Cannavaro: "A Juve lehet a Serie A királycsinálója"

cannavaro.jpegA Juventus és az olasz futball egykori ikonikus védője, Fabio Cannavaro a minap rövidebb nyilatkozatot adott az itáliai médiának, melynek keretein belül a téli mercato fényében kísérelte meg értékelni a Scudettóért, valamint a Bajnokok Ligája-indulást érő helyezések eléréséért folyó küzdelmet, kijelentve, hogy a Bianconeri jóval erősebb lett a legutóbbi transzferablak során, azonban a fekete-fehérek valószínűleg így sem tudnak majd beérni minden előttük lévő alakulatot a bajnoki hajrában. 

A jelenleg klub nélkül álló, ám az utóbbi évek kínai edzősködését követően európai bemutatkozására készülő szakvezető a szombati Derby della Madonnina értékelésével nyitotta mondanivalóját, leszögezve, hogy maga a találkozó a legkevésbé sem nyerte el tetszését, ugyanakkor az eredmény jót tesz a Serie A-nak, mivel a listavezető Inter kudarca ismételten nyitottá varázsolta a bajnoki aranyéremért folyó küzdelmet. 

"Mindenekelőtt meg kell állapítanom, hogy az összecsapás a legkevésbé sem nyerte el tetszésemet. Az Inter szinte végig kezében tartotta az irányítást, ám ez nem jelenti azt, hogy jól is játszottak volna, míg az AC Milan pusztán egy Olivier Giroud-hoz hasonló bajnoknak köszönhette győzelmét, illetve az előzetes papírforma felborítását" – szögezte le a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Úgy vélem, hogy ezzel az eredménnyel a bajnokság végérvényesen nyílttá vált, az Inter veresége pedig jótékony hatást gyakorolhat a többi éllovas alakulatra is. Ha más nem is, a mentalitás rendkívül tetszett a találkozón, ugyanis a felek valódi küzdelmet mutattak be. Amennyiben én ülnék a többi, BL-helyek elérésére esélyes csapat valamelyikének kispadján, egészen biztosan kötelezővé tenném fiaim számára a derbi visszanézését, hiszen mentális tekintetben minden, magát komolyan vevő együttesnek ehhez hasonló módon kellene futballoznia, még akkor is, ha a felek technikai szempontból igencsak színvonal alattian teljesítettek.

A Juventus tekintetében elsősorban a téli mercato eseményeiből indulnék ki, ugyanis biztos vagyok benne, hogy a torinóiak rendkívül sokat erősödtek a januári átigazolási piacon kieszközölt igazolásaiknak köszönhetően. Úgy gondolom, hogy Massimiliano Allegri alakulata immár nagyobb eséllyel pályázhat a Scudettóra, mint az elmúlt heteket megelőzően, ugyanakkor a Zebrák számára ezzel együtt is hihetetlenül nehéz feladatot jelent az előttük álló nem kevesebb, mint négy gárda mindegyikének beérése, nem is beszélve ezen csapatok esetleges megelőzéséről. 

A Bianconeri ezzel együtt azonban képes lehet felvenni a királycsináló szerepét, abban az értelemben, hogy az Öreg Hölgy top4-es csapatokkal szembeni meccseinek eredményei nagyban befolyásolhatják majd a tabella végső erősorrendjét is. A Napoli és a Milan már a visszavágót is lejátszották a fekete-fehérekkel szemben, s mindkét alakulat csupán egy-egy döntetlent tudott felmutatni ezen összecsapásokon, míg a fő bajnokaspiránsnak számító Inter egy meglehetősen kritikus szakaszban, április elején látogat majd Torinóba, ahol egy, a mostaninál minden bizonnyal sokkal erősebb Juventusszal fognak szembenézni, mely egészen biztosan nem hagyja majd magát a BL-helyekékért kibontakozó, vérre menő küzdelemből kifolyólag" – összegzett Cannavaro.