Játékosok az Atalanta elleni találkozót követően

de_ligt_atalanta_ellen_1.jpgA vasárnap esti Atalanta-Juventus találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A fekete-kék mezesek Malinovskyi hihetetlen nagy góljával szereztek vezetést, amit aztán a hajrában az Öreg Hölgy részéről Danilo fejjel egalizált. A Zebrák játékosai közül Matthijs de Ligt és Danilo tették meg ilyenkor szokásos nyilatkozatukat a DAZN riportereinek, gondolataikat magyarra fordítva az alábbiakban tesszük közzé:

Parolo a Falként emlegetett téged, ezt Boga ma kétszer is megtapasztalhatta a mérkőzés első félidejében.

„Köszönöm a bókokat. Fal… nem, a munkámat végzem, védem a kaput. A mai mérkőzés nagyon nehéz volt számunkra, mivel az Atalanta, ahogy az látható, egy nagyon erős csapat. Úgy gondolom kifejezetten élvezetes találkozó volt ez a szurkolók számára. Két győzelemre játszó csapat mérkőzése volt a mai. A végén is erre törekedett mindkét alakulat. Volt néhány helyzetünk, nekik is volt jó pár, nagyon szórakoztató meccs volt. Úgy gondolom, mindkét fél csalódott kissé az eredmény miatt, hiszen mi és az Atalanta egyaránt elvesztettünk két pontot, de ez a futball.”

Melyik testrészeddel hárítottad el Boga lövését?

„Az oldalammal.”

Szóval nem kézzel…

„Nem, azonnal megnyugodtam, mert éreztem, hogy ott talált el a labda.”

Mi hiányzott eddig? Egy ilyen csatárra volt szükségetek?

„Úgy gondolom, hogy Vlahović megszerzése nagyon fontos számunkra, de nem csupán a tulajdonságai miatt, hanem mert szabadabban futballozhat, jobban teljesítünk csapat szinten, Paulónak van kivel összejátszani, kialakíthat egy a kettőket, ez a legfontosabb dolog. Sok gólt szerez, de mindenekelőtt nekünk, a csapatnak segít sokat, és ez a legfontosabb dolog.”

Amikor buktattad Malinovskyit, úgy gondoltad, hogy onnan sohasem szerez gólt?

„Ez szinte lehetetlen, mondtam is neki a lefújást követően: Hogy lehet harminc méterről kapura lőni, és gólt szerezni? Ez olyan dolog, amire előre nem számíthatsz. Csalódott voltam emiatt a szabálytalanság miatt, a labdát próbáltam megszerezni, részben a labdát, részben őt találtam el, de sosem gondoltam volna, hogy harminc méterről kapura fog lőni. Ez mutatja az ő kvalitásait, és valami olyat, amit nagyon jól csinál.”

A mérkőzést megelőzően hittél a Scudettóban?

„Őszintén szólva nagyon fontos meccs volt ez számunkra, mivel a két csapat közel van egymáshoz a tabellán, kizárólag mérkőzésről mérkőzésre gondolkodunk, ez a legfontosabb. Láthattuk tegnap ahogy az Inter döntetlent játszott a Napolival, a futballban ez megtörténik. Nekünk csupán a saját összecsapásunkra kell gondolni, győzni, és a végén meglátjuk majd, mire jutunk.” -zárta szavait a fiatal holland védő.

danilo_atalanta_ellen.jpg

Danilo így nyilatkozott:

„A végén küzdöttünk, mindent megtettünk, hogy kiharcoljuk a győzelmet, de a döntetlen egy olyan mérkőzésen, mint ez volt, idegenben nem rossz eredmény. Véleményem szerint azonban fejlődnünk kell, voltak helyzeteink, közel is voltunk a gólszerzéshez, de nem találtunk be.”

Boldogan csókoltad meg a mezed. Mit jelent ez a találat és ez az év számodra?

„Ezt a gólt az egész csapatnak ajánlom, mert nagyon sok rossz dolgon kellett keresztülmennünk az elmúlt hónapokban, csendben kellett tenni a dolgunkat, szóval ez a találat az egész csapatnak kell járjon, az általunk elvégzett munkáért. Számomra sokat jelent ez a találat. Két vagy három országot jártam meg abból a célból, hogy megpróbáljak egy olyan csapatot találni, ahol dolgozhatok, boldog lehetek, focizhatok, gyermekkorom óta ez a vágyam. Ezt megtaláltam a Juventusnál. Sokat jelent számomra ez a gól.”

Miképp vélekedsz az előtted játszó támadó-hármasról?

„Az edző azt mondta, végig játszhatnak, amennyiben mindannyian a mérkőzés végéig futunk. Hihetetlen munkát végeztek, Paulo a legvégéig küzdött, Dušan Demirallal szemben vívott nehéz háborút, és sok párharcot megnyert. Ezen az úton kell maradjunk, csendben dolgozni, tenni, amit az edzőnk kér tőlünk, és így a szezon végén nyerhetünk valami különlegest.”

Szóval jár a köszönet Dybalának?

„Igen, természetesen köszönettel tartozom neki.” -fejezte be gondolatait Danilo