Tacchinardi: "Morata és Vlahović tökéletes páros lennének"

dusan.jpgA Juventus egykori középpályása, Alessio Tacchinardi hosszabb időt követően a minap interjút adott az olasz médiának, melynek keretein belül egyebek mellett értékelte a Bianconeri januári mercatójának legfontosabb lépését, azaz Dušan Vlahović várható megszerzését, melyet követően szót ejtett a szerb csatár torinói kilátásairól, Paulo Dybala és Álvaro Morata ezzel összefüggő jövőjéről, illetve a Zebrák Nicolò Zaniolo iránti potenciális érdeklődéséről is. 

"Karrierem során egyetlen olyan januári igazolást láttam, aki képes volt érdemben változtatni a Juventus játékán, ő pedig Edgar Davids volt, aki rögtön elképesztő teljesítményt nyújtott Torinóban. Véleményem szerint Dušan Vlahović lesz a második labdarúgó, aki méltónak találtatik majd erre a feladatra, elvégre egy rendkívül erős támadóról beszélünk, aki éppen az a játékos, aki hiányzott az Öreg Hölgy jelenlegi keretéből" – fogalmazott a Tuttosport kérdésére. 

"Massimiliano Allegri az elmúlt hónapok ideje alatt sikerrel szilárdította meg a Bianconeri védelmét, valamint középpályáját, ugyanakkor az impotens támadósor miatt a Juve továbbra sem képes magához méltó módon szerepelni, mely a Supercoppa Italiana döntőjének összecsapásán, majd az AC Milan elleni bajnokin is élesen megmutatkozott. Úgy gondolom, hogy a fekete-fehérek egy ennyire önzetlen, gyilkos ösztön nélküli Álvaro Morata jelenléte mellett egyszerűen nem képesek megfelelő nyomást gyakorolni az ellenfelekre, e tekintetben pedig az is hátrányt jelent számukra, hogy Paulo Dybala inkább a játék szervezésében, nem pedig a góllövésben jeleskedik.

Megítélésem szerint Vlahović érkezése képes lehet megoldani a csapat ezzel kapcsolatos problémáit. Természetesen nem várhatjuk el, hogy a szerb minden meccsen duplát, vagy mesterhármast lőjön az ellenfeleknek, ugyanis a Juventus kötelékében egy teljesen más szisztémához, továbbá egy sokkal nagyobb nyomáshoz kell majd alkalmazkodnia. Rendkívül kíváncsi vagyok arra, hogy a center milyen számokat produkál majd a Zebráknál, ugyanis az eddigiekben igen sokan beszéltek arról, hogy a Bianconeri támadójátéka egyedül Max Allegri taktikája miatt nem működik eredményesen, melyet azonban személy szerint sosem tartottam releváns véleménynek. A Juve, az Inter és a Milan elleni találkozókat figyelembe véve nincs messze a tabella első helyezettjeinek szintjétől, Dušan pedig talán képes lehet megadni azt a pluszt az együttesnek, mely jelenleg elválasztja az Öreg Hölgyet a két milánói gárdától. 

Úgy gondolom, hogy Álvaro Morata tökéletes párja lehetne a balkáni csatárnak, emiatt pedig nagyon remélem, hogy maradni fog az alakulatnál. Meglátásom alapján ez a páros minden tekintetben képes kiegészíteni egymást a pályán, ugyanis bár a spanyol rendelkezik a megfelelő ütemérzékkel és sebességgel, sosem fog olyan hatékonyan fejelni, vagy lőni, mint például Cristiano Ronaldo, vagy Edin Džeko, míg Vlahović teljes mértékben magáénak tudhatja egy hatékony erőcenter jellemvonásait. Ennek figyelembe vételével úgy tartom, hogy Allegrinek ezt a kettőst kellene preferálnia a továbbiakban, mégpedig 3-5-2-es hadrendben, mely felállásban Giorgio Chiellini, valamint Juan Cuadrado és Luca Pellegrini, vagy Alex Sandro is helyet kaphatnának. 

Dybala tekintetében nem gondolnám, hogy ez a Paulo az a Paulo lenne, akit oly sok esztendőn keresztül csodálhattunk a Juventus szerelésében, mindazonáltal ez semmiképpen sem tekinthető mentális, vagy motivációs problémának, ugyanis egyértelműen fizikai jellegű gondokról beszélünk, melyből fakadóan úgy gondolom, hogy a játékos szerződéshosszabbítási mizériája sem befolyásolja érdemben a fennálló helyzetet. La Joya rendkívül sokat veszített sebességéből és robbanékonyságából, melynek következtében tőle szokatlan módon rendkívül rossz állapotban és formában vágott neki a szezon talán legfontosabb részének is. 

A Juve egyre értékesebb fiatalokat igazol, ugyanis Federico Chiesát követően most Vlahovićot is megszerezték, ekképp pedig már csak egyetlen darab hiányzik ahhoz, hogy a fekete-fehérek kirakósa tökéletessé váljon, aki véleményem szerint Nicolò Zaniolo lenne. A szerb megvétele egyértelműen azt mutatja, hogy a Bianconeri eltökéltnek mutatkozik egy új ciklus megnyitásához, hiszen Andrea Agnelli kétségkívül megunta, hogy klubja annyi dicső évet követően lemaradásba került legnagyobb történelmi riválisaival szemben, most pedig egy új keretet épít, melynek kérdés nélkül egy olasz magra kellene épülnie" – összegzett Tacchinardi.