Beharangozó – a Bologna elleni meccs

bologna.pngA múlt héten fontos győzelmet aratott a csapat, hátrányból felállva a Cagliari vendégeként, de mivel a rivális Roma is nyerni tudott, így ma is létszükséglet a három pont megszerzése. A Bologna a mezőny második felében állomásozik, így nem tűnik lehetetlennek a feladat, de a 10 emberrel védekező csapatok ellen azért akadozik mostanában a gépezet. A helyszín ezúttal az Allianz Stadium lesz, a kezdés időpontja 18:30, és a SPORT 1 tűzi műsorára.

A harminchét esztendős Juan Luca Sacchi 2015 óta vezet a legmagasabb osztályban, mégis mindössze 30 találkozó lebonyolítását bízták rá, melyeken 118 sárga, 3 piros és 7 büntető a mérlege. Egyébiránt 1984. október 13-án született Treiában, jelenleg Maceratán él.  A hazaiaknak 3 alkalommal vezetett, kétszer győzelem lett a vége ebben a stadionban, és a Bianconeri még gólt sem kapott ezen összecsapásokon, egészen tavaly októberig, amikor szintén hazai pályán maradt alul a csapat 2:1-re a Sassuolo ellen. A Bologna már ötször lépett fel az irányítása mellett, és 1-1 győzelem és döntetlen mellett 3 vereséget szenvedtek. Tavaly januárban már ugyanitt dirigálta ezt az összecsapást, és a 2:0-ás hazai győzelmet hozó találkozón Arthur és McKennie szerezték a gólokat. 

A piros-kékek értéke a mai napon 146 millió euró, legtöbbre értékelt játékosuk Musa Barrow, aki 20 milliót ér a piacon. Átlagéletkoruk 26,4 év, és 12 válogatott játékos erősíti őket. A tabellán a 12. helyet foglalják el, 37 megszerzett ponttal, de legutóbbi 5 meccsük közül csupán a legutóbbit tudták megnyerni, a Samp ellen lett 2:0, de ezen kívül csupán 2-2 döntetlen és vereség fért bele. A két gárda Torinóban eddig 91 randevún van túl, 52 hazai győzelem, 33 döntetlen és csupán 6 Rossoblu -diadal. Legelőször 1922-ben találkoztak, akkor 1:1 lett a vége, és a Bologna csupán a 26. kísérletre tudta megszerezni első győzelmét, ez már 1948-ban volt. Legutóbb pedig 2011-ben fordult ez elő. Négy rúgott góllal többször is nyert már a Juve, a jelenlegi győzelmi sorozat pedig 8 meccs óta áll fent. A gólkirályok John Charles és Filippo Inzaghi 6-6 góllal.

Massimiliano Allegri 20 esetben vezette aktuális csapatát a jelenlegi ellenfél ellenében, sosem kapott még ki, és a makulátlan mérleget csak négy döntetlen csúfítja el. Rögtön az első Felsinei elleni randevúja egy 5:1-es diadalt hozott, még 2008-ban az akkor szintén Mihajlović vezette spagettisek ellen, amikor is ő a Cagliari padját foglalta el, míg a legtöbb találatot hozó meccsen a Milan trénere volt, és ért el 3:3-as döntetlent. Legutóbb az egyetemi városban 2:0-ás Zebra győzelem született.

Siniša Mihajlović, a bolognai csapat szerb trénere 1969. február 20-án született a horvátországi Vukovárban. Játékos-pályafutásának nagy részét Olaszországban töltötte, volt a Roma, a Sampdoria, a Lazio és az Inter labdarúgója is. Menedzseri pályája jelenlegi klubjánál indult 2008-ban, hogy aztán egy jó nagy kört megtéve, többek között a Fiorentina, Sampdoria, a Milan és a Torino csapatát megjárva ugyanide vezessen vissza. Második bolognai regnálása 2019 januárjában kezdődött, és aktuális szerződése 2023-ig tart. 358 Serie A-s találkozóján közepes mérleget tud felmutatni, 120-120-118 a győzelem, döntetlen, vereség mutatója.

Ezek közül a piros-kékek padján 134 meccsen teljesíthetett, melyeken 42-36-56 ugyanez az arány. Jelenlegi ellenfele ellen 21 esetben vezette fiait, győznie csak egyszer sikerült, még a Catania edzőjeként 2009-ben, 2:1 arányban egy torinói mérkőzésen. Ezen kívül ötször tudott pontot rabolni az olasz rekordbajnoktól, tizenöt esetben pedig ő ment kezet nyújtani aktuális kollégáinak. 2017-ben a Torino vezetőedzőjeként szenvedte el eddigi legnagyobb arányú kudarcát ebben a párosításban, amikor is 4:0 arányban mért rá vereséget Massimiliano Allegri csapata. La Joya két gólját még Pjanić és Alex Sandro toldották meg. Kedvenc formációja a 4-2-3-1, várhatóan a mai meccsen is ebben a felállásban küldi fel a csapatát. Kollégája ellen 15 alkalommal próbált szerencsét, de győznie eddig nem sikerült, döntetlent is csak háromszor tudott kiharcolni.

A sérültek listája a hazaiak oldalán hosszabb, hiszen Chiesa, Locatelli, McKennie és Kaio Jorge biztosan, Arthur pedig feltehetőleg kihagyja a találkozót, míg a piros-kékek stábja csak De Silvestri és Michael Kingsley szolgálataira nem számíthat.

Romeo Agresti szerint ez a kezdő várható:

Szczęsny; De Sciglio, De Ligt, Chiellini, Pellegrini; Danilo, Rabiot; Cuadrado, Dybala, Morata; Vlahović