Llorente: "A Juventusból kissé hiányzik az egység"

fernando_llorente.jpgA Juventus egykori spanyol centere, a jelen pillanatban az SD Eibar kötelékét erősítő Fernando Llorente a tegnapi nap folyamán hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül saját formája mellett szót ejtett Massimiliano Allegri idei munkásságáról, a Bianconeri kiszemeltjének számító Nahuel Molináról, Dušan Vlahović képességeiről, s természetesen Paulo Dybala távozásáról is. 

"Úgy érzem, hogy remek formának örvendek, s hogy még mindig képes vagyok segíteni csapatomnak a futballpályán. Három gyermek, valamint a mindennapos edzések mellett természetesen nem sok időm jut más elfoglaltságokra, azonban amikor csak tehetem, még mindig megtekintem a Serie A egyes meccseit, s ezen belül a Juventus találkozóit is" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sportnak. 

"Max Allegri annak idején nagyszerű dolgokat ért el az Öreg Hölgynél, a vezetőség pedig tavaly tavasszal azt szerette volna, hogy segítségével a csapat visszaszerezze azt, amit némiképp elveszített az utóbbi években. Bár a mester idén még nem tudott nagy áttörést elérni a Bianconerivel, véleményem szerint a klubnak türelmesnek kell lennie vele, mivel Allegri rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik, s kiválóan ismeri együttesét, valamint a Juventust körülvevő környezetet, emiatt pedig pontosan tudja, hogy mit hogyan kell tennie a gárdánál. Őszintén remélem, hogy a Juve mihamarabb vissza fog térni a csúcsra vele, hiszen úgy vélem, hogy erre alapvetően minden lehetőségük megvan. 

Mikor annak idején első ízben léptem pályára Dušan Vlahović ellen, a szerb támadó még alig volt nagyobb egy gyermeknél, ennek dacára azonban már ekkor is látszott rajta, hogy kivételes tehetséggel és minőséggel bír, ennek alapján pedig minden megvan benne ahhoz, hogy egy napon topjátékos váljon belőle. A Juventus igen nagy beruházást hajtott végre megszerzésével, s hatalmas bizalmat fektetett belé, most pedig joggal vár arra, hogy Dušan meghálálja ezt góljai által. Úgy vélem, hogy ha Vlahović továbbra is olyan keményen fog dolgozni, mint eddig, akkor a beilleszkedési fázison túljutva egyértelműen képes lesz arra, hogy megváltoztassa a fekete-fehérek játékát, s hogy társaival együtt visszarepítse a klubot oda, ahová annak tartoznia kell. 

Nahuel Molina minden tekintetben kiváló igazolás lenne a Juve számára, elvégre egy kivételes tehetséggel megáldott jobbhátvédről beszélünk, aki fantasztikus teljesítményt nyújt a jelenlegi idényben. Személy szerint nagyon örülök annak, hogy Nahuel ekkora utat járt be az utóbbi szezon óta, mivel egy igazán jó srácot, illetve egy példás szorgalommal megáldott profit ismertem meg személyében, aki Udinesében töltött első évadomban még jobbára csak a kispadot koptatta, ezt követően azonban a kezdő kirobbanthatatlan tagja, majd végül hivatkozási pont lett, s meggyőződésem, hogy fejlődése ezután is folytatódni fog, mivel még ennél is többre képes. 

Paulo Dybalát illetően csak annyit mondhatok, hogy a labdarúgás világában előfordul, hogy az egyes kluboknak és játékosaiknak más elképzelései vannak, emiatt pedig útjaiknak elengedhetetlenül el kell válniuk egy ponton. Hét szezon után meglehetősen furcsa lesz egy másik együttes szerelésében látni La Joyát, azonban a futballban bármikor bekövetkezhetnek az ehhez hasonló történések. Nem tudom, hogy Dybala hol folytatja majd karrierjét, ám természetesen olvastam az Inter iránta kifejtett érdeklődéséről. Bár a Juventus drukkerei nyilván nem örülnének annak, ha az argentin a Nerazzurrihoz igazolna, egy labdarúgó alapvetően mindig a legelőnyösebb lehetőségeket igyekszik megragadni. 

Paulo egyértelműen egy topjátékos, ennek nyomán pedig egy olyan alakulathoz szeretne igazolni, ahol ezt újra képes lehet bebizonyítani, emiatt pedig nem lenne meglepetés, ha végül a milánóiakat választaná. Ami a Juventust illeti, nem hinném, hogy Dybala távozása változtatna a csapat helyzetén, mivel a Juventus legfőképpen mindig is alakulatként volt erős a futballisták által alkotott egység miatt. Ez az én időmben is így volt, azonban az utóbbi években mintha ez az egység kissé hiányzott volna az Öreg Hölgy játékából és szellemiségéből" – összegzett Llorente.