HIVATALOS: Cuadrado szerződést hosszabbított

cuadrado_renew_1.jpgA ma kora délutáni órákban hivatalossá vált, melyet különböző olasz források híreinek alapján eddig is sejteni lehetett, ugyanis a Bianconeri kolumbiai mindenese, Juan Cuadrado szerződésének automatikus meghosszabbodásával új, 2023-ig szóló kontraktust írt alá az Öreg Hölggyel, melynek alapján a lassan ikonná váló veterán futballista még egy idényig biztosan a torinói együttest szolgálja majd. 

A klub hivatalos közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Kiolthatatlan. 

Egy olyan melléknév, mely valami olyasmit ír le, aminek egyszerűen nem lehet véget vetni, vagy melyet nem lehet visszacsinálni, sem pedig megszakítani. 

Arra a kapcsolatra, mely összeköti Juan Cuadradót a Juventusszal, valamint a fekete-fehér mezzel, tökéletesen alkalmazható e kifejezés, hiszen a játékos és a Bianconeri között olyan erős kötelék szövődött az elmúlt években, mely egyértelműen túlmutat a futballpályán mutatott produkción, s mely sokkal mélyebben gyökerezik annál, amit a felszínen látni lehet. 

Egy olyan kötelék, mely immár 2023-ig tart. 

Juan fekete-fehér szerelésben töltött története meccsről meccsre, percről percre épült és épül fel, egészen pontosan 18 274 perc, valamint 262 összecsapás alatt. 

Juan Cuadrado egyszerre szélső támadó, középpályás, valamint jobbhátvéd, ő maga a szív, illetve a szenvedély is, ezen felül pedig természetesen a technikai kvalitást, valamint a képzelőerőt is megtestesíti. Kreatív képességeinek és lendületességének köszönhetően mindeddig 24 gólt szerzett, s 53 gólpasszt osztott ki a Juventus szerelésében. 

Ha ezen mutatókat szezonokra lebontva vizsgáljuk meg, kijelenthetjük, hogy Juan az előző bajnoki idényben 10 asszisztot adott csapattársainak, a teljes évadban pedig minden sorozatot figyelembe véve 17 alkalommal szolgálta ki a mellette futballozó játékosokat, mely egyértelműen rekordnak számít egy védő esetében. Ha már a gólpasszokról beszélünk, leszögezhetjük, hogy Juan Juventushoz való csatlakozása óta senki sem osztott ki annyi létfontosságú utolsó átadást a mindenkori kerettagok közül, mint ő, mi több, a jelenlegi idényben Cuadrado már öt alkalommal vette be az ellenfelek kapuját is, mellyel beállította saját, a 2015/2016-os, valamint a 2017/2018-as szezonokban elért mutatóit. 

Juan egyedi, s teljes mértékben pótolhatatlan. 

Nagy öröm, hogy továbbra is együtt maradhatunk, Panita!"

A Juventus a hosszabbítás alkalmából természetesen egy videót is közzétett különböző közösségi médiás felületein, mely az alábbiakban tekinthető meg: