Galtier és Ramos a Juve elleni meccsről

galtier_pre_juve_psg.pngA PSG és a Juventus ma esti összecsapását megelőzően nem csupán a Bianconeri képviselői, hanem a francia sztárcsapat mestere, Christophe Galtier, illetve klasszis védője, Sergio Ramos is nyilatkoztak a nemzetközi média előtt a meccs kilátásairól, melynek keretében nem feledkeztek meg ellenfelük méltatásáról, az Öreg Hölgy BL-kiesésének okairól, valamint saját felkészülésük fázisairól, s az esélyekről sem. 

"A PSG-nek mindig nagy elvárásokkal kell szembenéznie, úgy Franciaországban, mint Európában, mely követelések valahol jogosak, hiszen csapatunk számos tapasztalt és világklasszis szinten álló labdarúgót tudhat magáénak. A Bajnokok Ligája-serleg egy rendkívül nehezen megnyerhető trófea, a sorozatban pedig olykor egészen kiszámíthatatlan meccseket kell vívnunk, azonban klubunk és vezetőségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a csúcsra érjünk a sorozatban, nekünk pedig ekképp fel kell nőnünk a feladathoz" – fogalmazott a francia vezetőedző. 

"Presnel Kimpembe a múlt héten a bajnokságban és a BL-ben is pályára léphetett. Védőnk erőnléti szempontból teljesen rendben van, azonban egy szerencsétlen mozdulattal rálépett az ínjára, ami rendkívüli fájdalmakat okozott számára, ami miatt az elővigyázatosság megköveteli, hogy holnap ne vessük be a Juventus ellen. Természetesen sokkal jobb érzés úgy megvívni a csoportkör utolsó meccsét, hogy már bebiztosítottuk továbbjutásunkat, ám ez egy kötelező feladat volt számunkra, most pedig arra törekszünk, hogy első helyen kvalifikáljuk magunkat a nyolcaddöntőbe. 

A Juventus, elsősorban a keret sérültjei, többek között Chiesa és Pogba nagy érvágást jelentő hiánya miatt már biztosan kiesett a sorozatból, azonban az Európa-liga szereplés még nem egyértelmű a torinóiak számára, ebből fakadóan pedig arra készülünk, hogy a torinóiak mindent meg fognak tenni a győzelemért. Biztos vagyok benne, hogy a Bianconeri számára mind taktikailag, mind pedig mentálisan nagy hátránynak bizonyult, hogy különféle sérülések miatt elvesztette legjobbjait, ami végső soron a sorozattól való búcsújukhoz vezetett. 

A PSG keretének sajátosságai miatt nekünk elsősorban az egyensúly fenntartására kell összpontosítanunk, mivel támadóink magas száma miatt hajlamosak vagyunk túlzottan nagy hangsúlyt fektetni az akciókra, miközben kis figyelmet szentelünk a védekezésnek. Ezen felül azt is gondnak vélem, hogy nem törekszünk eléggé az elvesztett labdák visszaszerzésére, amire ebből kifolyólag sokkal jobban kell figyelnünk a továbbiakban" – zárta szavait Galtier. 

ramos_pre_juve_psg2.jpg"Egyelőre a PSG-re fókuszálok, s csak ezt követően gondolok majd a válogatottra és a világbajnokságra. Ahogy eddig, úgy most is klubcsapatom, valamint a spanyol nemzeti együttes rendelkezésére szeretnék állni, mivel az az álmom, hogy megnyerjem a vb-t, s hogy a francia gárdával is magasba emeljem a Bajnokok Ligája-trófeát. Úgy vélem, hogy a mostanihoz hasonló meccsek sokat segíthetnek abban, hogy visszatérjek a katari torna által megkövetelt szintre, ám arról kizárólag Luis Enrique dönthet majd, hogy helyet kapok-e a válogatott keretében" – jelentette ki a legendás középhátvéd. 

"A tavalyi idény rendkívül nehéz volt számomra, mivel állandóan sérülésekkel bajlódtam. Tudom, hogy ehhez hasonló dolgok minden játékossal megtörténtek már, azonban a Real Madridnál mégsem szenvedtem sokat egészségügyi állapotom miatt, így pedig ez egy kissé szokatlan helyzet elé állított engem. Terveim szerint az elkövetkezendő néhány évet még biztosan a pályán szeretném tölteni, mivel boldognak és szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy még ennyi idősen is ezen a szinten futballozhatok, melyről fiatalon álmodni sem mertem volna. 

Lionel Messi sokkal kellemesebb társaság csapattársként, mint annak idején ellenfélként volt... Leo egy fantasztikus játékos, aki megannyi év elteltével sem adta lejjebb az általa képviselt színvonalat, s még mindig a csúcson van, ami miatt egyértelmű, hogy ő a világ legnagyobb futballistája. Igazi kiváltság, hogy karrierem végén egy alakulatban szerepelhetek vele, azonban mivel profik vagyunk, eddig sem ápoltunk rossz kapcsolatot a pályán zajló csatáink ellenére. Úgy látom, hogy az argentin erejének egy jelentős részét a vb-re való felkészülésbe fekteti, mivel a mostani torna talán az eddigi legkiválóbb lehetőség lehet számára a trófea megszerzésére. 

Mikor a Juventusra gondolok, alapvetően egy nagyon versenyképes alakulat képe ugrik be, a történelem alapján pedig a Bianconeri valóban a legjobbak között van, hiszen az együttes eredménysora magáért beszél. A múltból ugyanakkor nem lehet megélni, ezért pedig évről-évre bizonyítanunk kell: a labdarúgás állandóan fejlődik, nekünk pedig igazodnunk kell az éppen aktuális trendekhez. Győzelmet aratni mindig nagy kihívás, az Öreg Hölgy pedig remek kerettel bír, mely véleményem szerint csak a sok sérült miatt nem tudta megmutatni a szezon eddigi részében, hogy mennyit is ér valójában" – összegzett Ramos.