De Sciglio: "Egyelőre nem beszéltünk a hosszabbításról"

ds_zenit.jpegA Juventus huszonkilencedik életévét éppen szerdán betöltő olasz jobbhátvédje, a csapat utóbbi két összecsapásán kiválóan teljesítő, s két gólpasszt is kiosztó Mattia De Sciglio a Bianconeri Zenit elleni találkozóját követően hosszabb nyilatkozatot tett az összecsapás után megrendezett nemzetközi sajtótájékoztatón, melynek keretein belül szót ejtett szerződésének lehetséges meghosszabbításáról, Max Allegri jelentőségéről, valamint a vasárnap esti, Interrel szemben megvívandó bajnoki rangadóról is. Az alábbiakban ezen interjút olvashatjátok. 

"Elképzelni sem tudom, hogy miként ünnepelhettem volna meg szebben születésnapomat, ugyanis csapatunk győzelme a legfontosabb, s a legjobb dolog, ami történhetett velem ma este. A most megszerzett három pont természetesen még nem döntött el semmit, ugyanakkor hatalmas jelentőséggel bír számunkra, mivel kétségkívül nagy lépést tettünk a legjobb tizenhat közé való jutás irányába, melynek megtörténte a Zenit elleni visszavágón hivatalossá is válhat" – jelentette ki a labdarúgó. 

"Egyértelmű, hogy a csapat fontos tagja vagyok, mindazonáltal erről a tavalyi szezon során is meg voltam győződve, annak ellenére, hogy a szóban forgó idényt ideiglenesen kölcsönben töltöttem, hiszen a klub azt szerette volna, ha egy időre a szűken vett kereten kívülre kerülök, én pedig elfogadtam a Juve határozatát, ugyanis ennek révén végre alkalmam nyílt az Olaszországon kívüli tapasztalatszerzésre, mely addig nem adatott meg számomra. 

Kölcsönadásom ellenére mindvégig biztos voltam benne, hogy a megfelelő tulajdonságokkal rendelkezem ahhoz, hogy a Bianconeri keretének oszlopos tagja lehessek, ugyanis egy ilyen nehéz versenynaptár mellett, mikor a játékosoknak háromnaponta pályára kell lépniük, egy magunkfajta topcsapatnak minden egyes labdarúgójára elképesztően nagy szüksége van, ezen állapotban pedig a cserék is képesek érdemben változtatni az eredményen, ahogy azt ma este Dejan Kulusevski is tette. 

E pillanatig nem beszéltünk idén nyáron lejáró szerződésem esetleges meghosszabbításáról, s bár egy napon nagy valószínűséggel eljön majd az erről szóló egyeztetések ideje, kijelenthetem, hogy jelenleg ezzel törődöm a legkevésbé. Nyugodtnak, valamint rendkívül koncentráltnak érzem magam, s igyekszem kizárólag a pályán zajló eseményekre összpontosítani, hogy minden esetben képes legyek 100%-os teljesítményt nyújtani, mely az eddigiek során is egyik legfőbb vezérelvemnek bizonyult. Hiszek benne, hogy a kemény munka egy napon kifizetődik, emiatt pedig messzemenően békésnek és boldognak érzem magam. 

Massimiliano Allegri rendkívül jól kezeli a különféle helyzeteket, ám ez megismerkedésünk kezdetétől fogva mesterünk egyik legfőbb jellemvonásának számított. Ez egyaránt igaz rá a könnyebb, valamint a nehezebb pillanatokban, ami hatalmas segítséget jelent csapatunknak, ugyanis a szezon eddigi részében számos bonyolult szituációval kellett megbirkóznunk. Az idény első összecsapásaihoz képest, mikor a megfelelő szellemiség, valamint a kellő szilárdság is hiányzott együttesünkből, véleményem szerint óriási utat tettünk meg. 

A Zenit elleni mérkőzés sorozatban a negyedik olyan meccsünk volt, melyet 1-0 arányban nyertünk meg, ami nekünk, védőknek a lehető legjobb eredménynek számít, ugyanis az ehhez hasonló végső állás megmutatja, hogy hátsó alakzatunk rendelkezik a sikerekhez szükséges szilárdsággal, mely hatalmas előrelépésnek bizonyul, ha a szeptemberi állapotokat vesszük alapul, illetve lehetővé teszi, hogy a győzelmekből építkezve még nagyobb önbizalommal és tudatossággal ruházzuk fel önmagunkat. 

Meggyőződésem, hogy Allegri mester elképesztően fontos munkát végez alakulatunknál, ugyanis visszaadta azt a hitet játékosainak, mely sokunkból hiányzott a közös tevékenykedés kezdetén, ezen felül pedig sikerült túllendítenie bennünket a Ronaldo távozásával járó sokkon is, ami elengedhetetlen lépésnek bizonyul ahhoz, hogy képesek legyünk felvenni a versenyt egyre erősödő vetélytársainkkal. Az elkövetkezendő hetekben zavartalanul folytatjuk majd az építkezést, ám mai sikerünket követően hagyunk némi időt magunknak a győzelem kiélvezésére, hogy ezt követően elkezdhessünk gondolkodni a vasárnapi, alapvető fontossággal bíró megmérettetésen" – összegzett De Sciglio.