Fagioli: "A Juve a legnagyobb álmom"

fagioli_parma_cremonese.jpgA Juventus fiatal reménysége, a jelen pillanatban kölcsönben az US Cremonese kötelékében szereplő Nicolò Fagioli a minap érdekesebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, szót ejtve többek között mostani helyzetérő, valamint távlati céljairól, ezen felül pedig Gianluigi Buffonhoz, Andrea Pirlóhoz, s Massimiliano Allegrihez fűződő személyes viszonyáról is. 

Az ifjú középpályás elsőként együtteséről, a jelen pillanatban a Serie B tabellájának második helyén álló Cremonese alakulatáról beszélt, kifejtve, hogy mindenképpen szeretné a legjobbak közé juttatni az őt befogadó csapatot, melynek szerelésében az eddigiek folytán hat meccsen két találatot szerzett, egyet ezen közül pedig éppen a Gianluigi Buffonnal felálló Parmával szemben. 

"Ahhoz, hogy esélyünk legyen feljutni a Serie A-ba, mindenképpen erősen kellett kezdenünk az idényt, hiszen a szezon ezen szakaszában jó lehetőségünk van olyan előnyhöz juttatni magunkat, mely által ellenfeleink nehezebben érhetnek be bennünket a későbbiekben. Tisztában vagyunk vele, hogy a bajnokság még rendkívül hosszú, emiatt pedig korai lenne megítélni teljesítményünket, ugyanakkor az álmodozást senki sem tiltotta meg számunkra. Hogy milyen érzés volt bevenni Gianluigi Buffon kapuját? Nagyszerű volt viszontlátni az olasz futball egyik legnagyobb legendáját, még ha csak ellenfélként is, hiszen Gigi egy fantasztikus ember, s remek csapattársam volt a Juventusnál. Természetesen nem felejtett el gratulálni találatomhoz" – kezdte mondanivalóját a Corriere Torino munkatársának. 

A piros-szürke mezben futballozó alakulat ma este a Pippo Inzaghi által vezényelt Brescia otthonába látogat, Fagioli pedig ennek nyomán a győzelembe fektetett reményéről, valamint karrierjének egyik legfőbb álmáról beszélt, melynek nyomán az elkövetkezendő években mindenképpen szeretne majd bemutatkozni az olasz válogatottban is. 

"A Brescia személyében az olasz másodosztály küzdelmeinek egyik legerősebb együttese fogad majd minket a bajnokság következő fordulójában, nekünk azonban ennek ellenére is feltett szándékunk, hogy három ponttal a zsebünkben térhessünk haza stadionunkba. Természetesen senki sem tiltotta meg nekünk, hogy a Serie A-ba való feljutásról álmodozzunk, mindazonáltal egyelőre minden egyes eredményünket képlékenyként kell kezelnünk, hiszen a végleges erősorrend csak néhány hónappal később fog kialakulni. 

Kijelenthetem, hogy remekül érzem magam a Cremonese kötelékében, s boldog vagyok, hogy egy ilyen nívós, illetve számos fantasztikus tapasztalattal szolgáló ligában futballozhatok. Nem titkolom, hogy egyik legnagyobb vágyam az, hogy nagy vonalakban követhessem a Fiorentinában futballozó Gaetano Castrovilli pályafutásának ívét, aki a Cremoneséből felemelkedve néhány esztendőn belül pályára léphetett az Azzurri szerelésében, melyre én magam is egyik legfőbb célkitűzésemként tekintek."

A húsz esztendős labdarúgó ezt követően két, Juventushoz köthető mesteréről, Massimiliano Allegriről, illetve Andrea Pirlóról értekezett, leszögezve, hogy mindkét szakvezetőnek rendkívül hálás róla elmondott kijelentéseik, valamint a neki biztosított lehetőségek miatt. 

"Tisztán emlékszem rá, hogy mikor a Juventus Primavera-együttesében szerepeltem, egy egyszerű bajnoki összecsapást követően az Öreg Hölgy akkori és mostani mestere, Max Allegri hatalmas dicséretet adott számomra, ráadásul a sajtónyilvánosság előtt, mely mondatok elképesztően boldoggá és büszkévé tettek. Nagyon hálás vagyok Allegrinek, hogy a szóban forgó szavaival bizonyos tekintetben megalapozott karrieremnek, azonban tudom, hogy még igen sokat kell tennem ahhoz, hogy elérjem azt a szintet, melyre a tréner állítása szerint hivatott vagyok. 

E tekintetben igen fontos tényezőnek számít, hogy a Cremonesénél megkapom a számomra szükséges játéklehetőséget, valamint folytonosságot, mely a Juventusnál hiánycikknek bizonyult számomra. Tisztában vagyok vele, hogy nem egyszerű egy olyan alakulat kötelékében futballozni, mint az Öreg Hölgy, ezért pedig arra törekszem, hogy fejlődésem által a későbbiekben képes legyek visszatérni a fekete-fehérekhez. Úgy vélem, hogy Andrea Pirlo döntése, melynek alapján a tavalyi idényben bemutatkozhattam a Bianconeri kötelékében, számomra, valamint a csapat tekintetében is meglehetősen kifizetődő határozatnak számítottak, ugyanis a szakember egyértelműen megértette, hogy mit tehetek, s mit adhatok az alakulatnak, valamint azt is helyesen mérte fel, hogy a gyepre való kifutás milyen erőt biztosíthat nekem."

Fagioli, mondanivalójának végéhez közeledve egyértelműen kinyilvánította a Juventushoz való visszatérés szándékát, ugyanis elmondása szerint mindig is az számított legnagyobb álmának, hogy a Zebráknál szerepelhessen, ehhez azonban előbb fel kell építenie magát a Cremonese gárdájánál. 

"Nagyon remélem, hogy egy napon visszatérhetek majd Torinóba, mivel kiskoromtól fogva a Juve számít legnagyobb álmomnak, ebből kifolyólag pedig mindenképpen szeretnék stabil alapemberré válni az Öreg Hölgynél, jelen pillanatban azonban egyedül arra szabad összpontosítanom, hogy a megfelelő teljesítményt nyújtsam a Cremonese alakulatánál, s minél több győzelemhez, valamint lehetőség szerint trófeához segítsem hozzá együttesemet. 

Természetesen követem a Juventus helyzetét és mindennapjait, ennek alapján pedig meggyőződésem, hogy a csapat az utóbbi hetekben ismételten tényezővé vált a Scudettóért folyó, meglehetősen kiélezett küzdelemben, s személyes tekintetben hiszek is benne, hogy az idény végén képesek lesznek magasba emelni a serleget" – összegzett Fagioli.