Arrivabene: "A fiatalokkal a jövőt alapozzuk meg"

arrivabene_2.jpgA Bianconeri vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene a csapat tegnapi, PSG elleni BL-meccsét megelőzően rövidebb értékelést tett az együttessel kapcsolatos aktuális kérdésekről az olasz sportsajtó kamerái előtt, ennek értelmében pedig más témákon túl nem feledkezett meg Paul Pogba sikeresen végződő műtétjéről, illetve a keretben maradó fiatal labdarúgókról sem, leszögezve, hogy a vezetőség sosem szerette volna piacra dobni az igazán értékes tehetségeket, mivel hosszabb távon minden szempontból bennük vélik felfedezni a Juventus jövőjét. 

"A vezetőség tagjai a kerettel együtt utaztak el Párizsba, mivel úgy gondoljuk, hogy nagyon fontos egységet képviselnünk és mutatnunk a mostani nehéz időkben. Fontos, hogy megfelelő csapatszellem munkálkodjon a Bianconerinél, s úgy gondolom, hogy alapvetően helyes hozzáállással rendelkezünk, mivel a srácok meg vannak győződve projektünk megfelelőségéről, miközben azon az állásponton vannak, amit már korábban is szerettem volna kiemelni: mindenkit tisztelünk, ám senkitől sem ijedünk meg" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Paul Pogba tekintetében nem szeretném kritizálni a múltbeli intézkedéseket, vagy vitát szítani ezek miatt, mivel ezeket a döntéseket annak idején közösen hozták meg az érintett felek. Paul megpróbált egy hagyományos, konzervatív terápia alapján regenerálódni, viszont ez a módszer nem volt ideális számára, így pedig a műtét mellett kellett határoznia, ami természetesen egyikünk számára sem túlzottan kellemes. 

Most az a legfontosabb, hogy előre tekintsünk, s reménykedjünk Pogba mihamarabbi visszatérésében. A világbajnokság kapcsán minden jót kívánok középpályásunknak, azonban engem elsősorban a Juventus foglalkoztat, nem pedig az, hogy Paul ott lehet-e majd a francia válogatott keretében. Mikor játékosunk sérülést szenvedett, hosszas beszélgetéseket folytattunk egymással, melyek során megismertük egymás véleményét a kialakult helyzetről, ebből kifolyólag pedig nem is szeretném többször felhánytorgatni a témát. Tiszteletben tartjuk Paul álláspontját, most azonban ideje lapoznunk és előre tekintenünk, mivel a szezon nagyon hosszú, nekünk pedig nem szabad ennyi időre leragadnunk egy-egy kérdésnél. 

Elmondhatom, hogy sosem állt szándékunkban átadólistára tenni fiatal játékosainkat. Magától értetődő, hogy ha egy-egy ifjú reménységért igazán fontos ajánlatok futnak be, akkor a helyzet kiértékelésére törekszünk, s általában elengedjük őket, hogy több játéklehetőséghez jussanak, azonban sok esetben végül úgy döntöttünk, hogy a keretben tartjuk az ifjú tehetségeket, s megfelelő teret engedünk nekik a tapasztalatszerzés érdekében. Szilárd meggyőződésünk, hogy ezekkel a labdarúgókkal a jövőt alapozzuk meg, akinek pedig nagyon jól megy, azzal természetesen a továbbiakban is számolni fogunk" – zárta értékelését a szakember.