Beharangozó – az Empoli elleni meccs

empoli_cimer.pngBár a tegnapi nap szenzációja minden mást felülír a csapat háza táján, de ettől függetlenül ma este mérkőzést rendeznek az Allianz Stadiumban, a házigazda Juventus az Empoli gárdáját fogadja majd 20:45-kor. Rengeteget fognak még a szurkolók vitatkozni, hogy inkább adott ez a három idény, vagy elvett, amit az ötszörös aranylabdás a klub kötelékében töltött, hogy lesz e valaki aki a góljait pótolja, vagy a csapat oldja ezt meg, de az Udinese ellen látott első félidő azt bizonyította, hogy csapatként sokkal többre hivatott a Bianconeri, mint amit az elmúlt években mutatott. Reményeink szerint a lengyel portás formája is mihamarabb visszatér a már-már világklasszis szintre amit bizonyítottan tud hozni. Allegri mester dolgát is megkönnyítheti, ha nem csupán az a taktika létezik, hogy add oda a labdát Ronaldónak. A mercato utolsó pár napjának legnagyobb kérdése, hogy érkezik-e egy valódi kilences, aki nagyobb teret nyithat a Mister variációs elképzeléseinek. A legfrissebb hírek a saját nevelésű Moise Kean  biztos visszatéréséről szólnak, és még Mauro Icardi szerződtetése is terítéken van. Ma este egy csöppet sem megoldhatatlan feladat vár a csapatra, hogy a választ megadják ezekre a kérdésekre. A Sport 1 tűzi műsorra a találkozót, a játékvezető pedig Davide Ghersini lesz.

A genovai születésű, és jelenleg is ott élő bíró 1985. április 9-én született, és 2014 óta az első osztályú keret tagja, mindeddig 15 alkalommal dirigált az élvonalban, és ezeken 62 sárga lapot osztott ki, 2 pirosat és 9 darab tizenegyesest ítélt meg. Ebben az idényben most fog debütálni. 2014. május 6-án a Napoli az ő játékvezetése mellett győzte le 3:0-ra a Cagliarit, és rögtön ezen a meccsen villant is a piros, valamint kétszer is a büntetőpontra került a labda. Az Empoli számára az élvonalban még sohasem fújt, a Juvénak is csak egyszer, és akkor Szardínián Maurizio Sarri gárdája 2:0-ás vereséget szenvedett. A történelmi hűséghez hozzá tartozik, hogy a fekete-fehérek nagyon tartalékos kerettel utaztak el arra a meccsre, hiszen már bajnokként léptek pályára. A játékvezetőt, és a csapatot egyéb versenysorozatokban nem hozta össze a sors. Az Empolinak alacsonyabb osztályokban 8 alkalommal fújta a sípot, és a toszkánok 4 győzelmet, valamint 2-2 döntetlent és vereséget tudnak vele felmutatni. Nyilván ebből egyenesen következik, hogy ezt a párosítást még sosem dirigálta.

Torinóban a két csapat 14. találkájára kerül sor, és az eddigi mérleg 12 hazai győzelem és egy döntetlen, a gólarány 34-7. A 34 gólból a legendás Alessandro Del Piero-David Trezeguet páros tizenkettőt vállalt, egyenlő elosztásban. A kék-fehérek értéke 71 millió euró, amiből a legértékesebb játékosuk, a csatár Andrea Pinamonti egyedül 12 milliót tesz ki. A Juventus holland hátvédje Matthijs de Ligt egyedül nagyobb értéket képvisel, a maga 75 milliójával, mint az ellenfél komplett kerete. Ennek folyományaként a hazai csapat a mérkőzés esélyese, amit a válogatott játékosok 20-3-as aránya is megerősít. Átlagéletkorban a piemontiak az idősebbek 27 év a 24-el szemben.

A hiányzók névsora torinói oldalon a hosszabb, hiszem Arthur, Kaio Jorge,és Aaron Ramsey se bevethető, míg a másik oldalon egyedül Fabiano Parisi nem fogható hadra.

Igazolások: A Kékek igyekeztek Serie A rutinnal rendelkező fiatalokat igazolni, mint amilyen Andrea Pinamonti (kölcsön), Patrick Cutrone (kölcsön), Sebastiano Luperto (kölcsön), Riccardo Marchizza (kölcsön), Nicolas Haas (végleges), Guglielmo Vicario (kölcsön), Ardian Ismajli (kölcsön), míg a Dinamo Zagrebtől Petar Stojanović érkezett (kölcsön), addig a Leccétől Riccardo Fiamozzit és Liam Hendersont sikerült megszerezni. Továbbá visszatért az Empolihoz Daniele Rugani egykori védőtársa, Lorenzo Tonelli is.

Massimiliano Allegri eddig 8 alkalommal meccselt az Empoli ellen, és minden alkalommal le is győzte őket, míg a vendégek mestere ellen három mérkőzés, két győzelem és egy döntetlen a mérleg. A csapat ellen 3:0, a Mester ellen 1:0 és 2:1 a legjelentősebb különbségű győzelmei. A vendég kispadon helyet foglaló Aurelio Andreazzoli eddig 3 alkalommal vezényelt a rekordbajnok ellen, és egy győzelem mellett két vereség a mérlege. Legutóbb ugyanebben a szereposztásban a hazaiak 1:0 arányban győztek. Az idős vezetőedző 1953. november 5-én született, edzői karrierjét 1989-ben a Pietrasanta csapatánál kezdte. Az élvonalban jelenlegi csapata mellett az Udinését, a Romát és a Genoát irányította. A legmagasabb osztályban 46 találkozón ült a padon és 15-10-21 a győzelem, döntetlen, vereség aránya. Kedvenc felállása a 3-5-2, jelenlegi kontraktusa az idény végéig szól.

A Sky Sport Italia szerint ez a kezdő fut ki ma este a gyepre: