Raiola: "de Ligt elhagyhatja a Juventust"

raiola-m1.jpgAz ismert sztárügynök, Mino Raiola a tegnapi nap folyamán rövidebb, ám annál érdekesebb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül a Juventusszal is kapcsolatban álló témákat boncolgatva szót ejtett Paul Pogba Manchester Unitednél, valamint Gianluigi Donnarumma Paris Saint-Germainnél fennálló helyzetéről is, fejtegetésekbe bocsátkozva a két labdarúgó jelenét, továbbá jövőjét illetően. 

Az olasz menedzser elsőként a Bianconerit 2016-ben elhagyó francia középpályásról értekezett, leszögezve, hogy továbbra sem zárná ki annak lehetőségét, hogy a huszonnyolc esztendős futballista egy napon visszatérhet Torinóba, ugyanakkor ehhez az is szükséges lenne, hogy a Juventus komolyan gondolja a labdarúgó szerződtetését, ám ezt megelőzően saját szerepének megítélésére törekedett. 

"A közvélekedéssel ellentétben nem gondolnám, hogy a játékosügynökök lennének a labdarúgás világának első számú gonosztevői, ugyanis ha valaki vásárol egy Rolls Royce-t, ám képtelen annak beindítására, akkor nem a sofőr jelenti az alapvető problémát. Ha az egyes klubok vezetősége nincs tisztában azzal, hogy miként kell igazgatni saját alakulatát, nem mi, menedzserek vagyunk a hibásak, azonban én személy szerint inkompetens illetékesekkel is hajlandó vagyok tárgyalóasztalhoz ülni" – jelentette ki a Rai Sportnak tett nyilatkozatában. 

"Mint ismert, Paul szerződése jövő júniusban lejár, emiatt pedig kisvártatva feltétlenül beszélni fogunk a Manchester United képviselőivel a témával kapcsolatban, ám azt, hogy ezt követően mi következik majd, csak a későbbiekben fogjuk meglátni. Tudomásom van róla, hogy Pogba változatlanul nagy szeretettel viseltet Torino és a Juventus iránt, mely klub örökké különleges helyet fog elfoglalni szívében, ekképp pedig természetesen arra is mutatkozik némi esély, hogy ügyfelem visszatér a Bianconerihez, azonban az, hogy ez valóban megtörténik-e majd, magától értetődő módon az Öreg Hölgy terveitől is függ."

Raiola ezután a Gigio Donnarummával kapcsolatos észrevételeit is nyilvánosságra hozta, leszögezve, hogy mind a mai napig sajnálja, ahogy az ifjú kapussal bántak a Milantól való távozását követően, emellett pedig arról is beszélt, hogy meglátása szerint a Juve a mai napig bánja, hogy nyáron nem tett komolyabb lépéseket a hálóőr leigazolásának érdekében. 

"Rendkívül sajnálom, hogy Gigiónak ilyen bánásmódban kellett részesülnie az AC Milantól való távozása után, s hogy egyes csoportok és személyek képtelenek voltak felfogni, hogy Donnarumma nem követett el árulást azzal, hogy elhagyta a Rossonerit, mivel e döntéssel csupán egy új fejezetet nyitott meg életében. Ha ügyfelem nem szerette volna a Milant, már négy esztendővel ezelőtt is véget vetett volna közös történetüknek, melyet végül a klub irányába tanúsított elkötelezettsége miatt nem tett meg. 

Hogy Gigio közel állt-e a Juventushoz? E kérdésről nem kívánok bővebben nyilatkozni, azonban meglátásom szerint a Bianconeri mind a mai napig bánja, hogy mikor lehetősége lett volna rá, nem tett érdemi lépéseket Donnarumma szerződtetésének érdekében, ám ugyanezt biztosan elmondható más együttesekről is. Hogy jelen pillanatban miért Keylor Navas számít a PSG első számú hálóőrének? Nem tudom pontosan, ugyanakkor a most fennálló helyzet ellenére is biztosra veszem, hogy Gigio hamarosan a franciák kezdőcsapatának állandó tagjává válik majd."

A menedzser, mondanivalójának végéhez közeledve szót ejtett a Juventusszal kapcsolatban több ízben emlegetett Alessio Romagnoli, valamint a Zebrákhoz tartozó Matthijs de Ligt helyzetéről is, kijelentve, hogy a holland futballista jövő nyáron elhagyhatja a fekete-fehéreket.

"Úgy vélem, elképzelhetőnek tekinthetjük, hogy Alessio Romagnoli júniusban csatlakozzon a Juventushoz, mivel a Milan együttesénél fennálló kontraktusa ki fog futni e dátum idejére. Biztos vagyok benne, hogy az olasz eredményes és jól funkcionáló párost alkotna Matthijs de Ligttel, ugyanakkor korántsem vagyok meggyőződve arról, hogy a holland jövő ilyenkor is a Bianconeri labdarúgója lesz-e.

De Ligt Európa egyik legjobb középhátvédje, ugyanakkor kijelenthetem, hogy a szezon végén elhagyhatja a Juventust, mivel a transzferpiac működése minden szempontból kiszámíthatatlannak tekinthető, ekképp pedig minden idény végén számos játékosmozgást hoz magával" – összegzett Raiola.