Allegri: "A Juve nem egy edzhetetlen csapat"

allegri_press_conference.jpgHolnap este a Juventus számára is visszatér a klubfutball, ugyanis a torinói alakulat a Stadio Olimpicóba látogat, hogy ott mérje össze erejét az egykori mestere, Maurizio Sarri által vezényelt Lazio alakulatával a Serie A tizenharmadik fordulójának keretein belül, tudva, hogy egy esetleges győzelemmel beérhetné pontszámban a tabella ötödik helyén tanyázó római Sasokat. A találkozót megelőzően az ilyenkor szokott módon természetesen a Bianconeri trénere, Massimiliano Allegri is megszólalt a meccsel kapcsolatban, szavaiban pedig egyebek mellett egyes futballistáinak állapotáról, valamint az ellenfél alapvető erősségeiről is szót ejtett.

"Az elmúlt tíz esztendőben Olaszország két legsikeresebb alakulatának a Lazio, valamint a Juventus együttesei számítottak, ugyanis ezen gárdák szerezték meg a legtöbb elnyerhető trófeát az egyes versenysorozatokban, ezért pedig egyértelműen úgy vélem, hogy a holnap esti megmérettetés egy igazi ki-ki mérkőzés lesz a két fél között. Két évet leszámítva, mikor a Napoli, valamint a Milan csapatai szerezték meg ellenünk a Supercoppa Italiana serlegét, mindig mi, vagy a Sasok emelhették magasba a kupát, e két alakulat pedig jelen pillanatban is éles harcot vív egymással a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek elnyeréséért. Nehéz, és fontos összecsapás áll előttünk, ugyanis a válogatott szünetet követő meccsek sosem egyszerűek, ugyanakkor a szóban forgó találkozó igen nagyszerű kihívást is jelent számunkra, mivel minél előbb formába kell lendülnünk, hogy a téli leállásig ránk váró akadályokkal minél eredményesebben vehessük fel a kesztyűt" – fogalmazott a mester szavainak kezdeteként. 

"Mindeddig csak az európai válogatottakban szereplő játékosaimmal volt lehetőségem találkozni, mivel dél-amerikai labdarúgóink csak ma délután érnek haza nemzeti együtteseiktől, ennek nyomán pedig egyelőre nem tudom, hogy holnap pontosan kik állnak majd rendelkezésemre. Néhány futballistánk felépült eddigi sérüléséből, ugyanakkor néhányan a válogatott szünet ideje alatt szembesültek egészségügyi problémákkal, ekképp pedig egyelőre nem vagyok biztos benne, hogy kik lesznek a kezdőcsapat, vagy az utazó keret tagjai, mivel az ezzel kapcsolatos kérdésekre csak a ma délutáni edzés fogja megadni a választ. 

Paulo Dybala az elmúlt egy hétben elővigyázatosságból nem folytatott edzésmunkát, így az Uruguay elleni meccs óta ma fog első alkalommal kifutni a gyepre, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy holnap is pályára lépjen majd a Lazio ellen. Paulo közölte velem, hogy mindenképpen segíteni szeretne bennünket a Sasokkal szemben, azonban jelenleg nem tudom, hogy ezt valóban megteheti-e, ugyanis annak ellenére, hogy sérülése nem súlyos, vádlijának állapota meggátolhatja őt a játékban. Meglátjuk, hogy az orvosi stáb mit fog javasolni az elkövetkezendő órákban. 

A Lazio hasonló módon futballozik a mi elképzeléseinkhez, ugyanis Maurizio Sarri egyértelmű lenyomatot hagyott önnön ötleteiről a klubnál, s nagy szervezettséget, valamint szép játékot hozott Rómába. A Sasok rendkívül technikás labdarúgókat tudhatnak magukénak, elég csak Sergej Milinković-Savićra, Pedróra, vagy Luis Albertóra gondolnunk, akik mind kvalitásaikat, mind erőnlétüket tekintve a világ élmezőnyébe tartoznak. A legfontosabb, hogy technikai szempontból jó meccset hozzunk le, miközben jó védekezést szükséges megvalósítanunk, még a labda nélkül töltött játékpercekben is. 

Maurizio kiváló edző, melyet eredményei, többek között a Juventusszal elhódított Scudetto is élesen tükröznek. Én magam nem nyilatkozhatok érdemben arról, hogy az Öreg Hölgy valóban edzhetetlen csapat lenne-e, mivel e szavakat Maurizio Sarri fogalmazta meg annak idején, így pedig őt kell kifaggatni e mondanivaló tartalmáról és jelentőségéről. Számomra minden egyes alakulat fejleszthetőnek és edzhetőnek számít, az egyes szakembereknek pedig éppen az a dolguk, hogy legjobb tudásuk szerint egyengessék a rájuk bízott alakulatok útját, ugyanakkor annak ellenére, hogy a fenti szavak nem az én számból hangzottak el, valószínűleg nem is tudnám helyesen megítélni e mondanivalót, ugyanis a jelen pillanatban kezeim alatt dolgozó keret sok tekintetben módosult a Juve két idénnyel ezelőtti gárdájához képest. 

Nem tudom, hogy a soron következő meccs döntő fontosságúnak bizonyul-e ránk nézve, mindazonáltal egészen biztos, hogy jelen helyzetben elsődlegesen cselekednünk kell, s csak ezt követően szabad gondolkodnunk, vagy filozofálnunk. Mivel jelenleg négy pontra vagyunk a tabella negyedik helyétől, nem lenne különösebb értelme helyzetünkön rágódni, hiszen tennünk kell annak érdekében, hogy változtassunk a minket körülölelő szituáción, minden más pedig csak üres fecsegésnek számítana. A legfontosabb az, hogy lassanként képesek legyünk javulni a meccsek támadó-, illetve védekező szakaszában, s csak ezután foglalkozhatunk az egyes mérkőzésekkel, mint például a Chelsea elleni keddi Bajnokok Ligája-találkozónkkal, melyet egy fantasztikus stadionban vívhatunk majd meg a csoportelsőség elérésének érdekében. 

Moise Kean ismét bevethető lesz, s kijelentetem, hogy nagyszerűen teljesített az elmúlt heti tréningek alkalmával, vele ellentétben azonban Mattia De Sciglio és Federico Bernardeschi biztosan nem futhatnak majd ki a gyepre holnap. Mattia továbbra is a regenerálódás útján halad, reményeink szerint pedig a Chelsea elleni találkozót követően ő is vissza fog térni keretünkbe, ugyanakkor Federicóval egészen biztosan nem számolhatunk az előttünk álló tizenöt-húsz napban, ám bízunk benne, hogy mikor ismét rendelkezésünkre áll majd, ugyanolyan nagyszerű formában és állapotban találjuk őt, mint amilyenben volt sérülését megelőzően. 

Adrien Rabiot jó formában tért vissza a francia válogatottól, melynek szerelésében Kazahsztán ellen még gólt is sikerült szereznie. Mikor az egyes futballisták hazautaznak nemzeti alakulataiktól, általában vagy rendkívül boldogok a győzelmek, vagy rendkívül letörtek a kudarcok miatt, Adrien esetében pedig szerencsénkre előbbi helyzet fennállását tapasztalhattuk meg. Rabiot igen jól teljesített koronavírus-fertőzését megelőzően, ezután pedig kissé visszavett a lendületből, azonban hiszem, hogy a továbbiakban újra képes lesz majd meggyőző produkciót nyújtani. 

Aaron Ramsey fantasztikus meccseket produkált válogatottjában, ugyanakkor nem tudom, hogy holnap rendelkezhetünk-e majd vele, hiszen jelzésének értelmében kisebb gondok merültek fel lábszárhajlító izmait illetően, emiatt állapota további kiértékelésre szorul. Arthur messzemenően nagy elégedettséget kelt bennem, ugyanis minden szempontból szorgosan és jól dolgozik, míg Federico Chiesa szintén remekül érzi magát, ám neki jelentős feladata is van a gólszerzés személyében, melynek elsődleges célkitűzésnek kell számítania egy támadó esetében" – összegzett General Max.