HERE WE GO! – FRISSÍTVE 16:40-kor – Mercato-hírek (augusztus 28.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2021. augusztus 28-ának legfontosabb hírei.

  • Romeo Agresti: A Juventus a tegnapi nap folyamán kapcsolatba lépett Moise Keannel. Az Everton nyitott arra, hogy egy kölcsön + kötelező vételi opciós ügylet révén elengedje az olaszt, e konstrukció elfogadására pedig a Bianconeri is hajlandóságot mutat, igaz, a fekete-fehérek egyelőre csak sima kölcsönben gondolkodnak. Jelen pillanatban a szóban forgó labdarúgó tűnik a legvalószínűbb opciónak. 
  • Romeo Agresti: A Juventus Kean mellett Mauro Icardi iránt is élénken érdeklődik, akiért nem sokkal ezelőtt ajánlatot is tett a PSG-nek. Az Öreg Hölgy kölcsönvételi szerződéssel igazolná le az argentint, azonban előbb meg kell ismerniük a francia klub pontos álláspontját, s a játékos akaratát. 

  • Fabrizio Romano: Paul Pogba biztosan maradni fog a Manchester United kötelékében, s sosem merült fel, hogy a franciát valamilyen formában bevonják a Ronaldo-ügyletbe. 
  • Mirko Di Natale: Moise Kean egy lépésre van a Juventushoz való visszatéréstől, azonban Timo Werner érkezését sem lehet kizárni, mivel a német ügynökei felajánlották őt az Öreg Hölgynek. Gianluca Scamacca és Giacomo Raspadori nem jelent konkrét lehetőséget jelen pillanatban. 
  • Romeo Agresti: A Juventus minden valószínűség szerint elégedett azzal, hogy sikerült értékesítenie Cristiano Ronaldót. 
  • Davide Torchia, Daniele Rugani ügynöke: "A Napoli érdeklődik Daniele iránt, s meglehetősen hízelgő, hogy egy ekkora alakulatot érdekel Rugani szerződtetésének lehetősége. Bár ügyfelem, képességeit és tapasztalatát tekintve készen lenne belevágni egy új kalandba, a Juve biztosított minket arról, hogy a klubnál fontos labdarúgónak tartják Danielét."
  • 00:12 – Fabrizio Romano: A Juventus nem érdekelt Pierre-Emerick Aubameyang leigazolásában, akivel ekképp nincs is kapcsolatban a klub. A Moise Kean leigazolásáról szóló egyeztetések folyamatban vannak, s elképzelhető, hogy a felek megállapodnak a következő órákban. Kean örülne, ha visszatérhetne a Bianconerihez.
  • 00:12 – Gianluca Di Marzio: A Juve ma reggel újra megkísérli majd Icardi szerződtetését. Az argentin kivételt jelenthet a célpontok között, mivel a klub elsősorban fiatal támadót akar: a fő nevek Kean, Scamacca, illetve Raspadori.
  • 00:12 – Gianluca Di Marzio: A legkönnyebben megszerezhető támadó Moise Kean lenne. A Juve kapcsolatban áll az Evertonnal az olasz szerződtetésének érdekében, aki egy kölcsön + opciós formátummal érkezhet, azonban a klub nem idén, hanem jövőre szeretné véglegesen rendezni a csatárkérdést.
  • 00:12 – Gianluca Di Marzio: Max Allegri nagy rajongója Axel Witselnek, aki így Weston McKennie jövőjétől függetlenül is a Juve játékosa lehet a következő napokban. 
  • 10:50 – Gianluca Di Marzio: Max Allegri Weston McKennie megtartása mellett határozott. Az amerikai nincs többé a piacon. 
  • 10:50 – Luca Bianchin: A Juve tervei a következőek: igazolni egy támadót, aki lehetőség szerint hosszú távú szerződéssel érkezne (a fő jelöltek Kean, Icardi, illetve Scamacca), valamint megőrizni a költségvetést 2022 nyaráig. Eden Hazard nem került szóba a Bianconerinél. 
  • 10:50 – Alfredo Pedullà: A Juve a mai nap folyamán közvetlen kapcsolatot fog létesíteni az Evertonnal Moise Kean megszerzésének érdekében. Max Allegri szeretné az együtteshez hozni Mauro Icardit, azonban ehhez a klubnak fel kell mérnie a PSG és a támadó álláspontját. 
  • 10:50 – La Gazzetta dello Sport: Az Everton nyitottnak mutatkozik Kean játékjogának átruházására, mely művelet egy kölcsön + 40 millió eurót kitevő kötelező vételi opciós konstrukció által mehetne végbe. 
  • 11:17 – Loïc Tanzi: Moise Kean egyre közelebb kerül a Juventushoz, az egyeztetések gyorsan haladnak. A felek rendkívül optimisták a megbeszélések végeredményét illetően. 
  • 11:43 – BREAKING: Romeo Agresti: Az elmúlt órákban rendkívül pozitív tárgyalások zajlottak Moise Kean ügyében, aki immár egyetlen lépésre áll attól, hogy visszatérjen a Bianconerihez. 
  • 11:48 – Giovanni Albanese: Moise Kean hamarosan visszatér a klubhoz. 
  • 12:00 – Luca Bianchin: A Juve továbbra is Mauro Icardi leigazolásában gondolkodik Moise Kean szinte biztosra vehető érkezése mellett. 
  • 13:05 – Romeo Agresti: A West Ham United élénken érdeklődik Luca Pellegrini kölcsönvétele iránt. 
  • 13:05 – Romeo Agresti: DONE DEAL! Moise Kean visszatér a Juventushoz! 
  • 13:05 – Gianluca Di Marzio: Moise Kean ma este Torinóban lesz, holnap pedig átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Az olasz támadó két évre szóló kölcsönben érkezik a Bianconerihez, melyhez 20 millió eurót kitevő kötelező vételi opció párosul. 
  • 13:13 – Gianluca Di Marzio: Axel Witsel jelen pillanatban a Juve első számú célpontja a középpálya tekintetében, s jóval előrébb van a kiszemeltek rangsorában, mint Corentin Tolisso, vagy Miralem Pjanić. Ha a Juve ezt követően is kitart elképzelései mellett, a belga futballista befuthat a mercato utolsó óráiban. 
  • 13:13 – Fabrizio Romano: Moise Kean visszatér a Juventushoz, az üzlet kész, here we go. A Juve sikeres megállapodást kötött az Evertonnal, melynek értelmében a támadó egy kölcsön + (bizonyos feltételek mellett életbe lépő) kötelező vételi opciós formátum révén csatlakozik az Öreg Hölgyhöz, mely alakulat összesen körülbelül 20 millió eurót fizet játékjogáért. Kean személyes tekintetben is egyezségre jutott nevelőegyesületével, holnap pedig átesik az orvosi vizsgálatokon is. 
  • 13:37 – Fabrizio Romano: A Kean-üzlet megkötését követően a Juve nem tervez lépeseket tenni sem Eden Hazard, sem pedig Pierre-Emerick Aubameyang irányába, s nem is áll kapcsolatban a Real Madrid, valamint az Arsenal gárdáival. A klub most Paulo Dybala szerződésének meghosszabbítására összpontosít, a felek pedig biztosak benne, hogy meg fogják toldani az argentin kontraktusát. 
  • 16:40 – Mirko Di Natale: Ronaldo már-már kétségbeesett módon el akarta hagyni a Juventust, egészen május végétől fogva, mivel ez idő tájt már számos arra utaló jelet tett környezetének, hogy többé nem szeretne az Öreg Hölgy szerelésében futballozni. Ezzel együtt azonban kijelenthető, hogy amennyiben nem érkezett volna megfelelő ajánlat a játékoshoz, valamint a Bianconerihez, a portugál kész lett volna kitölteni szerződését, s ingyen igazolható labdarúgóként távozni egy esztendővel később. 
  • 16:40 – Mirko Di Natale: Jorge Antun és a Juve vezetősége a jövő héten ismételten találkoznak majd. A felek remélik, hogy ez lesz az utolsó egyeztetés közöttük, s sikerül megállapodást kötniük Dybala szerződéshosszabbítását illetően. A fő kérdést az argentin bére jelenti, azonban a két oldal képviselői pozitívan állnak egymáshoz. Dybala egyértelműen maradni szeretne. 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat a Hírözönben található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. augusztus 28-án, 16:40-kor.