Buffon: "A Juve elvesztette csapategységét Cristiano mellett"

buffon_cr.jpegA Juventus legendája, a jelenleg a Parma kötelékében a Serie B-ben vitézkedő Gianluigi Buffon a minap hosszabb interjút adott a nemzetközi médiának, melyben saját helyzetének, valamint jövővel kapcsolatos terveinek értékelésén túl kitért a Bianconerinél uralkodó állapotokra is, nem feledkezve meg Cristiano Ronaldo csapatra gyakorolt hatásáról sem. 

"Úgy vélem, hogy a Juventusnak Cristiano Ronaldo első torinói évében, vagyis abban az esztendőben, mikor én magam a Paris Saint-Germain kötelékében szerepeltem, meglehetősen nagy esélye mutatkozott a Bajnokok Ligája trófeájának elhódítására, emiatt pedig nem értettem, hogy mi okozta a csapat versenysorozatból való korai kiesését" – emlékezett vissza a TUDN.com kérdésére felelvén. 

"Miután visszatértem az Öreg Hölgyhöz, két szezonon keresztül dolgozhattam együtt Cristianóval, s annak ellenére, hogy együttesünk, pusztán a számokat tekintve jól teljesített a portugál világsztár mellett, úgy gondolom, hogy CR7 érkezésével a Bianconeri bizonyos tekintetben elveszítette alapvető DNS-ét, és csapategységét, mely azonban szükséges lett volna ahhoz, hogy keretünk igazán nagy eredményeket érhessen el. 

Mikor 2017-ben bejutottunk a Bajnokok Ligája fináléjába, természetesen hatalmas tapasztalatunk megléte is fontos tényezőnek bizonyult utunk során, ugyanakkor jó szereplésünk mindenekelőtt egységünk miatt következett be, elvégre az adott pillanatban valódi csapatot alkottunk, keretünk nagyszerűsége miatt pedig senki helye sem volt biztosítva, mely ezáltal egy egészséges, s mindenkire jó hatást gyakorló versenyhelyzetet idézett elő. Ronaldo érkezését követően elvesztettük ezen jellemvonásunkat. 

Személyes szempontból továbbra is vágyom az új kihívásokra, azaz például szívesen futballoznék Mexikóban, vagy az Amerikai Egyesült Államokban, ám egyelőre nem tudom, hogy mit tartogat számomra a jövő. Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy hol látom magam néhány év múlva, őszintén szólva magam sem tudom, hogy szeretnék-e majd menedzserként, vagy vezetőedzőként elhelyezkedni valahol. Ismerve magamat, jelen pillanatban azt tartom a legfontosabbnak, hogy továbbra is fejlődjek, s új élettapasztalatokra tegyek szert a Parma segítése közben. A sportszakmai célok mellett szeretnék rendesen megtanulni angolul, ezen felül pedig egy menedzsmenttanfolyamot is szívesen elvégeznék, ám legfőbb feladatom jelen pillanatban az, hogy visszajuttassam alakulatomat a Serie A-ba. 

Bevallom, az, hogy pályafutásom során nem nyerhettem meg a Bajnokok Ligáját, életben tartja az alapvetően is bennem lakozó versenyszellememet. Elképzelhető, hogy ha karrieremben sikerült volna elhódítanom a serleget, már szögre akasztottam volna kesztyűimet, mivel ebben az esetben már nem állnának előttem olyan célok a labdarúgás világában, amikre vágyom, de még nem értem el őket.

Hogy kiket tartok a világ jelenlegi legjobb kapusainak? E kérdésre nem tudnék egyértelmű feleletet adni, mivel számos nagyszerű hálóőr van jelen sportágunkban, s saját mércém alapján egy szintre helyezném Oblakot, Courtois-t, Neuert, ter Stegent, valamint Donnarummát is. Közülük talán Gigio az, aki néhány esztendőn belül túlszárnyalhatja poszttársait, mindazonáltal e percben nincs olyan kapus, aki kérdés nélkül kimagaslana a mezőnyből" – összegzett a januárban már negyvennegyedik születésnapját ünneplő ikon.