Helyzetjelentés – az utánpótlás és a többi csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A fiatal hölgyek az elmúlt hét napban újfent teljesítettek egy bajnokit és egy BL-mérkőzést is, ráadásul mind a kettőt meglehetős fölénnyel abszolválva. A hazai pontvadászatban a rivális Milan gárdája látogatott Torinóba, és öt gombócot kaptak kettő ellenében. A felállásban nem történt változás, a szokásos 4-3-3 maradt ezúttal is. Aztán még nem is telt el kettő perc, amikor jött a hidegzuhany, és a vendég gól, szerzője, egy tizenhatoson belüli labdavesztés után Greta Adami volt. A 7. percben 21 méterre a kaputól Cristiana Girelli rakta le a labdát egy szabadrúgáshoz, megpattanó lövése a kapus mozgásával ellentétes irányba  tartott, de Laura Giuliani óriási bravúrral ki tudta tolni, viszont berobbant Andrea Stašková, és közelről a hálóba bombázott. Fél órával később pedig már a hazaiaknál volt a vezetés, hiszen a kapus hatalmas hibáját kihasználva Barbara Bonansea vette el tőle a labdát, és az üres ketrecbe lőtt. Az ördögök azonban nem adták fel, és Lindsey Thomas brilliáns cselét követően tizenegyeshez jutottak, amit azonban Valentina Giacinti nem túl jól végzett el, így Pauline Camille Peyraud-Magnin védeni tudott. Ez is maradt a félidei eredmény.

A 69. percben a hazai hátvédek újból végig asszisztálták ahogy egy hosszú indítást Miriam Longo átvett, és egy higgadt csel után a bal kapufa mellé zúdította a játékszert, természetesen belülről. Alig két perc múlva Boattin a büntető területen kívülről lövésre szánta el magát, és egy védő kezén elakadt a labda, így aztán a fekete-fehérek is elvégezhettek egy tizenegyest. Lisa Boattin kolléganőjénél sokkal higgadtabb volt, és magabiztosan lőtt a kapuba. A 81. percben aztán végleg eldőlt a mérkőzés Stašková második góljával, de a kapus ebben az esetben sem állt a helyzet magaslatán. A 90+3. percben Lina Hurtig fűzte be az oktatófilmet, és egy jó pár cselt követően a kapus lába mellett begurította a labdát. A bajnokság félidejében a címvédő már 8 ponttal vezet a Roma előtt, 100%-os teljesítményt nyújtva. Legközelebb a 8. helyezett Pomogliano vendégeként folytathatják tovább fantasztikus győzelmi sorozatukat.

A Bajnokok Ligája csoportkörének az utolsó fordulójában a Zebrák a biztos továbbjutásért léptek pályára, és az események úgy alakultak, hogy a végén egy mini tabella döntött a Wolfsburg, Chelsea és a Juventus között, és ami elképzelhetetlennek tűnt, a londoniak húzták a rövidebbet, és végül a torinóiak pedig a második helyen jutottak tovább. Ehhez a szokásos felállásra, és egy 4:0-ás sikerre volt szükség, a vendég Servette-el szemben. A 11. percben egy trükkös szabadrúgás kombináció után Bonansea ívelt középre jobbról, és Lina Hurtig egészen zseniális mozdulattal lőtt a kapu bal oldalába. Aztán a 20. percben büntetőhöz jutott a Bianconeri, és Girelli biztos lábú ítélet végrehajtónak bizonyult.

A vendéglátók az első játékrészben átlag 2-3 percenként jutottak el helyzetig, néha tényleg csak centiméterek hiányoztak az újabb gólhoz, a legkevesebb Girelli 22 méteres szabadrúgásánál, amikor a két kapufa találkozására tekerte a labdát a a 35. minutumban. Az utolsó 5 percben a vendégek is életjelet adtak magukról, két távoli lövés formájában, de ezek veszélyt nem hordoztak magukban. A 64. percben egy újabb tizenegyes, egy újabb Girelli gól, és már le is zárultak a lényegi kérdések. A végig hatalmas fölényben játszó hazaiak a félidő legvégén kiütésessé tették a győzelmüket, Agnese Bonfantini közeli találatával, így várhatják a sorsolást, hogy az egyenes kieséses szakaszban ki ellen vívhatják ki a továbbjutást.

Lamberto Zauli Serie C-ben vitézkedőm fiai hosszú idő után újra belekóstolhattak a győzelem ízébe, hiszen hazai pályán, 4-4-2-es felállás bevetése mellett 2:1-re legyőzték a Trento gárdáját. Pedig a mérkőzés nem úgy indult, hogy diadalt ünnepelhetnek, hiszen a második percben a vendégek Cristian Pasquato góljával megszerezték a vezetést. Az Öreg Hölgy fiai aztán átvették az irányítást, de a legnagyobb helyzeteket sem sikerült gólra váltani, úgyhogy volt mit megbeszélni az öltözőben. Egészen a 77. percig a második félidőben is megmaradt ez a helyzetkihasználási mutató, de ekkor Mattia Compagnon távoli lövése utat talált a hálóba, majd a 86. percben Aké zseniális passza után ketten is érkeztek a labdára, végül Fabio Miretti vállalta magára a gólszerzés terhét. A következő fordulóban idegenben, a Legnago Salus otthonában építheti tovább a csapat a győzelmi sorozatot, akik jelenleg a 16.-ok, míg a Juve a 7. helyen tanyázik.

A legfiatalabbak két fellépést is letudtak a bajnokságban, először a Lecce csapatát fogadták, és értek el 1:1-es eredményt a tabella 16. helyezettje ellen. Az első periódusban felváltva  forogtak veszélyben a kapuk, de nagy helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani. A 4-4-2-es hadrendben pályára lépő hazaiak összeállítása mondhatni természetesen a magyar hálóőr Senkó Zsombor nevével kezdődött. A második félidőben a többet és veszélyesebben támadó csíkos mezesek lemásolták az utánpótlás csapat teljesítményét, és hatalmas helyzetek egész sorát hagyták kihasználatlanul. Aztán ahogy ez lenni szokott, jött is az 56. percben a büntetés, egy bal oldali szabadrúgás után Catalin Vulturar tekert a kapuba. Aztán egy perccel később jött az egyenlítő találat, bár Samuel Illing góljához kellett néhány mulatságos védelmi megmozdulás is. A hajrában aztán jött a szokásos kihagyott tizenegyes is, így a ziccerek meccsén be kellett érni az egy ponttal.

Az Empoli elleni idegenbeli meccsen aztán változott a felállás is, és változott az eredmény is, hiszen Andrea Bonatti legénysége 2:1 arányban győzni tudott. A 23. percben Nicolò Turco találatával a Zebra csapat szerzett vezetést, amit aztán a 76.-ban Angel Chibozo duplázott meg. A lefújás előtt két perccel aztán Duccio Degl'Innocenti kozmetikázott az eredményen, de az előny már kitartott a lefújásig. A Primavera-gárda jelenleg a 4. pozíciót foglalja el a táblázaton, hátrányuk a 2. Cagliari mögött mindössze egy pont, ami azért érdekes, hiszen a két csapat a következő fordulóban egymás ellen lép pályára, míg tegnapi ellenfelük  a 11. helyen tartózkodik.