Tacchinardi: "A Juventus egyértelmű üzenetet küldött Vlahović szerződtetésével"

tacchinardi.JPGKulcsfontosságú mérkőzés vár vasárnap este 20:45-kor a Juventus együttesére, ha jövőre komolyan akarja gondolni a Bajnokok Ligájában való indulás lehetőségét, ugyanis az Atalantával játszanak Bergamóban a Gewiss Stadiumban. A torinói együttes jelenleg a La Dea előtt áll a tabellán a negyedik helyen, ha pedig vesztett pontok tekintetében is meg szeretné tartani pozícióját, nyerni kell Gian Piero Gasperiniék ellen. A forduló előtt a fekete-fehérek egykori középpályása, Alessio Tacchinardi is véleményt formált a TMW Radio számára, aki némileg értetlenül állt Luis Muriel mellőzése előtt a hétköznapi kupa-fordulóban, illetve kifejtette gondolatát a Zebrák új támadóhármasáról is.

TMW: A Juve Vlahović által győzött a Kupában is.

Alessio Tacchinardi: A klub üzenete az ő szerződtetésével egyértelműen az, hogy nyerni akarnak. Arrivabene nagyon jól mondta Dybalának: vagy együtt pedálozol a többiekkel, vagy nem jutsz előre. Nekem úgy tűnik, mintha többet is futna. A Juve az első félidőben visszaváltott második fokozatba, a Sassuolo pedig ezeket megbünteti. A második félidőben azonban akár 4-5 gólt is rúghattak volna. Vlahović ennek a csapatnak valami többet ad. Hogy mit gondolok a tridentről? Dybala szenved, Moratát viszont jobbnak látom. Ha Dybala is sikerrel veszi az akadályt, egy jól működő hármast fogunk látni. A gólok, melyeket szerez, mind a pálya középső részéről jönnek.

TMW: Az Atalanta egy ciklus végéhez ért?

AT: Az Atalanta szerencsétlen volt, de nem lehetsz mindig gyorsabb másoknál. Ezt követően fontos játékosokat veszítettek. Csak futni nem elég, ha nincsenek minőségi játékosaid. Muriel például miért nem kezdett az első perctől fogva a Fiorentina ellen? Őszintén szólva nem tudom, de talán a vasárnapi alapvető fontosságú mérkőzés miatt. Ha megveri vasárnap a Juventust, megkövetem magam. Ezen felül talán nem szeretett volna a Fiorentina ellen támpontokat nyújtani, minden esetre fura volt pályán kívül látni őt. Zapata és Iličić távollétében ki fog jönni a különbség.

TMW: Mit gondol Zakariáról?

AT: Nagyon tetsztik, éhesnek tűnik, jó személyiséggel rendelkezik. Nagyszerű vétel.