Di Canio: "Rabiot olyan személy látszatát kelti, mint aki sohasem futballozott"

di_canio_oltony.jpgAz 1990-1993 között a Juventus gárdáját erősítő, s azzal 1993-ban az UEFA-kupát is megnyerő Paolo Di Canio tegnap kifejtette véleményét Adrien Rabiot-ról, és tette ezt nem túl finom stílusban. Az 1995-ben született francia középpályást, aki a Paris Saint-Germainben nevelkedett, majd 2019-től a Juventusban szerepel, nem kíméli a volt támadó. A Fabio Caressa által vezetett Sky Calcio Club televíziós adásában így beszélt róla:

„Rabiot? Mi is az? Fék a játékban? 20 gólt lőtt a PSG-ben 250 meccs alatt, míg a csapattársak ugyanennyit hoztak össze meccsenként.  Támadó felfogású mezzalaként szerepel, mert ő az, aki elegáns, és jó technikai képességekkel rendelkezik? Sohasem lő, nem ad hosszirányú, gyors passzokat a csapattársaknak, nincs jelenléte a büntetőterületen belül. Olyan személy látszatát kelti, mint aki sohasem futballozott.”

Di Canio beszélt a Juventus edzőjének, Massimiliano Allegrinek a jelenlegi helyzetéről is. Mint ismert, a San Siróban az Inter együttese ellen megrendezett Supercoppa Italiana döntő után Allegri megelégedését fejezte ki Rabiot teljesítményét illetően. Hangsúlyozta, hogy a francia játékos – a maga módján – sikerrel hatástalanította Barellát.

„Olvasva az Interrel kapcsolatos interjúját [Allegriről beszél – a szerk.] azt mondtam magamban: »Ezért megköveznek.« A 75. percben egy pillanatra megzavart, hogy meghallottam Rabiot nevét, aztán azt mondtam  »Ah, hát pályán van.« Észrevehetetlen, semmi" – zárta szavait a jelenleg szerkesztőként is tevékenykedő Di Canio.

Érdekességként megjegyzendő, hogy meccs utáni nyilatkozatainak ellenére Max Allegri korántsem bizonyul mindig elégedettnek a francia labdarúgó játékával, ugyanis helyszíni kamerák és beszámolók szerint a mester az alábbi mondatot ordította Rabiot-nak az Udinese elleni összecsapás vége felé: "Ha elveszíted ezt a labdát, megöllek!"