Allegri: "Fontos pontot szereztünk"

allegri_vs_toro.jpgA Juventus a Serie A legutóbbi összecsapásán 1-1-es döntetlent játszott a Torino alakulata ellen, mely megmérettetés végeredménye a Granata helyezéséből, valamint a Bianconeri felfelé ívelő tendenciájából kifolyólag magától értetődő módon jelentősebb csalódást keltett az olasz rekordbajnok szurkolóiban is. A találkozót követően természetesen az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, aki Dušan Vlahović teljesítményén túl a fordulóban megszerzett egy pont jelentőségéről, valamint a csapatra váró további kihívásokról is értekezett nyilatkozatában. 

"Úgy vélem, hogy a ma megszerzett egy pont igen sokat nyom a latba, mivel az elmúlt két bajnoki összecsapást követően ma is gyarapítottuk begyűjtött egységeink számát, mellyel az elmúlt hetek pozitív eredményeit követtük. Természetesen ezzel együtt sem mondhatjuk azt, hogy könnyű dolgunk volt, mivel a Torinóhoz viszonyítva, s velük ellentétben egyáltalán nem játszottunk kiemelkedő meccset, ellenben alapvetően jó találkozót tudhatunk magunk mögött" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"Paradox módon éppen akkor kaptuk a gólt, mikor a legjobb teljesítményt nyújtottuk, ám ezzel együtt is kijelenthetjük, hogy a második játékrészben jóval gyatrábban teljesítettünk, mint az első félidőben, ugyanis míg utóbbi során több lehetőséget is kidolgoztunk, addig előbbiben teljesen elveszetten futballozunk. 

A szünetet követően nem éltünk tiszta elképzelésekkel, s nem valósítottunk meg egyértelmű ötleteken alapuló játékot, ugyanakkor úgy vélem, hogy az út, melyen haladunk, továbbra is helytállónak és normálisnak tekinthető, minden döccenőjével egyetemben, elvégre a bajnoki küzdelmek rendkívül hosszúak, különösképpen akkor, ha egy csapat a legjobb négy közé való bejutást célozza meg, ebből fakadóan pedig sosem szabad alábecsülnünk egy ilyen nehezen kiharcolt döntetlen jelentőségét. 

Úgy vélem, hogy a srácok jó meccset játszottak az elkötelezettséget, valamint az intenzitást illetően, hiszen a meccs utolsó pillanatáig nyerni szerettünk volna, melynek alapján a ma este begyűjtött egy pont jelentős tartást biztosíthat nekünk, s lehetővé teheti számunkra, hogy folytassunk azt a pozitív eredménysorozatot, melyet néhány héttel ezelőtt megnyitottunk. 

Egyáltalán nem aggódom Daniele Rugani, Luca Pellegrini, illetve Paulo Dybala sérülései miatt, mivel egy szezon során teljesen természetesnek bizonyulnak az efféle egészségügyi problémák. Keretünk legtöbb tagja továbbra is fittnek és bevethetőnek számít, ezen labdarúgók pedig minden bizonnyal pályára is fognak lépni a Villarreal elleni keddi megmérettetésen, mely meccset követően már az Emploi elleni bajnokira kell majd koncentrálnunk. 

Dušan Vlahović rendkívül sokat harcolt ma este, mely ismételten alátámasztotta, hogy egy rendkívüli labdarúgóról beszélünk, akinek ennek ellenére még meglehetősen sokat kell tanulnia az elkövetkezendő időszakban. Támadónk ma este szinte végig hatalmas csatát vívott Bremerrel a futballpályán, ami nagy segítséget jelenthetett volna számunkra, mindazonáltal összességében úgy gondolom, hogy nem neki kellene referenciapontot képeznie társai számára, mivel Dušan elsősorban akkor számít erősnek, ha megkapja a számára kellő labdákat, nem pedig akkor, mikor egy felállt védelemmel kell szembenéznie. 

Nem feledhetjük, hogy a szerb egy olyan alakulattóél érkezett hozzánk, mely remek szezont fut, ám ennek ellenére egy héten csupán egy mérkőzésen kell pályára lépnie, míg nálunk már most négy találkozón kellett kifutnia a gyepre. Véleményem szerint normális, hogy futballistánknak időre van szüksége a beilleszkedéshez, ami számos tekintetben nagy izgalommal tölt el engem, hiszen igencsak érdekes látni, hogy egy új játékos miként szembesül azzal a kihívással, hogy hetente kétszer pályára kell lépnie. 

Dušannak a továbbiakban még nagyobb fejlődésre kell szert tennie, s hozzá kell szoknia minden olyan dologhoz, tényezőhöz és jellemvonáshoz, melyre alapvető szükség van egy jelentősebb együttes kötelékében, máskülönben erőnléti tekintetben egyáltalán nem fogja bírni azt a tempót, melyet az Öreg Hölgy szinte megkövetel tőle. Az ezt megelőző meccseket kiemelkedő produkcióval álltunk elő, míg ma kevésbé voltunk meggyőzőek, elsősorban technikai lépéseink hiányossága miatt, ugyanakkor hiszek benne, hogy a jövőben képesek lehetünk felérni a korábbiakban képviselt szintre. 

Középpályánk labdarúgói alapvetően nagy segítséget jelentettek támadóink számára, ugyanakkor még ennél is többet kellene mozogniuk a pályán, Adrien Rabiot-nak pedig sokkal több tevékenységet kellene elvégeznie a jelenleg is végrehajtott feladatoknál. Vannak olyan játékhelyzetek, melyeket az egyes futballistáknak elengedhetetlenül meg kell tanítanunk. Példának okáért, ma este arra kértem Vlahovićot, hogy zárkózzon fel Rodríguez mellé, melyet centerünk megfelelően vitelezett ki a neki jutó percek folyamán.

Paulo Dybalának nincs szüksége különösebb fejlődésre, mivel egy technikai szempontból kiváló labdarágóról beszélünk, együttesünk pedig összességében véve e téren is tiszta megközelítéseket ültetett át a gyakorlatba, s mikor végrehajtotta eredeti terveinket, igen meggyőző módon szerepelt a Toro ellen. A második félidőben jóval határozottabban kellett volna fellépnünk az ellenfél térfelén, azonban a lényeg az, hogy ezzel együtt is sikerült gólt szereznünk, s elértünk legfontosabb célunkat, a pontszerzés megtételét is. 

Az első négy hely elérése továbbra is igen nehéz feladatnak bizonyul, elvégre a bosszúszomjas Lazio, valamint a mindig veszélyes Fiorentina ellen is meg kell majd mérettetnünk az elkövetkezendőkben, s természetesen nem feledkezhetünk meg a kissé leszakadó, ám mindig fenyegetést jelentő Romáról sem. Most az a legfontosabb, hogy megnyerjük a Villarreal elleni találkozót, majd az Empoli ellen is sikeresen teljesítsünk, ekkor pedig beszélhetünk majd a további lépésekről is" – összegzett Allegri. 

A meccs összefoglalója: