Dybala maradni akar, a Juve nagy beruházásokra készül

de_jong.jpgAz elmúlt nap során több, meglehetősen érdekes átigazolási információ is napvilágot látott az olasz sportsajtóban, melyeket illetően különböző, Bianconerihez alapvetően közel álló források szót ejtettek a Juventus egyes jelenlegi labdarúgóinak helyzetéről, a klub nyári kiszemeltjeiről és terveiről, valamint Douglas Costa kacifántos történetének újabb fejezetéről is. 

Fabrizio Romano szerint a brazil szélső mindenre kiterjedő megállapodást kötött a Los Angeles Galaxy alakulatával, akikhez egy hat hónapra szóló kölcsönben, további két éves opcióval fog csatlakozni az elkövetkezendő időszakban. A transzferguru úgy tudja, hogy Douglas Costát az elmúlt napokban a Flamengo együttese is megkereste, azonban a játékos mindenképpen az MLS-be szeretett volna szerződni, vágya pedig ekképp meg is valósulhat a következő órákban. 

Fabiana Della Valle mindezzel együtt arról írt, hogy a Juventushoz közel álló források egyértelműen megerősítették a klub Nicolò Zaniolo iránti érdeklődését. Az újságírónő híreinek alapján az olasz labdarúgó egyelőre csak egy puszta célpontnak, valamint egy, az illetékesek elképzeléseiben felreppenő gondolatnak tekinthető, ugyanakkor a fekete-fehérek máris felvették a közvetlen kapcsolatot a játékos ügynökével, hiszen úgy gondolják, hogy Zaniolo tökéletesen beleillene a Zebrák új, fiatal olasz labdarúgókra alapozó projektjébe. 

Utóbbi értesüléseket Nicola Balice is megerősítette, leszögezve, hogy a Juve már két évvel ezelőtt is pole-pozícióban volt Zaniolóért, akinek családjával és képviselőivel is kapcsolatba léptek az elmúlt szezonokban. Az újságíró szerint az ügylet megkötését nagyban segítheti, hogy a játékos a Bianconeri szurkolójának vallja magát, azonban sérülései miatt a vezetőségnek nagyon alaposan át kell majd gondolnia szerződtetését, mielőtt konkrét lépéseket tenne irányába. 

A szakember mindemellett úgy tudja, hogy a Juventus kiszemeltjeinek listáján tartja Giacomo Raspadorit is, akiért azonban egyelőre túlságosan sokat kér a Sassuolo, ugyanakkor az Öreg Hölgy a nyáron elsősorban a középpálya, valamint a támadósor megerősítésére szeretné fektetni a hangsúlyt, mely csapatrészeket illetően egyaránt topjátékosokat szeretnének kötelékükbe csábítani. Balice szerint a csapat tengelyének acélosabbá tétele kétségkívül prioritást élvez a vezetőség számára, melynek tekintetében az illetékesek Frenkie de Jong, Youri Tielemans, Ryan Gravenberch, valamint Sergej Milinković-Savić helyzetét is figyelik, ám az, hogy ezen nevek közül valóban Torinóba szerződik-e majd valaki a nyáron, nagyban függ attól, hogy Paulo Dybala és/vagy Matthijs de Ligt elhagyják-e a fekete-fehéreket, hiszen e kettős távozásakor az Öreg Hölgynek elsősorban pótlásukra kellene fektetni a hangsúlyt. 

Balice értesüléseinek alapján amennyiben de Ligt – akiért egyelőre a Chelsea mutat jelentősebb érdeklődést a csapatrészben várható változásokból kifolyólag – búcsút intene az olasz rekordbajnoknak, a Juventus két védővel szeretné pótolni őt, mely posztot illetően egyelőre a Torino labdarúgója, Gleison Bremer, illetve a Lille játékosa, Sven Botman képezik a legfőbb célpontokat, azonban míg a brazilért jelen pillanatban az Inter, addig a holland kiválóságért az AC Milan van előnyben. A szakíró szerint a Bianconeri éles figyelemmel kíséri a lejáró szerződéssel rendelkező futballisták, így Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Niklas Süle, továbbá Alessio Romagnoli helyzetét is, akik egyaránt jó opciót képeznének a piemonti klub számára. 

A szakember végezetül Paulo Dybala helyzetének elemzésével zárta értékelését, kijelentve, hogy információinak alapján az argentin labdarúgó továbbra is hosszabbítani szeretne a Juventusszal, azonban ez nagy mértékben függ attól, hogy a fekete-fehérek milyen ajánlatot tesznek majd számára, elvégre La Joya októberben rábólintott az együttes által javasolt 8+2 millió euróra, melyet érthető okokból nem szívesen változtatna meg az elkövetkezendő időszakban. Ha a Bianconeri 8 millió euró alatti ajánlatot fog tenni a dél-amerikainak, a támadó komolyan elgondolkodhat a váltáson, azonban könnyen lehet, hogy a Maurizio Arrivabene vezette stáb kínálata nem fogja elérni a fent jelzett összeget, elsősorban az ügynöki jutalékok várható csökkentése miatt, ami azért is okozna bonyolult helyzetet, mert Dybala távozásának esetén az Öreg Hölgynek az ő helyére is egy topjátékost kellene szerződtetnie a nyáron.