Dybala hosszabbítása sosem volt kérdés

dybala_vs_samp.pngMint ismert, a Juventus argentin klasszisának, a jelen pillanatban ismételten kisebb egészségügyi problémával bajlódó Paulo Dybalának ügynöke, Jorge Antun néhány nappal ezelőtt megérkezett Torinóba, mely lépést sokan a futballista szerződéshosszabbítási szappanoperájának végeként értelmeztek, abban reménykedve, hogy a labdarúgó hamarosan végre tényleg aláírhatja a kontraktusa megtoldásáról szóló papírokat, mely megközelítést az ismert klub közeli újságíró, Romeo Agresti is megerősítette az adott pillanatban. 

A La Gazzetta dello Sport a tegnapi nap folyamán azonban meglehetősen érdekes beszámolót tett közzé a szóban forgó ügyet illetően, leszögezve, hogy Antun az elmúlt órákban újból visszatért Argentínába, melyből egyenesen következik, hogy az eredetileg karácsony környékére tervezett megállapodást némiképp elnapolták a felek, s minden bizonnyal januárban térnek majd vissza ismételten az egyezség megkötésére. 

A milánói lap ezzel együtt kijelentette, hogy a tárgyalások pozitív kimenetele sosem volt veszélyben, mivel mind az Öreg Hölgy, mind pedig a labdarúgó elkötelezettek a közös folytatás mellett, az ügy lezárásának 2022 elejére történő elhalasztása pedig pusztán különböző, elsősorban bürokratikus, és/vagy marketinges jogokat illető problémák miatt következhetett be. 

A fenti értesüléseket később Mirko Di Natale is megerősítette, hozzátéve, hogy bár a Juventus eredetileg mindenképpen szerette volna már karácsony tájékán bejelenteni a szerződéshosszabbítást, Antun kérésére végül elnapolták a közleményt, valamint az ennek előfeltételeként szolgáló aláírásokat, a felek pedig, nagy valószínűséggel immár megállapodásuk végérvényes szentesítéseként januárban ismételten tárgyalóasztalhoz ülnek majd a jelen pillanatban még fennálló kérdések megvitatásának érdekében. 

A Gazzetta mindazonáltal a lehetséges buktatókról sem feledkezett meg beszámolni, melynek középpontjában leginkább La Joya tervezett bére áll, ugyanis az előzetes egyezség értelmében a Juventus 2026-is összesen 40 millió eurót, azaz szezononként 10 millió eurót fizetne ki a támadónak, mely fizetés azonban jelentős terhet róhat a klubra abban az esetben, ha a fekete-fehéreknek nem sikerülne kvalifikálniuk magukat a Bajnokok Ligája jövő évi kiírásába, emiatt pedig a Bianconeri továbbra is fenntartaná a változtatás jogát, mely nyilvánvaló módon egyáltalán nem lenne Dybala és Antun ínyére. 

A híreket természetesen maga Romeo Agresti sem hagyhatta kommentár nélkül, melynek fényében az olasz transzferguru személyes Twitter-oldalán alkotott vélemény a fentebb részletezett információkról, leszögezve, hogy egyes értesülések ellenére semmi sem állhat Dybala hosszabbításának útjába: "Elég! Nem lehet elégszer kijelenteni, hogy a Dybala és a Juve közötti, minden részletre kiterjedő megállapodás már októberben megszületett. Való igaz, hogy a szerződés aláírásához még meg kell vizsgálni, s el kell simítani néhány bürokratikus szempontot, ugyanakkor e felelősség csak és kizárólag Jorge Antunt terheli, s semmi köze nincsen a tárgyalások kimeneteléhez. A kontraktus megtoldása gyakorlatilag 101%-ban megtörtént" – fogalmazott a szakember.