Riso: "Rovella készen áll a Juventusra"

rovella.JPGÉpp, hogy csak betöltöd a 19. életéved, és megkeres Olaszország egyik legnagyobb klubja azzal a szándékkal, hogy leigazoljon. Képes lennél nemet mondani? Feltehetőleg csak nagyon kevesen, de Nicolò Rovella semmiképp sem tartozik közéjük. A lombardiai Segratében született futballistát a legutóbbi téli mercato végén szerződtette le a Juventus a Genoa együttesétől 22,5 millió euró ellenében, Nicolò azonban azzal a lendülettel is ment vissza a Rossoblùhoz kölcsönbe, mivel életkorából adódóan vajmi kevés lehetősége lett volna arra, hogy beverekedje magát a középpályára Andrea Pirlo irányítása alatt.

A másfél év után lejáró kölcsönszerződés után felvetődik a kérdés, hogy a tehetségesnek tartott középpályás, egy lesz-e a sok, Juventus által elherdált fiatal tehetségből, vagy a Bianconeri megtalálja benne a gyógyírt az évek óta csak haldokló csapatrészre. Többek közt erről fejtette ki véleményét röviden a játékos ügynöke, Guiseppe Riso.

Rovellának eredetileg 2021 júniusában járt volna le szerződése a Genoánál, így a vezetőségnek mindenképp lépni kellett valamit, ha el szerették volna kerülni, hogy a játékos ingyen távozzon nevelőegyüttesétől. Ezt a helyzetet használta ki Fabio Paratici, és ajánlatot tett a fiatal játékosért. Beppe Riso azonban mindenképp szeretett volna egy konszenzusos megoldást találni, hiszen ügyfele sem szerette volna cserben hagyni azt a csapatot, mely lehetőséget biztosított számára, hogy profi futballistává válhasson, így a Grifoni kölcsönszerződés keretén belül visszafogadta a játékost, hogy ő tovább fejlődhessen.

Ügynökének ezen számítása bejött, hiszen a jó technikai képességekkel megáldott, védekezőbb típusú középpályás az idei szezonban rendre a liguriai együttes kezdőjében kap lehetőséget, 15 mérkőzésen kezdett, habár gólt nem szerzett, de 3 gólpasszt és meccsenkénti 1,5 kulcspasszt fel tudnak jegyezni a statisztikusok a neve mellé. 

Kérdés, hogy ez mind mire lesz elég kölcsönszerződése végén, érdemesnek találja-e a Zebrák jelenlegi trénere, Massimiliano Allegri őt arra, hogy az első keret tagjává válhasson. Riso szerint nagyon is, aki úgy véli, hogy kegyeltje már most azon a szinten van, hogy fekete-fehér mezben pályára léphessen. 

"Nicolò egy magas szinten levő játékos, melyet ebben a szezonban is bizonyít, elég csak egy pillantást vetni a számaira. Bebizonyította, hogy készen áll a Juvéra, meglátjuk mi lesz, ha nyáron visszatér Torinóba. Nagy kár a sérüléséért, mert jól játszott azt megelőzően" – nyilatkozta az ügynök a Tuttosportnak a Golden Boy díjátadó olaszországi verzióján, melyet egy másik védence, az Atalantában futballozó Roberto Piccoli nyert meg.

A szakember ezt követően beszélt egy utolsó pillanatban meghiúsuló átigazolásról, melynek keretein belül a Torinóban mai napig közönségkedvencnek számító Carlos Tévez az ősi rivális AC Milanhoz igazolt volna. "Ez az egyik legfurcsább transzfer, mely végül sajnos meghiúsult. Hogy melyik vezetővel a legnehezebb tárgyalni? Egyértelműen Gallianival" – zárta rövid mondandóját Riso.

Hogy Rovella pályára lépése zebramezben mennyire hiúsul meg, még nem tudhatjuk, annyi bizonyos, hogy a legfontosabb számára jelenleg a folyamatos játéklehetőség, feladata sem egyszerű, hiszen rajta is sok múlik, hogy együttese elkerülje a kiesést. Annyi bizonyos, hogy legkésőbb jövő nyáron már okosabbak leszünk a jövőjét illetően.