Szczęsny és Morata a mérkőzésről

tek_pen_save_agains_samp.jpgMint ismert, a Juventus tegnap este 1-3-as sikert aratott a Sampdoria csapata ellen a Serie A legutóbbi fordulójában, mely találkozót követően Massimiliano Allegri mellett az együttes kapusa, a több nagyszerű hárítás mellett egy büntetőt is kivédő Wojciech Szczęsny, valamint a duplázó Álvaro Morata is értékelték a látottakat. 

A Bianconeri lengyel hálóőre, aki egyébként sorozatban harmadik tizenegyesét védte ki Antonio Candreva lövésének hatástalanításával, legfőképpen a büntető körülményeit, valamint kapott góljainak utóbbi időben igen alacsonnyá váló számát vette górcső alá, mely mellett természetesen szót ejtett a Zebrákra váró Bajnokok Ligája-meccsről is. 

"Őszintén szólva úgy gondolom, hogy a tizenegyesnél igen nagy szerencsém volt, mivel középre vártam a labdát, ám a szél miatt a játékszer kissé elmozdult a rúgás pillanatában, én pedig találomra választottam egy oldalt, melyet szerencsére ösztönösen éreztem, így tehát a védés bravúros jellege ellenére nem sok racionalitás volt mozdulataim mögött" – osztotta meg gondolatait a DAZN munkatársával. 

"Jó érzéssel tölt el, hogy a Serie A jelenlegi kiírásában én védtem ki a legtöbb büntetőt, mert kapusedzőmmel igen sokat tanulmányozzuk az efféle szituációkat, s amikor sikerül hárítani egy tizenegyest, mindig be kell látnom, hogy megéri ennyi munkát ölni a hasonló helyzetek felmérésébe. 

Ma este igencsak jól teljesítettünk, mivel végig irányítottuk az események menetét, ami rendkívül fontos, hiszen a közvélekedés szerint egy-egy siker segít bennünket a további győzelmek elérésében. Utóbbi meccseinken rendre sikerült bezsebelnünk a három pontot, még akkor is, ha egyes találkozókon ezt csak jelentős nehézségek árán tudtuk elérni, melynek alapján most megpróbáljuk kiélvezni a pillanatot, azonban nem szabad elkényelmesednünk az előttünk álló időszakban sem. 

A kapott gólnál nem sok mindent tehettem, mivel a labda rendkívül kellemetlenül pattant meg a sorfalon, ezzel védhetetlenné téve a lövést. Természetesen a találat miatt nem lehetek teljesen elégedett a mai eredménnyel, azonban nem támaszthatunk irreális elvárásokat magunkkal szemben, hiszen a legfontosabb cél végső soron a győzelem, mely még akkor is boldogsággal tölt el bennünket, ha ellenfelünknek sikerül túljárnia az eszünkön. 

A szerdai, Villarreal elleni összecsapás meglehetősen nehéz feladatnak ígérkezik, ugyanakkor mindent meg kell tennünk a továbbjutás érdekében, ehhez mérten pedig most egy olyan csapat ellen kell jó produkciót nyújtanunk, mely remeknek számít a labdabirtoklás szempontjából, valamint veszélyes az ellentámadások során is. Reméljük, hogy képesek leszünk majd legjobb arcunkat mutatni" – zárta szavait Szczęsny. 

morata_in_samp_juve.jpgA büntetőből, valamint egy megpattanó lövésből is betaláló Álvaro Morata az összecsapást követően leginkább saját találataira, illetve a meccs fontosabb tanulságaira fektette a hangsúlyt, ám ezen túl nem feledkezett meg a Villarreal elleni párharc második felvonásáról, a Scudettóért folyó harcról, valamint saját, továbbra is bizonytalan jövőjéről sem. 

"Eredményeinket mindig csapatként érjük el, így pedig nem emelhetjük ki kizárólag saját, egyéni teljesítményüket egy-egy meccs után. Egy futballistának minden tőle telhetőt meg kell tennie alakulatáért, s boldog vagyok, hogy ma mindannyiunknak sikerült kiviteleznie ezt, valamint örülök annak, hogy képesek voltunk felruházni magunkat a megfelelő küzdőszellemmel és szilárdsággal is. Bár a hiányzóink nélkül természetes módon nem vagyunk képesek legjobb oldalunkat mutatni, alapvetően pozitív légkör vesz körül bennünket, ami az edzéseken is megmutatkozik, hiszen az utóbbi időszakban egyértelműen optimistábban állunk hozzá az előttünk magasodó akadályokkal való megküzdéshez, mint a szezon első felében"  – kezdte mondanivalóját Morata a DAZN kamerái előtt. 

"A büntetőm után bemutatott gólörömömet Moise Kean kedvéért csináltam, aki boldogsága által engem és Juan Cuadradót is rávett a tánc eljárására, mely egyébként egy NFL-játékostól származik csatártársam elmondása alapján. Az, hogy ilyen örömteli állapotban vagyok, nagy mértékben köszönhető Allegri mesternek is, aki az idény előtt elmondta nekem, hogy teljes mértékben számít szolgálataimra, ezzel pedig olyan mértékű bizalmat nyújtott felém, mely eddigi pályafutásom során csak ritkán adatott meg számomra. 

A januári átigazolási időszakban történtek szintén nagy hatással voltak rám, mivel az azóta eltelt hetekben még fontosabbnak éreztem magam a Juventusnál, ami magától értetődő módon teljesítményemben is pozitív változást eredményezett, ezt pedig teljes mértékben mesteremnek köszönhetem, hiszen ahogy a civil munkaerőpiacon, úgy a futballban is rendkívül fontos, hogy időnként megkapd a szükséges dicséretet attól az embertől, aki irányításodért felel, attól függetlenül, hogy ez egy irodai főnök, vagy egy tréner-e. 

Nem tudom, hogy mit tartogat számomra a jövő, mivel az ezzel kapcsolatos fejlemények továbbra sem rajtam múlnak. A magam részéről változatlanul szenvedélyesen szeretem a Juventust, ahogy mindig is, s ha jövőre nem játszhatok a csapat szerelésében, akkor egészen biztosan én leszek a fekete-fehérek legnagyobb szurkolója. Sajnálatos módon nem tőlem függ, hogy miként alakul sorsom, azonban a szezon hátralévő szakaszában ettől függetlenül is mindent meg fogok tenni az Öreg Hölgy sikereiért, hogy egy napon gyermekeimet, valamint a klub drukkereit is büszkeséggel tölthessem el az általam elértek miatt. 

Jelen pillanatban nem is lehetnék elégedettebb helyzetemmel, ugyanis a Juve egyértelműen a világ legjobb csapatai között van, én pedig hatalmas megtiszteltetésnek veszem, hogy egy ilyen alakulat kötelékében futballozhatok, ezt pedig nem csak a jól hangzó közhelyek miatt mondom, hiszen mikor erről beszélek, tényleges gondolataimat tárom a világ elé. Egy labdarúgónak mindig áldozatokat kell hoznia, s keményen kell dolgoznia azért, hogy elérhesse céljait, a magam részéről pedig véleményem szerint meg is teszem mindezt, ha pedig emellett a kellő bizalmas is megkapom, akkor végtelenül boldognak érzem magam. 

A Scudettóval kapcsolatos kérdésekre már számos alkalommal válaszoltunk az elmúlt hetekben, s én sem mondhatok többet annál, hogy a Juventus egy meglehetősen különös idényen megy keresztül, kiváltképp a szezon elején történtek miatt, ebből kifolyólag pedig folyamatos munkára van szükség ahhoz, hogy a tűz közelében tarthassuk magunkat. Szerdán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján kell majd helytállnunk, mely összecsapás kimenetelét a sorozat alapvető kiszámíthatatlansága miatt egyikünk se tudná megjósolni, ezt követően pedig vissza kell térnünk a Serie A megmérettetéseihez is" – összegzett a spanyol csatár.