Pastorello: "Arhur nem fog Allegri alatt játszani"

arthur.jpgA nemrég műtéten áteső, s a felépülés útjára lépő Arthur ügynöke, Federico Pastorello a minap rövidebb interjút adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy a kölcsönben a Liverpoolban szereplő brazil mindenképpen bizonyítani szeretne az angol klubnál, ezért pedig egyáltalán nem áll fenn a Juventushoz való téli visszatérés lehetősége, emellett pedig arról is beszélt, hogy Max Allegri mellett biztosan nincs jövője a középpályásnak Torinóban. 

"Arthur azért csatlakozott a Liverpoolhoz augusztusban, mert korábban egyetlen csapattal sem tudtunk megállapodni átigazolásáról, holott az egész nyarat azzal töltöttük, hogy új együttest találjunk neki a Juventus helyett. A Vörösök már korábban is jelezték, hogy szívesen szerződtetnék ügyfelemet, ám ekkor még nem állt módjukban leigazolni egy új középpályást" – fogalmazott a TMW munkatársának. 

"Stábommal mindvégig életben tartottuk a kapcsolatot az angolokkal, s folyamatosan figyeltük mercatójuk alakulását, abban reménykedve, hogy talán mégis sikerül helyet szorítanunk Arthurnak. Augusztus végén aztán mások szerencsétlensége hozta meg a ki szerencsénket, ugyanis a Pool keretéből több játékos is kidőlt sérülés miatt, ennek következtében pedig a klub már megengedhette magának a brazil szerződtetését. 

Augusztus 28-án és 29-én még mindig számos együttes technikai személyzetével álltunk kapcsolatban, hiszen a Juventusnál való maradás volt az utolsó, amit szerettünk volna. Ekkor érkezett meg hozzánk a Jordan Henderson sérüléséről szóló hír, ezt követően pedig szinte azonnal felhívtak bennünket a liverpooliak irodájából, közölve velünk, hogy a lehető leghamarabb meg akarják kötni az üzletet. A dolgok innentől rendkívül gördülékenyen mentek, az átigazolási ablak utolsó napján pedig villámsebességgel repültünk Angliába a szükséges papírok aláírása, illetve az ilyenkor szokásos gyors találkozók elintézése miatt. 

100%-ig biztos, hogy ügyfelem január után is a Liverpool kötelékében fog maradni. E tekintetben soha nem voltak kétségeink, s bár nem tudom, hogy ki vetette föl annak lehetőségét, hogy Arthur a télen visszatérhet a Bianconerihez, ez sosem jelentett opciót számunkra. Ezt az eshetőséget a középpályás szerződése egyébként sem engedélyezi, miközben mind a klub, mind pedig a labdarúgó közösen szeretnék folytatni, ami már eleve kizárja a távozás lehetőségét. 

Ami a jövőt illeti, először szeretnénk befejezni az aktuális szezont, ezt követően pedig majd meglátjuk, hogy milyen utak nyílnak előttünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a Liverpoolnak nincs kötelező opciója arra, hogy véglegesen megvásárolja képviseltemet, ám amennyiben Max Allegri marad a Juventus kispadján, egészen biztosan találnunk kell valamiféle megoldást Arthur helyzetére. Amennyiben a Vörösök meg kívánnák hosszabbítani a kölcsönszerződést, vagy másfajta ajánlatot akarnának nekünk tenni, véleményem szerint csak nyitott ajtókat döngetnének" – zárta szavait Pastorello.