Hírek a védelemről és a középpályáról

pogba_2022_albanese.jpgAz általában megbízható értesülésekkel előrukkoló ismert olasz átigazolási szakember, Giovanni Albanese a tegnapi nap folyamán ismételten újabb híreket tett közzé a Juventus egyes nyári terveivel kapcsolatban, melynek keretein belül szót ejtett a fekete-fehérek védelemmel, illetve középpályával kapcsolatos elképzeléseiről is. 

A La Gazzetta dello Sportnak jelentő újságíró elsőként a Bianconeri jelen pillanatban kölcsönben a Rangers együttesénél szereplő walesi futballistájáról, Aaron Ramsey-ről értekezett, kijelentve, hogy az Öreg Hölgy vezetősége, valamint a középpályás képviselői a nyári mercato kezdetéig kettőzött erővel dolgoznak majd a brit játékos szerződésének felbontásán, ugyanis a felek semmiképpen sem szeretnék, ha Ramsey kitöltené jelenlegi kontraktusát, mely 2023. június 30-ig köti őt a Zebrákhoz. 

A középpályán végbemenő lehetséges átalakítása természetesen a bejövő oldalon is izgalmas fejleményeket ígér a nyárra vonatkozóan, ugyanis Albanese szerint a Juventus továbbra is élénken érdeklődik a Lazio szerb labdarúgója, Sergej Milinković-Savić iránt, akit a római Sasok egy 65-70 millió euró közötti összegért szeretnének értékesíteni.

A fekete-fehérek ennek dacára egyelőre elvileg nem fognak ajánlatot tenni a balkáni kiválóságért, mivel a Juve csak azt követően szeretne lépéseket tenni SMS szerződtetésének érdekében, hogy felmérte a Manchester United francia klasszisának, Paul Pogbának helyzetét, valamint mérlegre tette a korábbi torinói közönségkedvenc leigazolására vonatkozó esélyeket és forgatókönyveket. 

Albanese mindemellett arról is beszélt, hogy a csapat holland középhátvédje, Matthijs de Ligt változatlanul nyugodtnak és boldognak érzi magát a Bianconeri kötelékében, ennek alapján pedig hamarosan szerződéshosszabbítása is szóba kerülhet majd az alakulatnál, nem kis részben amiatt, hogy a szurkolók, valamint a vezetőség egyes tagjai máris a jövő csapatkapitányát látják benne. 

A szakíró ezzel együtt azonban hozzátette, hogy egy komoly ajánlat esetén de Ligt még mindig távozhat majd a nyár folyamán a Juventustól, ezt figyelembe véve pedig igencsak örömteli fejleménynek számít, hogy Albanese szerint Antonio Rüdiger ügynökei elméletben hajlandóak lennének tárgyalásokba bocsátkozni az Öreg Hölggyel az olasz rekordbajnok feltételeiről.

Ez adott esteben akár azt is jelentheti, hogy a német klasszis a jelek szerint nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövőben lejjebb adja majd igen magasra rúgó fizetési igényeit, melynek tekintetében az újságíró tudomása alapján egyelőre nem is fogalmazott meg konkrét követeléseket az iránta érdeklődő együttesek irányába.