Dybala hosszabbítása továbbra is kiemelt fontosságú

dybala_udinese.jpgUgyan a hétvégén a Juventusszal kapcsolatos legtöbb hír és nyilatkozat a Napoli elleni összecsapáson elszenvedett újabb vereséggel, valamint a találkozóból levonható tanulságokkal foglalkozott, az olasz sportsajtó hitelesebbik felében a szombati nap során legalább ugyanekkora jelentőséggel kerültek nyilvánosságra a klub egyik legfontosabb labdarúgójával, Paulo Dybalával kapcsolatos értesülések, melyeket illetően a nap későbbi felében maguk az érintettek is kifejtették álláspontjukat. 

A tegnap délutáni órákban elsőként az általánosságban véve a leghitelesebb átigazolási szakembernek tartott újságíró, Fabrizio Romano fogalmazott meg megállapításokat a nemrég az argentin válogatott keretébe is behívott, ebből kifolyólag pedig a Partenopei ellen hiányzó támadóról, akiről kijelentette, hogy a Bianconeri Max Allegri visszatérését követően mindvégig azonos álláspontot képviselt a futballista tekintetében. 

"A Juventus vezetőségének a Ronaldo távozását követő korszakkal kapcsolatos terveiben hatalmas szerep hárul Paulo Dybalára, melynek keretein belül az illetékesek mindenképpen meg szeretnék hosszabbítani az argentin szerződését, ami változatlanul kiemelt fontosságú célnak tekinthető a torinóiaknál. A labdarúgó jelenlegi kontraktusa 2022 júniusában jár majd le, a Bianconeri pedig arra törekszik, hogy mihamarabb tető alá hozza az ennek megtoldásáról szóló megállapodást.

Ennek okán a Dybala ügynökével, Jorge Antunnal folytatandó tárgyalások a jövő hét folyamán ismételten megkezdődnek. A Juventus egyértelmű álláspontot képvisel Dybalával kapcsolatban, ugyanis mindenképpen azt szeretné, hogy az argentin maradjon a klub kötelékében, s a Juve kulcsszereplőjének számítson az elkövetkezendő években is" – szögezte le Romano. 

Az esti órákban az Öreg Hölgy alelnöke, Pavel Nedvěd a fenti szavak elismeréseként rendkívül fontos nyilatkozatot tett az olasz média színe előtt, kijelentve, hogy a Juve vezetősége valóban egyik legfőbb célkitűzésének tekinti Dybala maradásának kieszközölését, emellett pedig arról is beszélt, hogy semmi ok az aggodalomra, mivel a megállapodás hiányának ellenére a felek optimistán tekintenek a jövőbe. 

"Bízunk benne, hogy hamarosan pont kerül a Paulo Dybala szerződéshosszabbításáról szóló történet végére. A tárgyalások egyelőre az előre eltervezett úton és módon haladnak, ennek alapján pedig joggal reménykedhetünk abban, hogy kisvártatva sikerül megállapodásra jutnunk a játékos képviselőivel, s lezárnunk az egyeztetéseket. Annyi egészen biztos, hogy a felek ismerik egymás szándékait, s éppen ezért igen optimistán tekinthetünk a jövőbe" – fogalmazott a cseh klublegenda a DAZN kérdésére. 

A mérkőzést követően hasonló optimizmussal beszélt a kérdésről a Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini is, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy CR7 elmenetele után a Bianconerinek Dybalára kell alapoznia együttesét, akinek pedig fel kell nőnie a feladathoz, hogy végre valóban a csapat legfontosabb alkotóelemévé nemesedhessen. 

"Tiszta sor, hogy kénytelenek leszünk változtatni az elmúlt esztendőkben képviselt felfogásunkon, ugyanis mikor csapatod kötelékében tudhatsz egy akkora bajnokot, mint Cristiano, természetesnek veszed, hogy az ő kiszolgálására kell törekedned. Rendkívül sokat köszönhetünk Ronaldónak mindazért, melyet a Juventusért tett, ugyanakkor közös történetünknek vége, ezt pedig mindannyiunknak tudatosítania kell magában. 

Egészen biztos vagyok benne, hogy ahhoz, hogy visszatérhessünk a sikerek útjára, magunk mögött kell hagynunk a nosztalgikus érzéseket, s másfajta megközelítésekkel kell előrukkolnunk, mint az utóbbi idényekben. Úgy vélem, hogy CR7 távozását követően a Juventus elsősorban Paulo Dybala csapata lesz, aki Cristiano kiszolgálásának szükségszerűségéből kifolyólag az elmúlt évadokban kevesebb gólt szerzett, mint az addigiak során, most azonban ismét alakulatunk első számú vezére, vagyis kulcsjátékosa lehet. 

Megítélésem alapján ezt minden egyes csapattársunknak, valamint a szakmai stábnak is fel kell ismernie. Bár Paulo elmúlt szezonja rendkívüli nehézségeket tartogatott számára, nagy reményekkel kezdte a jelenlegi idényt, a belé fektetett bizalmunk legékesebb jele pedig éppen az, hogy e pillanatban is tárt karokkal várjuk vissza az argentin válogatottól, s a lehető legjobb egészségi állapotot, valamint formát kívánjuk neki. Anélkül, hogy nyomást kívánnék helyezni rá, véleményem szerint Dybalának az elkövetkezendő időszakban meg kell mutatnia, hogy mennyit is ér valójában. Biztosíthatom, hogy a csapatjáték érdemi részét el fogjuk végezni, neki azonban meg kell csillogtatnia képességeit a támadósorban, mivel futballunk egyedül ezáltal lehet ismételten méltó a Juventushoz" – zárta szavait a veterán középhátvéd.