Zakaria is a Juve kiszemeltjei között van

zakaria-wall-bmg-gladbach.jpgMint ismert, a Juventus januári átigazolási időszakra vonatkozó tervei között egyértelműen prioritást élvezne egy középpályás szerződtetése, mely poszt potenciális kiszemeltjeit illetően az utóbbi időben számos futballista nevét dobta be az olasz média, még ha a legmegbízhatóbb források általában két játékosra, Axel Witselre, illetve Aurélien Tchouaménire is fókuszáltak a legtöbb esetben. 

A minap újabb labdarúgó bukkant fel a Bianconeri vélt vagy valós célpontjai között, ugyanis Luca Bianchin beszámolója szerint az olasz rekordbajnok árgus szemekkel figyeli a Borussia Mönchengladbach huszonnégy esztendős svájci védekező középpályásának, Denis Zakariának helyzetét, kinek jelenlegi kontraktusa 2022. június 30-án, azaz a folyamatban lévő idény végén jár majd le aktuális munkaadójánál. 

A 27 millió euróra taksált, kongói felmenőkkel rendelkező játékos az újságíró szerint már csak ingyenes megszerezhetőségéből kifolyólag is jó lehetőséget képezne a Zebrák számára (főleg a sokak által meglehetősen drágának tartott Tchouaméni várhatóan igen borsos árának fényében), ezen felül pedig kiválóan illeszkedne a fekete-fehérek vezetősége által megvalósítani kívánt fiatalítási projektbe is, nem is beszélve szerepköre által jelentett hasznosságáról és Max Allegri taktikájában betöltendő fontosságáról. 

Bianchin mindehhez hozzátette, hogy a torinói klub Zakaria mellett továbbra is több futballistát figyel, akár a német piacot tekintve is, ugyanis a Zebrák továbbra sem tettek le végérvényesen a Borussia Dortmund belga veteránjának számító Axel Witsel megszerzéséről, kinek szerződése szintén júniusban jár majd le, ekképp pedig januárban is megszerezhető opciónak számít a Juve, valamint az őt igen nagyra tartó Allegri számára. 

A szakember a középpályások helyzetének elemzése mellett nem feledkezett meg a Fiorentina szerb csatáráról, Dušan Vlahovićról sem, akivel az olasz rekordbajnok a hírek szerint már fel is vette a kapcsolatot az elmúlt időszakban. Bianchin úgy tudja, hogy annak ellenére, hogy a Bianconeri nem számít egyértelmű favoritnak a balkáni labdarúgóért folyó versenyben, a klub mindenképpen tesz majd egy próbát a center szerződtetésének érdekében, aki kétségkívül első számú célpontjának számít a támadósort illetően.