Kulusevski: "Pirlo tanácsai most is segítenek nekem"

kulu_tottenham.jpgA Juventust télen elhagyó, s a pályafutását (egyelőre csak kölcsönben) a Tottenham Hotspur alakulatánál folytató Dejan Kulusevski a minap rövidebb interjút adott a brit médiának, melynek keretein belül szót ejtett a londoni gárdánál fennálló helyzetéről, a rá váró kihívásokról, Harry Kane-ről, valamint egykori mesteréről, Andrea Pirlóról is, akinek tanításai állítása szerint még most is rendkívül sokat segítenek számára a gárdához való beilleszkedésben. 

A svéd támadó a Sarkantyúsok szombati, Brighton ellen aratott 3-1-es győzelmével mutatkozhatott be új együttesének szerelésében, melyet követően arról értekezett, hogy a Pirlótól tanultak nagy segítséget jelenthetnek számára abban, hogy eredményes társa lehessen a csapat legfőbb sztárjának, Harry Kane-nek, aki mellett elsősorban egy csatárkettős egyik tagjaként tudná elképzelni magát mondanivalójának alapján. 

"Andrea Pirlo egészen egyszerűen egy fantasztikus edző, s ezt leszámítva is remek ember. Közös tevékenységünk idején szinte minden nap hosszú eszmecseréket folytattam vele, ezen beszélgetések alkalmával pedig mindig rengeteg tanácsot adott nekem, többek között azt illetően, hogy miként formálhatom át testem alapvető jellemzőit, alkalmasabbá téve azokat a modern futballhoz" – emlékezett vissza a London Evening Standard munkatársának. 

"Andrea azt is megtanította számomra, hogy milyen módon vihetek véghez egy-egy passzt anélkül, hogy az ellenfél felismerné, hogy hová fogom továbbítani a játékszert, ami természetesen hatalmas előnyt jelent egy hozzám hasonló poszton szereplő labdarúgónak, s éppen ebből kifolyólag remélem, hogy a jövőben nagy segítséget jelentek majd Harry Kane számára a pályán."

A futballista ezt követően áttért az angol center bővebb jellemzésére, kijelentve, hogy Kane nem pusztán befejezései, hanem passzai miatt is kulcsfontosságúnak tekinthető, emiatt pedig reméli, hogy az áltata elsajátított tudásanyagot felhasználva a jövőben hasznosan szerepelhet majd mellette. 

"Úgy vélem, hogy Kane egy hihetetlen játékos, aki igen magas szintet képvisel. Mindig is nagy csodálattal tekintettem rá technikai adottságai miatt, mivel álláspontom szerint elképesztő látni a könnyedséget, amivel leveszi az egyes labdákat, vagy ahogyan átformálja a pályán zajló eseményeket gyors és kiszámíthatatlan, mégis célt érő passzainak köszönhetően. Tudom, hogy mikor nála van a játékszer, akkor mindig résen kell lennem, s futnom kell mellette, várva az átadást, ugyanis egészen biztos lehetek benne, hogy amennyiben nekem szeretne passzolni, azt bármi áron kivitelezi majd" – összegzett a fiatal labdarúgó.