A Villarreal elleni BL-meccs utáni legfontosabb mondatok

vlahovic_villarreal_ellen.jpgA tegnap este megrendezett Bajnokok Ligája találkozó a Villarreal és a Juventus között döntetlennel ért véget.  Dušan Vlahović néhány másodperccel a találkozó kezdetét követően gólt szerzett, kihasználva Danilo szemfüles, és rendkívül pontos mélységi indítását. A szerb játékos két védő szorításából, jobb lábbal talált be a kapuba. Ezt követően Daniel Parejo a mérkőzés hatvanhatodik percében, Rabiot és de Ligt hibáját kihasználva megszerezte az egyenlítő találatot, kialakítva így a mérkőzés 1-1-es végeredményét. A Juventus vezetőedzőjének, valamint a nyilatkozó Juventus-játékosok nyilatkozatait zanzásítva az alábbiakban közöljük:    

Massimiliano Allegri:

„Ma este arra koncentráltunk, hogy a pálya szélességének kihasználását fejlesszük a mérkőzés során, és ebből a szempontból jól teljesített a csapat. Paradox-mód, akkor kaptuk a gólt, amikor a játék minden különösebb probléma nélkül zajlott. Az egy-egy jó eredmény, mivel lehetővé teszi, hogy a továbbjutást eldöntő mérkőzést az Allianz Stadium gyepén harcolhassuk ki, ahol néhány játékos egész biztosan visszatérhet majd sérüléséből. Nagyon boldog vagyok, hogy Dušan betalált, mert egy erős játékos, aki először tapasztalta meg a Bajnokok Ligája hangulatát, és néhány másodperc elteltével gólt is szerzett. A gólja mellett tecnikailag is kifogástalan mérkőzésen van túl, miközben egy olyan kiváló védővel harcolt elejétől a végéig, mint amilyen Albiol.”

 Dušan Vlahović

Számomra ez egy nagyon érzelmekkel teli este volt, hiszen először léphettem pályára a Bajnokok Ligájában. Megszereztem első találatomat egy ilyen mérkőzésen, és ez egy valóra vált álom. Ugyanakkor nem vagyok maradéktalanul boldog, mivel nem nyertük meg a találkozót, de bizakodva kell a jövőbe tekintenünk. Mindent figyelembe véve úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk, és akár meg is nyerhettük volna, azonban nem úgy végződött a találkozó , ahogyan kellett volna. Most az a fontos, hogy a következő, négy nap múlva esedékes Empoli elleni bajnoki találkozóra koncentráljunk, míg a Bajnokok Ligájába visszatérve gyakorlatilag újrakezdjük a ma esti mérkőzést.”  

 Danilo

„Ezeken a mérkőzéseken a részletek döntenek. Sajnos a Bajnokok Ligájában a legkisebb koncentrációs hibát sem engedhetsz meg magadnak, de biztos vagyok abban, hogy egy olyan szituációt, mint amilyen a Villarreal góljához vezető hiba volt, nem fogunk többé elkövetni. Véleményem szeriunt jó mérkőzést játszottunk, valamint az, hogy hazai pályán, a saját szurkolóink előtt harcolhatjuk ki a továbbjutást, plusz ösztönzőerő lesz a visszavágón. A csapatunk mérkőzésről-mérkőzésre folyamatosan fejlődik, és azt gondolom, ez egy nagyon fontos tényező a jövőre tekintve a csapategység további javulásának szempontjából.”

Álvaro Morata:

Nyilvánvaló, hogy sajnáljuk, hogy nem sikerült győzelemmel hazatérnünk, mert véleményem szerint kiváló első félidőt produkáltunk. Ezért bánt a végeredmény, azonban úgy vélem, ezen az estén a Juve megfelelően kompakt volt, áldozatkészen, nagyot küzdöttünk. Ezek nagyon fontos elemek a szezon folytatására és a visszavágóra nézve. A hozzáállásunk végig pozitív volt, a kapott gól ellenére is. Folyamatos a fejlődésünk, és folytatva azt az intenzív munkavégzést, amit az elmúlt hónapokban elkövettünk, továbbra is fenntartható lesz a javulás.

de Ligt

„Nehéz meccs volt, akárcsak az összes többi mérkőzés a Bajnokok Ligájában, de úgy vélem, a Juve érett csapatként viselkedett. Ezek a mérkőzések nagyon élvezetesek, mivel a kezdő sípszótól az utolsóig maximálisan kell koncentrálj. A találkozó alatt a figyelem egy pillanatra sem szűnhet meg, mert ha elköveted, magas árat kell fizess érte. Nem vagyunk elégedettek a döntetlennel, azonban a jövőre tekintve bizakodásra ad okot. Most azonban a bajnokságra kell koncentráljunk, mivel nem egy könnyű találkozó vár ránk.”

A  március 16-án 21:00 órás kezdettel Torinóban megrendezésre kerülő visszavágó lehetőséget ad majd, hogy a Zebrák saját stadionjukban harcolják ki a negyeddöntőbe jutást.