Dybala: "Ha félünk cselekedni, jobb, ha nem is lépünk pályára"

paulo_dybala_vs_verona.jpgA Juventus Hellas Veronával szemben elszenvedett, 2-1-es vereségét követően kisebb meglepetésre a Bianconeri egyik futballistája, jelesül az együttes csapatkapitány-helyettese, Paulo Dybala is az olasz sportsajtó kamerái elé állt Massimiliano Allegri mellett, hogy értékelje csapata teljesítményét, s megfogalmazza jövőbeli tennivalóit, leszögezve, hogy alakulata többé nem kereshet kifogásokat rossz produkcióra. 

"Tudom, hogy rendkívül nehéz lenne épkézláb magyarázattal szolgálnunk arra a helyzetre, melyben jelen pillanatban vagyunk, ugyanakkor hiszem, hogy bizonyos szituációkban helyénvalóbb kevesebb szót szólnunk, s több cselekedetet végrehajtanunk. Ma már nem kereshetünk kifogásokat, mivel ez teljes mértékben illetlen lenne egy ilyen kiábrándító eredményt követően, ehelyett azonban magunkba kell néznünk, s át kell gondolnunk mindazt, melyet rosszul csináltunk az utóbbi időszakban, emellett pedig minden egyes edzésen kettőzött erőbedobással kell munkálkodnunk, hogy tovább fejlődhessünk, s megtaláljuk azon sikerhez vezető tényezőket, melyek jelenleg nincsenek birtokunkban" – fogalmazott a Sky Sport Italia kérdésére.

"Ahhoz, hogy a futballban eredményes lehess, nem elegendő jó képességekkel rendelkezed. Az olasz bajnokság rendkívül nehéz, ezért pedig mindannyiunknak tisztában kell lennie azzal, hogy mit tesz jól, ahogy azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy milyen téren követünk el hibákat.

Az, hogy a Juventus labdarúgói vagyunk, önmagában egyáltalán nem garantálja győzelmünket, ugyanis mindig szükséges valami pluszt adnod csapatod alapvető játékához annak érdekében, hogy sikert aratva hagyhasd el a futballpályát. Minden csapat nyerni szeretne, ha pedig mi nem akarunk, vagy félünk valamit tenni ennek érdekében, jobb, ha nem is futunk ki a gyepre. 

Most a keddi összecsapásra kell fókuszálnunk, ahol mindenképpen be kell zsebelnünk a három pontot a Bajnokok Ligája-továbbjutás bebiztosításának érdekében, elérve ezzel első célunkat az európai kupaporondon. Bizonyítanunk kell magunknak, hogy képesek vagyunk méltó módon képviselni az Öreg Hölgyet, ugyanis e helyzet egyáltalán nem áll fenn jelen pillanatban.

Bár ma este én magam is elfáradtam a mérkőzés végére, a pályán kellett maradnom, hogy ezzel is segítsem alakulatomat. Ha a Juve vesztésre áll, nem engedhetem meg magamnak a pihenést, ugyanis mindent meg kell tennem együttesem sikeréért. Az utóbbi két találkozón korántsem voltam szerencsés, hiszen két kapufát is lőttem, s több nagyszerű védést is bemutattak ellenem, ám ha mindezt azzal hálálja meg az élet, hogy dolgaink ezután jó irányt vesznek, nem fogok keseregni elveszett találataim miatt."

"A Hellas Verona nagyon korán biztosította be későbbiekben is meghatározó, két gólos előnyét, azonban ezzel együtt az is igaz, hogy ellenfelünk ma este sokkal élesebben játszott nálunk, s jóval több helyzetet alakított ki, mint melyre mi képesek voltunk" – folytatta La Joya a Juventus TV kamerái előtt. "Mikor futballistaként egy ehhez hasonló szituációban találod magad, arra kell törekedned, hogy bármi áron bevedd a szemben álló fél kapuját, ugyanakkor teljesen egyértelmű, hogy még egy alkalommal nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy teljes félidőt ellenlábasunknak ajándékozzunk, s tétlenül vergődjünk egy saját magunk által állított csapdában. 

Emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy mi vagyunk a Juventus, ebből kifolyólag pedig tiszteletet kell mutatnunk az Öreg Hölgy szerelése, történelme, valamint egykori, előttük is hatalmas példaként szolgáló labdarúgói iránt, akik számos esetben sokkal többre is képesek voltak ezen öltözékért, mint mi az utóbbi másfél órában. Ahhoz, hogy kijussunk a hullámvölgyből, melyben jelenleg vagyunk, mindannyiunknak teljes erőbedobással, s tökéletes eltökéltséggel kell munkálkodnia. Ma este, lefekvés előtt mindannyiunknak a Verona elleni kudarcra, valamint arra kell majd gondolnia, hogy miként válhatunk sokkal jobbá mostani állapotunknál. 

Le kell vonnunk a szükséges tanulságokat, a továbbiakban pedig óriási alázatot kell mutatnunk, miközben figyelmünknek egyedül a jövő hét keddi BL-találkozóra szabad összpontosulnia. Azon labdarúgóknak, akik a Juventus szerelését viselik, semmitől sem szabad félniük, vagy megijedniük, nekünk pedig éppen ezt kell szemünk előtt tartanunk" – zárta mondanivalóját az argentin labdarúgó.