HIVATALOS: Perin szerződést hosszabbított

perin_renew_official.jpgAhogy arról a kora délután folyamán oldalunk is beszámolt, a Juventus illetékesei az elmúlt napokban szinte végig előrehaladott tárgyalásokat folytattak az alakulat második számú kapusának tekinthető Mattia Perinnel, mely egyeztetések a jelek szerint meg is hozták gyümölcsüket, ugyanis a Bianconeri hivatalos közleménye szerint az olasz labdarúgó az elmúlt órákban új, 2025-ig tartó kontraktust írt alá a fekete-fehérekkel. 

A torinói klub hivatalos közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Immár olyan egyértelmű, hogy akár fekete-fehérnek is nevezhetnénk: Mattia Perin folytatja kalandját a fekete-fehér szerelésben! 

Mattia Perin meghosszabbította szerződését a Juventusszal, melynek alapján nagy örömmel jelenthetjük ki, hogy kapusunk 2025. június 30-ig biztosan alakulatunk kötelékében marad. 

Ez nagyszerű hír úgy Mattia, mint mindannyiunk számára. Perin még 2018-ban csatlakozott a Bianconerihez, majd egy rövid, korábbi klubjánál, a Genoánál töltött, 2020 januárjától 2021 júniusáig tartó időszakot követően tért vissza csapatunk kötelékébe, ismét elhozva a Juventushoz kétségbevonhatatlan kapustehetségét, tapasztalatát, karizmáját, és hozzáállását, melynek alapján sosem adja fel, s ami teljes mértékben megtestesíti a Juve szellemiségét is. 

Nem feledkezhetünk meg azon képességéről sem, hogy bármikor és bárhol, bármilyen helyzetben és bármilyen ellenféllel szemben készen áll a bevetésre, ha szükség mutatkozik szolgálataira, mely jellemvonása egyértelműen plusz értéket ad csapatunk számára, s nagymértékben járul hozzá közös ügyünk alapvető sikeréhez is.

Az ellenfeleknek sosem könnyű gólt szerezniük, mikor Mattia őrzi a Juventus kapuját, melyet az is alátámaszt, hogy – minden sorozatot figyelembe véve – 17 fellépéséből 8 alkalommal is kapott találat nélkül hozta le aktuális összecsapását a Juve színeiben, ha pedig csak idei mutatóit vonjuk mérlegre, megállapíthatjuk, hogy 8 találkozójából 3 esetben is clean sheettel zárta le meccseit, miközben 71%-os védési hatékonyságot ért el. 

Mattia fentebb részletezett egyéni statisztikáinak alapján nem is lehet kérdés, hogy ezen mutatókat még számos adattal kell frissítenünk az elkövetkezendő években, s ahogy mindig mindent, ezt is együtt, egymás oldalán kell megtennünk!"

A klub hivatalos közösségi médiás oldalai az ilyenkor megszokott módon természetesen egy videót is publikáltak az egyes hírek szerint eddigi, 4 millió eurós fizetése helyett ezentúl 1,4 millió eurót kereső hálóőr hosszabbításának alkalmából, mely az alábbiakban tekinthető meg.