Danilo: "Nem tartozunk a BL legnagyobb esélyesei közé"

danilo_1.jpgA Juventus brazil védője, az előző idényben élete egyik legkiemelkedőbb szezonját produkáló Danilo a minap rövidebb interjút adott a Fui Clear YouTube-csatornának, melynek keretein belül az olasz válogatott utóbbi időben aratott kiemelkedő eredményeinek megítélésén túl Giorgio Chiellini szerződésének meghosszabbításáról, Max Allegri visszatéréséről, illetve saját jövőjéről is szót ejtett, nem elfejetve a csapat Bajnokok Ligájában fennálló esélyeinek mérlegelését sem. 

A harminc esztendős futballista elsőként éppen utóbbi témáról értekezett, leszögezve, hogy meglátása szerint a jelenlegi idényben elsősorban három alakulat száll majd versenybe a legrangosabb európai kupasorozat serlegéért, ugyanakkor ezzel együtt nem becsülte le az Öreg Hölgy esélyeit sem. 

"Úgy vélem, hogy a Liverpool, a Manchester City, valamint a Paris Saint-Germain alakulatai egy lépéssel mindenképpen előttünk járnak e csapatok erejét és minőségét tekintve, azonban sosem becsülném le a Juventus képességeit, ugyanis annak ellenére, hogy még csak két esztendeje vagyok a klubnál, ezen időszak is elegendő volt ahhoz, hogy azonosulhassak a fekete-fehérekkel, a csapatom által képviselt munkamorállal, valamint a Zebráknál fennálló családias hangulattal, mely tényezők számos nagyszerű dolgot eredményezhetnek a későbbiekben" – kezdte szavait Danilo. 

"Ha egy labdarúgó a Bianconeri kötelékébe szerződik, igen nagy esélye nyílik arra, hogy a számára megfelelő edzésterv alapján munkálkodhasson, ezáltal pedig minél eredményesebb tevékenységet végezhessen. Személyes tekintetben mindig is hittem a kemény munka kifizetődőségében, ugyanis a futballisták számára ugyancsak elengedhetetlennek számító tehetség önmagában nem elegendő az igazán nagy álmok beteljesítéséhez. Teljesen egyértelmű, hogy céljaid eléréséhez rendkívül sok munka szükségeltetik kvalitásaid mellett."

A dél-amerikai játékost ezt követően Giorgio Chielliniről, valamint Max Allegriről beszélt, akik elmondása szerint mindketten hatalmas erőt és tartást biztosítanak a Zebrák számára, melynek köszönhetően az sem elképzelhetetlen, hogy a Juve hamarosan Európában is komoly tényezővé válhat majd. 

"Giorgio Chiellini szerződésének meghosszabbítása rendkívül fontos tettnek bizonyult a vezetőség részéről, ugyanis kapitányunk magában hordozza a Juventus génjeit, s minden más tekintetében is a kemény munka szimbólumának számít pályafutásából kifolyólag. Tudomásom van róla, hogy mesterem, Max Allegri milyen elképesztő eredményeket ért el Torinóban első itt töltött ciklusa során, s milyen fantasztikus fejezeteket írt a klub történelemkönyvébe, éppen ezért pedig úgy vélem, hogy egy olyan trénerről beszélünk, akinek személyiségében alapvetően is megtalálható a győzelem szó, az e kifejezéssel minden egyes jellemvonással egyetemben. 

Tisztában vagyunk vele, hogy a nyári változásokból kifolyólag nem feltétlenül tartozunk a Bajnokok Ligája legnagyobb favoritjai közé, azonban mint fentebb említettem, feltétel nélkül hiszek abban, hogy az igazán kemény munka előbb-utóbb megtérül. Csapatunk rendkívül motiváltnak számít, s feltett szándékunk, hogy egyre versenyképesebb együttessé kovácsolódjunk az idény során, mely alakulat idővel talán jelentősebb célokat is kitűzhet majd maga elé a jelenleg elérni kívánt eredményeknél.

Hogy mennyire befolyásol majd bennünket utunk során szurkolóink stadionokba való visszatérése? Mint ismert, a tavalyi szezonban rengeteg pontot vesztettünk a különböző versenysorozatokban, ám elképzelhető, hogy ha magunknak tudtuk volna drukkereink buzdítását, csekélyebb veszteségekkel vészeljük át a szóban forgó idényt, mivel rajongóink mindig, minden körülmény között képesek plusz löketet és támogatást biztosítani számunkra, s véleményem szerint mindannyiunknak rendkívül hiányzott szellemiségük és bátorításuk."

Danilo mondanivalójának végén a jövővel kapcsolatos tervekről is szót ejtett, elmondása szerint pedig bár jelen pillanatban semmiképpen sem szeretne trénerként munkálkodni, visszavonulását követően szívesen kipróbálná majd magát sportpszichológusként. 

"A futballisták szinte mindig rendelkeznek egy egészséges hiúsággal, mellyel felvértezve alkalmanként igen bátor és hangzatos kijelentéseket tesznek, azonban személyes szinten egyelőre azt mondanám, hogy nem tudom, hogy mit tartogat számomra a jövő. Egyelőre annyit biztosan kijelenthetek, hogy jelen pillanatban semmiképpen sem szeretnék trénerként munkálkodni, azonban elképzelhető, hogy nem tudok majd elszakadni a futball világától, ez esetben pedig szintén kész terveket tudhatok magaménak. 

Amennyiben maradok a labdarúgásnál, szívesen kipróbálnám magam sportpszichológusként, ugyanis meggyőződésem, hogy egy futballistánál meglehetősen sok múlik a mentális állapot megfelelőségén, valamint az alapvető szellemiségen, s úgy gondolom, hogy e téren képes lennék segítséget nyújtani a jövő futballnemzedékeinek. Ezzel együtt természetesen nem zárom ki annak lehetőségét sem, hogy egy napon szakembernek szegődöm, mivel egyedül, a négy fal között olykor szívesen rajzolok fel taktikai elképzeléseket és felállásokat üres papírlapokra, mely elfoglaltság mindig is szórakoztatott és érdekelt. Összességében annyit mondanék, hogy meglátjuk, mint hoz a jövő" – zárta gondolatait Danilo.