Agresti hírei a játékosokról

kulu.jpgAz ismert Juve-közeli transzferguru, Romeo Agresti a tegnapi nap folyamán az előző cikkünkben részletezett Vlahović-helyzet mellett magától értetődő módon más, Bianconerihez köthető labdarúgók kapcsán is megosztotta legfrissebb értesüléseit a nagyérdeművel, egyebek mellett szót ejtve Dejan Kulusevski, Aaron Ramsey, Matías Soulé, illetve Paulo Dybala aktuális helyzetéről, s a vezetőség velük kapcsolatos terveiről is, mely szavakat az alábbiakban olvashatjátok. 

"Kijelenthetem, hogy a Paulo Dybala, valamint a Juventus illetékesei közötti, a játékos szerződéshosszabbításáról folyó tárgyalások immár végső szakaszukba léptek, s hamarosan megköttetik a mindenre kiterjedő megállapodás. A felek kész tényként kezelik a kontraktus megtoldását, mely nagy valószínűséggel 2026. június 30-ig fog majd szólni az egyezség értelmében. Tudomásom szerint La Joya ügynökével, Jorge Antunnal tér majd vissza Torinóba a novemberi válogatott szünetet követően, hogy aláírják a vonatkozó papírokat, s hivatalosan is bejelenthessék a hosszabbítást tényét" – szögezte le Agresti személyes Instagram-oldalán tartott élő adásában. 

"Biztos vagyok benne, hogy a Juventus nagy erőkkel próbál új klubot találni a mostanra teljes mértékben kegyvesztetté váló Aaron Ramsey-nek, ugyanakkor ez korántsem egyszerű feladat, elsősorban a walesi óriási fizetése miatt, mely gátolja a Bianconerit a középpályás értékesítésében, holott teljesen egyértelmű, hogy a klub mindenképpen meg kívánna szabadulni tőle a januári mercato során. A helyzet megoldásához mindenekelőtt józan ész szükségeltetik a felek részéről, mivel a jelenlegi szituáció sem a játékos, sem pedig a klub számára nem bizonyul kedvezőnek. 

Hogy mit tudok Dejan Kulusevski jövőjéről? Úgy vélem, hogy egyelőre leginkább a helyzet figyelésével foglalkozhatunk e kérdést illetően. Véleményem szerint a Juventusnál központi kérdésnek számít a futballista jövője, ebből kifolyólag pedig a vezetőség erősen gondolkodik a különböző opciókon. A januári lehetőségekkel kapcsolatban nagy fokú óvatossággal kell fogalmaznunk, így erről egyelőre nem is tennék ennél bővebb megállapításokat. 

Nicolò Rovella tekintetében nem sok újdonsággal szolgálhatok. Információim alapján a Bianconeri tiszteletben kívánja tartani a Genoával kötött előzetes megállapodását, ennek értelmében pedig a középpályás a szezon hátralévő részét is a Grifoninál tölti majd, s csak ezután lesz esélye az Öreg Hölgy kerettagjává válni. A két klub mindeddig semmilyen szempontból nem beszélt a futballista esetleges januári visszarendeléséről, ezt teljes bizonyossággal szögezhetem le. 

Annak ellenére, hogy az argentin válogatottba frissen meghívót kapó Matías Soulé jelen pillanatban nem szerepel a Juventus Bajnokok Ligájára vonatkozó A-, illetve B-keretében, könnyen elképzelhető, hogy a támadó december folyamán fel fog kerülni az egyenes kieséses szakaszra vonatkozó, frissített listára, ahol a B-keretben kaphat majd helyet, egyebek mellett Kaio Jorge oldalán, ami egyértelműen a belé fektetett bizalom jelének számítana a szakmai stáb részéről" – összegzett Agresti.