Cabrini: "Griezmann lenne Ronaldo legideálisabb pótlása"

cr_fck.jpgA Juventus és az olasz válogatott legendás balhátvédje, az Öreg Hölgy színeiben mindösszesen 440 találkozón szereplő, ezen fellépések alkalmával pedig 53 találatot szerző Antonio Cabrini a minap rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül kijelentette, hogy véleménye szerint a Bianconeritől immár biztosan távozó Cristiano Ronaldo legmegfelelőbb pótlása egyértelműen az FC Barcelona francia sztárja, Antoine Griezmann lenne, azonban az sem zárható ki, hogy leigazolása esetén Mauro Icardi is képes lenne betölteni a portugál után maradó űrt. 

"Úgy vélem, ez a pillanat semmilyen tekintetben nem megfelelő arra, hogy a felek egymást okolják, vagy hibáztassák azért, mert a fejlemények az ismert módon alakultak, ugyanis mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ha Cristiano Ronaldo távozni kíván, erőszakkal való megtartása súlyosan negatív, minden tekintetben kontraproduktív folyamatokat eredményezhet a Juventusnál. Meggyőződésem, hogy a szóban forgó kérdések tisztázását meg kell hagyni a futballistának, aki el fogja intézni vitás ügyeit a Bianconerivel, s minden bizonnyal kompromisszumra fog jutni az alakulattal, a média pedig az e folyamatba való beleszólással csak további vitákat generál" – szögezte le a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Már csak azért sem gondolnám, hogy az Öreg Hölgy drukkereinek haragudniuk kellene Ronaldóra, mert CR7 három torinói idénye alatt minden tőle telhetőt megtett a klub sikereinek érdekében, melyről leginkább az általa szerzett 100 találat ad tanúbizonyságot. Emiatt személyes tekintetben mindig is úgy tartottam, hogy a Juventusnak száz alkalommal is át kell gondolnia Cristiano értékesítését, ha a vezetőség erre adná a fejét, s ebben továbbra is biztos vagyok.

Ennek ellenére, a futballista által jelentett gazdasági terhet nézve azt is ki kell jelentenem, hogy Ronaldo eladása bizonyos tekintetben kifizetődővé is válhat, hiszen ezáltal egy rendkívül nagy bértömeg szabadulna fel az együttesnél, még azzal együtt is, hogy e kérdéskört illetően egészen egyszerűen nem lehet jó választ adni, s egy minden szempontból megfelelő, valamint mindenki számára előnyös opció mellett határozni. 

Hogy kivel próbálnám meg pótolni Ronaldót? Elsősorban rendkívül boldog lennék, ha a Juve vezetősége Mauro Icardiban gondolkodna, aki különleges és zavaros idényének dacára továbbra is egy igazi lesipuskás csatár, kinek egyszerűen vérében van a gólszerzés, s az, hogy az argentin egykor az Inter kapitánya volt, maximum a Nerazzurri szurkolóit zavarná, a Zebrákat pedig biztosan nem.

Könnyen lehet, hogy Mauro csak azért nem volt túlzottan eredményes eddigi párizsi éveiben, mert nem való neki a francia bajnokság légköre és színvonala, vagy mert nem jött ki csapattársaival, mindazonáltal hiszek benne, hogy egy olasz gárda kötelékében ismét a megszokott, s mindenki által ismert arcát mutatná, ezért pedig egyértelműen támogatnám szerződtetését. 

Bár nagyra becsülöm Maurót, első számú jelöltem mégsem ő, hanem Antoine Griezmann lenne, aki minden tekintetben Ronaldo legideálisabb pótlásának bizonyulna. Bár a francia sokat keres, fizetése közel sem akkora, mint Cristiano bére, tehetségét, valamint kvalitásait pedig mindenkinek el kell ismernie, s tiszteletben kell tartania. Úgy gondolom, hogy ha Griezmann a Bianconerihez igazolna, visszatalálna régi önmagához" – összegzett Cabrini.