Arthur és Kaio Jorge nyilatkozatai visszatérésük után

20211009_202229.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a nemzeti csapatok mérkőzései miatt a klubfutballban fennálló szünetet kihasználva a tegnapi nap folyamán újabb barátságos mérkőzést játszatott le Torinóban maradó labdarúgóival, akik a Serie B-ben vitézkedő US Alessandria alakulatával mérhették össze erejüket, majd arattak 2-1-es diadalt. 

A találkozót követően a Bianconeri felnőtt együttesének két brazil futballistája, az egyaránt kezdőként szereplő Arthur, illetve Kaio Jorge rövidebb interjút adtak az Öreg Hölgy saját csatornáinak, melynek keretein belül mindketten értékelték sérülésükből való visszatérésük alapvető jelentőségét, illetve mérlegre vonták General Max velük szemben megfogalmazott elvárásait is. 

"Elsőként szeretném elmondani, hogy elképesztően boldognak érzem magam, hiszen hosszú hónapokat követően most először léphettem pályára kezdőként egy mérkőzésen. Számításaim szerint több mint három hónapja nem játszottam ilyen sokat egy összecsapáson, ennek révén pedig remélem, hogy a felém tanúsított nagy fokú bizalom segítségemre lesz majd folytonosságom ismételt meglelése során" – szögezte le Kaio Jorge a Juventus TV kamerái előtt. 

"A nyári mercato folyamán egy új csapathoz szerződtem, ami, a Juventushoz való csatlakozás minden pozitívuma mellett is egy hatalmas kihívást jelent számomra. Kijelenthetem, hogy rendkívül jól érzem magam Torinóban, s remélem, hogy a továbbiakban képes leszek a tőlem telhető legeredményesebb módon, legjobb tudomásom szerint segíteni együttesemet. 

Igen hálás vagyok Allegri mesternek, amiért tető alá hozta a mai alkalmat, melyet részben abból kifolyólag tett meg, hogy a sérülésükből visszatérő futballisták ismételten kibontakozhassanak. A tréner közölte velem, hogy egyértelműen a támadósor tagjaként számít rám, én pedig meglehetősen örülök, hogy erre ilyen hamar lehetőségem lesz, amit ezúton is szeretnék megköszönni a klub fantasztikus orvosi stábjának.

A nehézségeken túllépve egyetlen feladatom van: felfejlődni társaim szintjére fizikai és mentális tekintetben, hogy idővel elérhessem az olasz bajnokság által képviselt színvonalat" – összegzett a tizenkilenc esztendős csatár. 

Kaio Jorgéval szemben Arthur mindenekelőtt lábműtétjéből való felépüléséről beszélt, megköszönve az orvosi stáb érte végzett, kitartó és állhatatos munkáját, ezen felül pedig magától értetődő módon ő maga is szót ejtett Allegri vele kapcsolatos terveiről. 

"Keményen dolgozam azért, hogy ez a pillanat, visszatérésem perce minél hamarabb bekövetkezhessen, emiatt pedig igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni a mai találkozón nekem jutó minutumukból. Az, hogy ma délelőtt lehetőségem volt éles helyzetben kifutni a gyepre, minden tekintetben hasznomra vált erőnléti szempontból, ugyanis jelen meccs sokkal nagyobb falatot jelentett számomra, mint egy egyszerű edzés, ez pedig hatalmas segítséget nyújtott nekem" – közölte a középpályás a Juventus TV riporterével. 

"Max Allegri azt kérte tőlem, hogy igyekezzek nagy intenzitással, társaim számára lehetőségeket teremtve, s az egyes labdákat folyamatosan megjátszva futballozni. Az elmúlt egy hónap karrierem talán legnehezebb időszaka volt, mivel minden egyes nap óriási erőket megmozgatva kellett munkálkodnom a megfelelő visszatérés érdekében, ezzel együtt azonban mindenképpen szeretném kifejezni a nyilvánosság előtt is azt a hálát, melyet a Juve orvosi stábja iránt érzek, akik hihetetlenül sokat segítettek nekem abban, hogy most itt állhassak. Elmondhatom, hogy nagyon boldog vagyok, mivel jelen pillanatban már nem érzem azt a fájdalmat, mely oly sokáig keserítette meg mindennapjaimat" – zárta szavait Arthur.