Tacchinardi: "Egy Juve-játékos sem férhetne be az 1996-os csapatba"

fuuuumarhogynincsnormaliskepegysebbbbb.jpgA Juventus egykori középpályása, Alessio Tacchinardi a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportmédiának, melynek keretein belül megkísérelte átfogóbban értékelni a Bianconeri jelenlegi helyzetét, kitérve Paulo Dybala aktuális formájára, Dušan Vlahović képességeire, a Villarreal elleni BL-párharc esélyeire, valamint a legrangosabb európai kupasorozat legendás 1996-os kiírására is. 

"Véleményem szerint Paulo Dybala rendkívül nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt hónapokban, ez pedig különösen szembetűnőnek bizonyult az Atalanta elleni összecsapáson, ahol őszi formájához képest egy sokkal érettebb játékos képét mutatta, s már-már 2017-es önmagát idézte fel a szurkolókban. Az argentin láthatóan nagyobb beleéléssel futballozik az utóbbi hetekben, emiatt pedig arra számítok, hogy ezt a Bajnokok Ligájában is hasonlóképpen teszi majd, ez pedig a teljes Juventusra nagy hatással lesz, mely alakulat ennek következtében jóval többet fut majd, s Denis Zakaria mellett további hat-hét, fizikailag erős labdarúgót fog bevetni az egyes találkozókon" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"Dušan Vlahović egy valóságos szörnyeteg, ugyanis, mint minden erős játékos, ő is állandóan a labda környékén tartózkodik, s csak azt várja, hogy lecsaphasson a játékszerre. Ráadásul mindenképpen meg kell jegyezni, hogy akárcsak Cristiano Ronaldo, az eddigiekben ő is két gólt szerzett meccsenként átlagban, emiatt pedig ahhoz, hogy a Juventusnál sikeres legyen, mindössze megfelelő kiszolgálószemélyzetre van szüksége. Éppen ezért gondolom úgy, hogy Max Allegri az elkövetkezendőkben több segítséget fog kérni a szerb számára szélsőitől, s lassacskán elfelejti majd a keresztpasszokat is. 

Mindennek ellenére úgy gondolom, hogy a 1996-os, Bajnokok Ligája-győztes Juventusba talán csak egyetlen jelenlegi futballista férne be a fekete-fehérek keretéből, aki ez esteben egyértelműen Matthijs de Ligt lenne, azonban amennyiben emberfogásról lenne szó, még helyette is Pietro Vierchowodot választanám, s Ciro Ferrara is volt olyan jó védő, hogy igen meggyűlne vele a baja annak, aki csapatból való kiszorítására törekedne, hiszen az olasz egy centit sem engedett az ellenfél támadóinak a kibontakozásra. 

Úgy gondolom, hogy Juan Cuadrado sem kaphatna kezdőként szerepet abban az alakulatban, ugyanis Moreno Torricelli ezerszer jobban játszott a jobb szélen, míg elöl egyértelműen nem lehetetlen változtatni Fabrizio Ravanelli és Alessandro Del Piero nagyszerűsége miatt, s bár igaz, hogy Vlahović bizonyos tekintetben emlékeztet Viallira, Gianluca az adott idényben pályafutása csúcsán volt, míg a szerb túlságosan fiatal ahhoz, hogy az ő szintjén említhessük. 

A Villarreal ellen az lesz a legfontosabb, hogy a Juventus kellő erőt és magabiztosságot képviselve fusson ki a gyepre, hogy a spanyolok megijedjenek tőlük, ugyanis a Sárga Tengeralattjáró semmilyen szempontból nem viccel hazai pályán, s ha az ellenfél hagyja lehetőségekhez jutni őket, könnyen vezetést szerezhetnek, majd előnyüket tartva cselsorozatokhoz és trükkös megoldásokhoz folyamodva gátolják a vendégeket" – összegzett Tacchinardi.