Evelina Christillin: "Dybala nem megfelelő időben szeretne magasabb bért"

evelina-christillin.jpgEvelina Christillin, aki UEFA képviselő, FIFA tanács tag, továbbá a Juventus szurkolója, hosszabb interjút adott a Radio Sportiva riportereinek.

Felvezetésképpen a továbbra is egyik legfontosabb beszédtémát szolgáltató játékosról, Dybaláról ejtett néhány szót.

„Láttam a két gólját, amelyiknél ünnepelt, és amelyiknél nem. Az effajta mechanizmus jellemző a játékosokra szerződésük vége felé. Dybalánál ez még kirívóbb. Gondolhatnád, hogy ezzel szemben ott van Cuadrado, aki szintén közel van a szerződésének lejártához, mégis mindig mosolyog, és akár szabadrúgásból is képes gólt szerezni. Dybala azonban egyaránt áldás és kereszt csapatának. Azt gondolom, hogy ő a jelenlegi Juventus legkiemelkedőbb játékosa, Chiesa sérülését is figyelembe véve. Nem tesznek jót ezek a tüskék, azonban meg kell értenünk a vezetőség ezzel kapcsolatos álláspontját is. Törekednek az egyezségre, és nem szeretnék, ha az argentin ingyen távozna. Egy magasabb fizetésemelésnek ugyanakkor nincs itt az ideje. A vezetőség megtette az általa megfelelőnek vélt ajánlatot. Ha Dybala magasabb bért szeretne, azt nem a megfelelő időben teszi. Számomra világosan kirajzolódik egy huzavona az érintettek között. Érthető számomra az a helyzet is, amiben Arrivabene most van. Azt viszont nem tudom, hogy most a játékoson, vagy az ügynökén múlnak a dolgok. Ez a probléma nem egyedülálló, sok fontos játékost és azok klubját érinti. Én a múlt éjszaka úgy láttam, hogy az a néhány szurkoló a stadionban, beleértve magamat is, nagy elismeréssel tekint Dybalára.”

Sajnálatos módon a COVID19-vírus és annak folyamatos mutációja, továbbá gyors terjedése még mindig hatalmas problémákat okoz szerte az egész világban. Ennek következménye, hogy sok országban korlátozva van a stadionok látogathatósága. Erről Evelina Christillin így vélekedett:    

„Még a következő bajnoki forduló során marad az ötezer fős limit. Tegnap Rómában jártam, és fontos megbeszélésem volt Valentina Vezzalival. Átbeszéltük a dolgokat, és arra jutottunk, hogy amennyiben a bajnokság leállását követően a fertőzések száma jelentősen visszaesik, úgy lehetővé tesszük a stadionok 50%-os kihasználhatóságát."

„Megdöbbent a nemzetközi helyzet, látva azt, hogy mindenki azt csinál, amihez éppen kedve van. Megértem azokat a szurkolókat, és értetlenségüket, akik azt látják, hogy miközben a Premier League teltházzal üzemel, addig Németország csapatai zárt ajtók mögött játszanak. Mi mindenesetre törekszünk a biztonságos szabályok betartására, és reménykedünk, hogy a szünet után visszatérhetünk az 50%-os kihasználtságra."

Hosszabb ideje tervben van a FIFA részéről, hogy világbajnokságot rendezzen minden második évben. Erre vonatkozóan is szolgáltatott információt Evelina: 

„Az UEFA tagjaként nyilvánvalóan nem támogatom azt, hogy kétévente világbajnokságot rendezzenek. December 20-án az UEFA képviseletében részt vehettem egy FIFA-konferencián, ahol is elmagyarázták nekünk, hogy milyen előnyökkel járna, ha minden második évben lebonyolítanánk egy világbajnokságot. Mi úgy hisszük, hogy ez egyfajta bulimiához vezetne a futballrendezvények kapcsán, esetlegesen további elégedettlenséget okozva."

„Kétévente szintén megrendezésre kerülne az Európa-bajnokság is, ezáltal minden évben lenne egy nemzetközi esemény a futballban. Lehetetlen időbeosztásokat gerjesztene, és az egész szemben áll az Olimpiával. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Európai Unió sem támogatja ezen elképzelést. Isten ments, hogy ebből komoly vita legyen.”

Végül, mint Juventus szurkolót kérdezték a 2022-es évre vonatkozóan, így beszélt az aktuális szezonról, elvárásairól, amit a csapat felé támaszt, illetve egy keveset az átigazolásokkal kapcsolatban is elmondott:

„A léc újabban alacsonyra került. Azt szeretném, ha 2022-ben benne lennének az első négyben, mert ez hozná magával a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplést. A büdzsé olyan, amilyen, így keveset lehet mondani a játékospiaccal kapcsolatban. Vezetőink világossá tették, hogy nincs lehetőség költekezni, vagy pénzt szórni. Én azt remélem, hogy Dybala szerződését megújítják, és lehetőleg megerősítik a középpályát. Utóbbi feltétele az lehet, hogy az olyan középszerű, korábban ingyen érkezett játékosok közül, mint amilyen Rabiot és Ramsey, sikerüljön valamelyiket értékesíteni.” -zárta szavait