Cuadrado és de Ligt nyilatkozatai a mérkőzés után

cuad.JPGKínkeserves győzelmet aratott a Juventus Torinóban a Fiorentina együttese ellen a Serie A 12. fordulójában. A rendkívül fizikális mérkőzésen a lila szerelésben játszó vendégek voltak valamennyivel aktívabbak, azonban a találkozó alapjaiban változott meg Nikola Milenković 73. percben történt kiállítása után. Federico Chiesa pár centire volt a forduló góljától, Morata lesgólt szerzett, az egyetlen, győzelmet érő találatig egészen a hosszabbításig kellett várni, amikoris a csereként beálló Juan Cuadrado szinte lehetetlen szögből köszönt be Pietro Terracciano kapujába. A mai győzelemmel a fekete-fehérek beérték a tabellán az ősi rivális firenzeieket, mindkét gárda 18 ponttal áll ideiglenesen a felsőház alsó felében, a 8., illetve 9. helyen. A találkozót követően a gólszerző játékos mellett a mérkőzés másik hősét, a Dušan Vlahovićon végig rendkívül magabiztosan védekező Matthijs de Ligtet állította a DAZN szerkesztősége a mikrofon elé.

Cuadrado nyilatkozatában elsősorban a csapat egységességét méltatta, illetve kiemelte, hogy rendkívül fontos a mai meccshez hasonló koncentráció fenntartása az elkövetkező találkozókon is.

"Tovább kell javulnunk, és meg kell próbálnunk minden mérkőzésen hasonló attitűddel pályára lépni." - kezdte nyilatkozatát a kolumbiai futballista. "Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk ma, a Fiorentina jól tudja járatni a labdát, arra kényszerítettek minket, hogy mélyen helyezkedjünk, így szükségünk volt a jó védekezésre, hogy jobban tudjunk támadni."

"Boldog vagyok a győzelem miatt, mindenképpen folytatnunk kell ezt az utat. Hogy mit gondolok ritiroról? Fontos egységesnek maradnunk, egy csapat vagyunk, emellett egy család is, közösen kell küzdenünk a végsőkig. Minden alkalommal, ha elszántsággal ébredünk fel, felesleges beszélnünk, csak össze kell tartanunk. Hogy mit gondolok a gólomról? Hasonló érzéseket keltett bennem, mint amit Udinében szereztem, rendkívül különleges volt számomra. A feleségemnek és a gyermekeimnek ajánlom, akik a legfontosabbak számomra az életemben." - zárta rövid interjúját Cuadrado.

A Fiorentina csatára, Dušan Vlahović elképesztő szezont fut eddig, azonban ma gól nélkül maradt, elsősorban Matthijs de Ligt kiváló védőmunkájának köszönhetően.

"Mit gondolok Vlahovićról? Szeretek a hozzá hasonló támadók ellen játszani, ez mindig nagy kihívást jelent számomra." - vélekedett a firenzeiek elsőszámú gólvágójáról a holland védő. "Az idei szezonban kissé mélyebben játszunk, hogy nagyobb stabilitást tudjunk elérni, de mindenképp szükséges a megfelelő egyensúly megtalálása, hogy a lehető legkevesebbet kelljen szenvednünk a mérkőzések alatt."

Az elmúlt időszakban de Ligt többszös is kritikát kapott, hogy Olaszországba szerződése óta nem a kellő ütemben fejlődik. "Itt sokat fejlődtem fizikailag és taktikai szempontból egyaránt. Egy Ajaxhoz hasonló csapatban sokkal többet játszol a labdával, itt nagyobb minőség szükségeltetik a védekezéshez. Nehéz lenne a csapat jelenlegi helyzetéről beszélni  a Verona illetve a Sassuolo elleni vereségek után, fejlődnünk kell, és több mérkőzést nyerni." - vélekedett de Ligt.