Cobolli Gigli: "Ha Agnelli nem szereti a kritikákat, vegye meg a Juventust"

kobold_ur.JPGA Juventus Villarreal elleni 0-3-as vereségét követően több, a klubhoz korábban valamilyen formában kötődő személy is megfogalmazta kritikáit. Ezzel ezúttal sem maradt adós a klub korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli, aki a 1 Station Radio felkérésének téve eleget fejtette ki meglátásait a Zebrák jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Patrice Evrához és Fabio Capellóhoz hasonlóan a csapat brazil középpályása, Arthur szerepét és kvalitásait kérdőjelezte meg, emellett kitért a bajnokság színvonalára, illetve odaszúrt a jelenlegi elnöknek, Andrea Agnellinek is.

"Több gyenge pont is található a csapatban." - kezdte interjúját az egykori vezető. "Az első például Arthur, aki nem tud a középpálya középpontja lenni. Először is nem játszik aktívan, emellett lassítja a játékot, sok passza az ellenfélhez jut. Kevés dolgot tudok mondani a többiekről, tették, amit tenniük kellett. Allegrit nem tudom kritizálni. Mennünk kell előre, hogy elérjük legalább a negyedik helyet a bajnokságban. El kell felejteni a Bajnokok Ligájában történt kiesést, mely kétségkívül nagy csalódást jelent."

A vendégek első góljukat büntetőből szerezték, melyet Daniele Rugani szabálytalansága okozott, aki addig a percig kiváló teljesítményt nyújtott. Cobolli Gigli sajnálatát fejezte ki ezzel kapcsolatban. "75 percig a két csapat egyenrangú félként küzdött, a Juventusnak komoly helyzetei voltak az első félidőben. A Villarreal egy erős, és jól felépített csapat. Az ellenfél edzője fontos kártyákat játszott ki mérkőzés közben, mi ezt nem tettük meg fizikális okok miatt. Dybala és Bernardeschi még talán nem álltak készen. Sajnálom Ruganit, aki sokat fejlődött az utóbbi időben. Ez a büntető feltehetőleg visszaveti egy kicsit."

Az egykori klubvezető bízik benne, hogy a hazai súlyos vereség nem töri meg a csapat jó szériáját a hazai bajnokságban. "Az egyetlen ösztönző tényező, hogy nem kell több mérkőzést játszani a Bajnokok Ligájában, nem kell több erőfeszítés e téren. Bízom benne, hogy megmarad a Juve elkötelezettsége, melyet szükséges fenntartaniuk az elkövetkezendő mérkőzések során. Az Villarreal elleni első félidőben látottak azt a benyomást keltették bennem, hogy a játékosok hisznek ebben, hiszen a Juventus több alkalommal is kapura lőtt. A második félidőben már inkább kivárásra játszottak, kevesebb játékkal és lehetőséggel. Ennek mind komoly leckéül kell szolgálnia."

Bianconeri búcsújával eldőlt, hogy nem lesz olasz csapat a Bajnokok Ligája idei negyeddöntőjében, mely mindenképp komoly kritikául szolgálhat az olasz futballra nézve. "Számomra elég csak megnézni néhány mérkőzést a külföldi bajnokságokból, például Angliából, vagy Németországból. Náluk fellelhető mind az intenzitás, mind a ritmus, folyamatosan játszanak különösebb fizikális problémák nélkül. Nálunk heti három mérkőzés már problémaként van beállítva, melyet meg is indokolnak. Ha ennyi sérülés van, mint a Juventus esetében is, a dolgok nyilván komplikáltabbá válnak, azonban ez nem lehet kifogás." - vélekedett erről az egykori elnök.

Az interjú zárásaként Cobolli Gigli szót ejtett utódjáról, Andrea Agnelliről, és kettejük kapcsolatáról is. "Agnelli elnök úr a múltban egy olyan személy volt, aki képes volt beszélni, intelligens volt, illetve tiszta elképzelései voltak. Annak ellenére tudtunk beszélni, hogy mindig is távolságtartó volt velem - talán azért, mert úgy gondolta, hogy egy másik társadalmi kaszthoz tartozom -, de ez nem okozott gondot, mivel mindig is nagyon jó kapcsolatot ápoltam az édesapjával. Az utóbbi években ezzel ellentétben az ötletei igen ködösnek tűnnek számomra. Talán olyan hűséges emberekkel szerette volna magát körbe venni, akik nem is voltak annyira hűségesek (gondolok itt elsősorban Marottára). Elnökségének legjobb döntése volt Vlahović megvásárlása, mely egy igen bátor befektetés. Amennyiben ez Andrea döntése volt, hatalmas gratuláció illeti, azonban a többi döntésre ez már kevésbé mondható el. Amennyiben kritizálás nélkül szeretné vezetni a klubot, annyit kell csak tennie, hogy megvásárolja a Juventust, ez esetben azt tehetne, amit akarna. Ehhez csak pénzt kell kérni az édesanyjától." - zárta cinikusan mondanivalóját a csapat korábbi vezetője.