Giroud: "Pirlo szeretett volna a csapatában látni engem"

giroud.jpgAz AC Milan 2018-ben világbajnoki címet ünneplő veterán francia támadója, Olivier Giroud a tegnapi nap folyamán hosszabb, s emellett igencsak érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben nyíltan beszélt csapata Scudettóért folytatott küzdelméről, a holnap esti, Juventus elleni rangadóról, valamint Bianconerivel kapcsolatos múltjáról is, kijelentve, hogy az Öreg Hölgy annak idején konkrét ajánlatot tett számára, ő azonban visszautasította a megkeresést. 

"Nagy mérkőzés áll előttünk, melyen egyértelműen jobb teljesítményre lesz szükségünk, mint a Spezia elleni összecsapáson, hiszen a Juventus nagyszerű csapat, ebből kifolyólag pedig nekünk kivételes teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy legyőzhessük őket. A szezon előtt őszintén szólva arra számítottam, hogy a Bianconeri a Scudettóért fog küzdeni az idény során, elvégre az Öreg Hölgy mindig is az Öreg Hölgy marad, hiszen annak ellenére, hogy nem igazán mutatnak átütő erőt a rangadókon, valamint annak dacára, hogy legjobb labdarúgójuk, Cristiano Ronaldo távozott, továbbra is számos minőségi futballistát tudhatnak soraikban, például Paulo Dybalát, aki egyértelműen az együttes legfőbb kulcsemberének, s egy vérbeli bajnoknak tekinthető" – fejtette ki az Il Corriere dello Sport számára. 

"Meglehet, hogy a fekete-fehérek rendkívüli hátrányokkal kénytelen szembesülni az őket sújtó sok sérülés miatt, azonban keretük alapvetően jelen pillanatban is az egyik legjobbnak számít Olaszországban, mind minőség, mind pedig mélység szempontjából. Vasárnap este nem építhetünk arra, hogy ellenfelünk egy adott percben majd hibát követ el, ugyanis a Bianconeri egy rendkívül erős alakulat, nekünk pedig a lehető legmegfelelőbb szellemiséggel, s könyörtelen futballal kell majd szembenéznünk velük. 

Véleményem szerint a Juve legfőbb erősségének támadósora számít, mivel Dybala mellett a különféle piaci egyeztetések miatt az utóbbi időben nem sok játéklehetőséget kapó Álvaro Morata, a sikeres külföldi szezonokat követően Itáliába visszatérő Moise Kean, valamint a nagy tehetségnek tekinthető Dejan Kulusevski is keretüket erősíti. A jelenlegi Bianconeriben nincs egyetlen olyan labdarúgó, mint amilyennek annak idején CR7 bizonyult, vagyis aki a meccs bármely pillanatában képes lenne különbséget jelenteni, hiszen az Öreg Hölgy elsősorban csapatként számít erősnek, ezért pedig mindenkit azonos figyelemmel kell majd kezelnünk a találkozón. 

Egészen biztos, hogy jelenlegi helyzetünkben sem szabad elveszítenünk önbizalmunkat. Nem hagyhatjuk, hogy félelmek és kétségek béklyózzanak meg bennünket azért, mert az elmúlt bajnoki fordulóban hazai pályán szenvedtünk vereséget egy nálunk előzetesen gyengébbnek vélt ellenféltől, egy olyan összecsapáson, melyet minden körülmények között meg kellett volna nyernünk. A Juventus ellen egy elszánt, mentálisan erős Milant szeretnék látni, ugyanis e jellemvonások felöltése által visszatérhetnénk alapvető tulajdonságainkhoz. Múlt heti fiaskónk ellenére kijelenthetem, hogy készen állunk a megmérettetésre, s ahogy mondani szokás, késsel a fogaink között várjuk a Zebrákat a San Siróban. 

Öltözőnk változatlanul egységesnek mondható, játékosaink pedig továbbra is eltökélten haladnak előre, közös céljaink elérése felé. Tisztában vagyunk vele, hogy igen kiélezett helyzetben vagyunk, ugyanis a Juventus ellen mindenképpen nagyszerű meccset kell játszanunk annak érdekében, hogy ne kerüljünk még nagyobb lemaradásba az Inter alakulatával szemben, ugyanakkor személy szerint nem aggódom, hiszen pontosan tudom, hogy csapatunk milyen értékeket képvisel, melyeket minden bizonnyal képes is lesz majd kamatoztatni az elkövetkezendő időszakban. Meggyőződésem, hogy magunk mögött fogjuk hagyni a jelenlegi hullámvölgyet, s hogy a szezon végéig kiélezett párharcot vívunk majd az Interrel a Scudetto elhódításáért. 

Elismerhetem, hogy 2020 nyarán a Juventus komoly megkereséseket juttatott el felém, tudomásom szerint a csapat akkori mesterének, Andrea Pirlónak kérésére, aki nagyon szeretett volna együttese kötelékében látni engem, én azonban a Chelsea-nél való maradás mellett határoztam, s látva az eredményeket, melyeket a londoniakkal elértem az idény végéig, – például a Bajnokok Ligája megnyerését – nem is bántam meg, hogy nem hagytam el a Kékeket, s hogy nem igazoltam a Bianconerihez" – összegzett Giroud.