Galeone: "Allegri jobban kedveli Bernardeschit, mint Chiesát"

allegri_berna.jpgMassimiliano Allegri egykori mestere és jó barátja, a tréner terveiről és elképzeléseiről igen gyakran nyilatkozó Giovanni Galeone hosszabb idő után a minap ismételten felkereste az olasz sportsajtót, melyben a tegnap esti Derby d'Italia kapcsán fogalmazta meg gondolatait, kijelentve, hogy a Juve vezetőedzője egyértelműen jobban kedveli Federico Bernardeschit, mint névrokonát, Federico Chiesát. 

Bár a korábban többek között a Pescara, az Udinese, illetve a Napoli alakulatait is irányító, most nyolcvanéves szakvezető mondanivalójának elején mostanra aktualitását vesztő témákról, vagyis a Juve és az Inter összecsapásának lehetséges kimeneteléről értekezett, ezt követően meglehetősen érdekes fejtegetésbe kezdett az Allegri által favorizált labdarúgókat illetően, megemlítve a két olasz szélső között húzódó különbséget is. 

"Max Allegri rendkívül nagyra tartja a Juventus számos poszton bevethető támadóját, Federico Bernardeschit, ugyanis Berna meglehetősen fegyelmezett labdarúgó, aki szinte pontról-pontra betartja a mester taktikai utasításait, ellentétben a Bianconeri egyik legnagyobb tehetségével, Federico Chiesával, aki túlságosan öntörvényűen futballozik, ebből kifolyólag pedig nem teljesít hatékonyan a masszív védelemmel felálló ellenfelekkel szemben" – szögezte le a La Gazzetta dello Sportnak. 

Galeone ezt követően az Öreg Hölgy általánosságban vett helyzetéről értekezett, kifejtve, hogy amennyiben a csapat rendelkezne néhány, európai szinten is kiválónak tartott játékossal, Allegri sokkal hatékonyabban valósíthatná meg elképzeléseit, ugyanis a mesternek jelen pillanatban abból kell főznie, amije van, ez pedig gátat szab eredendő elképzeléseinek is. 

"Mikor Max visszatért a fekete-fehérek kispadjára, majd a klub leigazolta Manuel Locatellit, sokáig úgy gondoltam, hogy az együttes egy 4-2-3-1-es szisztémában fog játszani, azonban jelen pillanatban erős kétségeim vannak azt illetően, hogy ez megvalósulhat-e majd valaha is. Annyi egészen biztos, hogy Allegrinek, taktikai elképzeléseinek gyakorlatba való átültetéséhez szüksége lenne olyan, romboló típusú középpályásokra, mint Sergio Busquets – vagy akár Sami Khedira és Emre Can –, továbbá egy Karim Benzemához hasonló klasszis centerre. 

Ahhoz, hogy a Juve a nemzetközi színtéren is sikeres lehessen, egészen egyszerűen többet kell nyújtania a játékot illetően, ehhez pedig némi vérfrissítés szükségeltetik, még akkor is, ha Max alapvetően megtalálta a közös hangot azokkal a labdarúgókkal, akiknek fejlődését Maurizio Sarri és Andrea Pirlo regnálása visszavetette. Ez a tendencia egyébként nem csak a Bianconerinél figyelhető meg a két mester ténykedésével kapcsolatban, elég csak Luis Albertóra gondolnunk, aki jelenleg látványosan szenved a Lazio gárdájánál" – összegezte gondolatmenetét Galeone.