Lehetséges távozók és potenciális utódjaik

alex_sandro_2022.jpgAz ismert olasz újságírónő, Fabiana Della Valle, valamint az Öreg Hölgy-közeli szakember, Romeo Agresti a napokban több lehetséges nyári távozóról is érdekes hírekkel szolgáltak a Juventus drukkereinek számára, melynek keretein belül szót ejtettek Álvaro Morata, Alex Sandro, s Giorgio Chiellini helyzetéről, valamint ezen játékosok lehetséges utódjairól is. 

Della Valle szerint amennyiben a nyáron bizonyos alakulatok ajánlatot tesznek majd Alex Sandóért, a Bianconeri minden bizonnyal azonnali hatállyal értékesíti fogja őt, tekintettel a balbekk romló teljesítményére, valamint a felek közötti megfáradt kapcsolatra. A szakíró szerint a Zebrák ennek nyomán valószínűleg egy új labdarúgót igazolnak majd a brazil helyére, mely posztot illetően egyelőre Marcos Alonso, Emerson Palmieri, valamint az  AZ Alkmaar tehetsége, Owen Wijndal számítanak a főbb kiszemelteknek. 

Romeo Agresti ezzel párhuzamban úgy véli, hogy az Öreg Hölgy alapvetően a Cagliari futballistáját, Raoul Bellanovát figyeli, mellette azonban a TyC Sports által felvetett Nahuel Molina leigazolása sem tűnik elképzelhetetlennek a transzferguru szerint, ám az argentin szerződtetésére vonatkozó esélyeit jelentősen visszavetheti az Udinese által követelt magas vételár, valamint az Atlético Madrid szárnyvédő iránti érdeklődése is. 

Agresti emellett nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Frosinone télen megszerzett védője, Federico Gatti a következő idényben a Juventus felnőtt keretének tagjává fog válni, ennek bekövetkeztekor pedig Matthijs de Ligt, Leonardo Bonucci, valamint Daniele Rugani mellett már csak egyetlen belső védő hiányozna a Bianconeri keretéből, akinek a minden bizonnyal visszavonuló Giorgio Chiellini helyettesítését kellene megoldania. 

A szakember tudomása alapján a fekete-fehérek lassacskán lemondhatnak a Torino labdarúgójának, Gleison Bremernek szerződtetéséről, aki iránt az Inter rendkívül erős nyomást fejt ki, ugyanakkor Antonio Rüdigerről továbbra sem tett le a Juve, bár a német hatalmas igényei (11 milliós bér + 25 millió eurós aláírási bónusz) jelentősen megnehezíthetik a klub dolgát. A középhátvéd prioritásának állítólag változatlanul a Chelsea-vel való szerződéshosszabbítás számít, ám képviselői biztosan a lehető legkedvezőbb ajánlatnak szeretnének majd elsőbbséget adni. 

Agresti (valamint vele együtt Luca Bianchin) úgy véli, hogy a vezetőség és Massimiliano Allegri a tegnapi nap folyamán egyébként megtartották első, mercatóval kapcsolatos egyeztetésüket is, melynek keretében a mester kifejtette a következő átigazolási ablakra vonatkozó igényeit az illetékesek számára. A szakemberek informátorai arról tájékoztattak, hogy az olasz szakvezető mindenképpen szeretne egy gólerős középpályást, egy balhátvédet, valamint egy Paulo Dybala utódjának szánt támadót szerződtetni az elkövetkezendő hónapokban. 

A lejáró szerződésű labdarúgók esetleges szerződéshosszabbítását illetően szintén új fejlemények bontakoztak ki az elmúlt napokban, ugyanis Agresti híreinek értelmében Juan Cuadrado és Mattia Perin is a maradást jelölték meg prioritásukként, azonban a két futballista új kontraktusának hosszát, valamint az általuk keresett összeget még meg kell határozniuk a feleknek, míg Mattia De Sciglio immár rendkívül közel állhat új megállapodásának megkötéséhez, ellenben Federico Bernardeschit illetően a klub továbbra sem tudott előrelépést elérni a tárgyalásokkal kapcsolatban. 

Della Valle végezetül arról is értekezett, hogy a Bianconeri továbbra is meg akarja tartani Álvaro Moratát, akiért 15+3 millió eurót szeretnének fizetni az Atlético Madridnak, mely klub semmiképpen sem szeretné megtartani a spanyol támadót, azonban ezzel együtt nem is szeretne engedményeket tenni az Öreg Hölgynek, ennek keretein belül pedig a Matracosok vezetősége nem kívánná csökkenteni a center eredeti vételárát.