Ravanelli: "Dybala képes lehet húsz gólt szerezni"

dyb.jpgA Juventus egykori klasszis támadója, Fabrizio Ravanelli a minap rövidebb, ám annál érdekesebb nyilatkozatot tett az olasz sportsajtónak, melyben elsősorban a Bianconeri két jelenlegi alapemberéről, Federico Chiesáról, valamint Paulo Dybaláról beszélt, kijelentve, hogy az olasz szélső egészen egyszerűen fenomenális futballista, míg La Joya Cristiano Ronaldo árnyékából kilépve képes lehet húsz gólt szerezni a jelenlegi idényben. 

Az olasz válogatott korábbi labdarúgója elsőként az olasz válogatott néhány nappal ezelőtti, Bulgária elleni mérkőzésén ismételten remek találatot szerző Chiesát méltatta, kiemelve, hogy a huszonhárom esztendős játékos tulajdonságai alapján egyértelműen a legnagyobbak közé emelkedhet idővel. 

"Chiesa fenomenális játékos, aki hatalmas fizikai erővel, s elképesztő sebességgel rendelkezik, ezen felül pedig mindkét lábával ügyesen bánik a labdával, s bátran vállalja el a lövéseket, attól függetlenül, hogy az adott helyzetben a bal-, vagy a jobb lába van-e előnyösebb helyzetben" – állapította meg a Sky Sport Italia riporterének. 

"Bár technikai kvalitásai is kiválóak, Federico legnagyobb erényének személyisége tekinthető. A futballpályán mindig könnyen, s gyorsan hozza meg a viszonylag nehéz döntéseket is, az esetek többségében pedig helyesen határoz ezen kérdésekben. Egy olyan labdarúgó, akit bármely edző szívesen látna alakulatában, ugyanis tulajdonságaiból kifolyólag számos esetben képes eldönteni az egyes összecsapások kimenetelét. 

Chiesa mentalitása aranyat ér, erről pedig a Juve legutóbbi találkozóján is tanúbizonyságot tett. Miközben csapattársai nagy része csak erőtlenül szenvedett az Empoli elleni csúfos kudarc során, Fede egyike volt azon játékosoknak, akik a reménytelennek tűnő helyzet ellenére is igyekeztek jó eredményt kicsikarni. Mellette talán még Juan Cuadradót sorolnám ezen futballisták közé, azonban semmiképpen sem mondanám, hogy az együttes nagy része a Chiesára jellemző hozzáállással készülődött a meccsre."

Ravanelli ezt követően Paulo Dybala pozíciójáról, akiről kijelentette, hogy megfelelő szerepkörben alkalmazva a Juve egyik legnagyobb fegyvere lehet, mindazonáltal a közvéleménynek még véletlenül sem szabad abba a hibába esnie, hogy más labdarúgókhoz igyekezzen hasonlítani őt. 

"Dybala remekül illeszkedik a 4-2-3-1-es formációba, ahol eredményesen szerepelhetne támadó középpályásként, ugyanakkor mindenképpen közel kell helyezkednie a kapuhoz, s annak előteréből szerveznie a támadásokat, vagy szükség esetén befejeznie azokat. Paulo hatalmas fegyver lehet a jelenlegi Juventus számára, mivel ösztönösen tudja, hogy milyen módon kell találatokat lőni, vagy gólpasszokat kiosztani. 

Biztos vagyok benne, hogy a kellő szakértelem biztosítása mellett Paulo képes lehet húsz gólt szerezni a jelenlegi szezon folyamán, ennek alapján pedig teljesen egyértelmű, hogy a Bianconeri szakmai stábjának köré kell építenie az alakulatot, s rá kell bíznia az akciók irányítását, illetve a labdabirtoklási fölény kialakítását is. 

Bár nem tudom pontosan, hogy mi okozta Dybala előző idényben bemutatott vesszőfutását, nem gondolnám, hogy Cristiano Ronaldo jelenléte lett volna a fő ok, hiszen a portugál és az argentin remek párost alkottak Maurizio Sarri kezei alatt, mely szezon végén Paulót a Serie A legértékesebb futballistájának is megválasztották. A probléma forrása sokkal inkább az őt sújtó sérülésekben keresendő, melyek miatt Dybala nem volt képes folytonossá tenni korábbi formáját.

A közvéleménytől származó kritikákkal kapcsolatban egyetlen dolgot jegyeznék meg, mégpedig azt, hogy meglátásom szerint óriási hiba, ha valaki másokhoz, elsősorban Lionel Messihez akarja mérni La Joyát, mivel Dybalát Dybalaként, nem pedig egy másik futballistaként kell kezelni, s ekként is kell tekinteni rá, miközben az általa elvárható szintet szükséges megköveteli tőle" – zárta gondolatmenetét Ravanelli.