Locatelli: "Életem legnagyobb álma vált valóra"

manuel_offiacial.jpgMiután a Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy a drukkerek és a vezetőség által egyaránt várva-várt Manuel Locatelli fekete-fehérben folytatja pályafutását, maga az olasz középpályás is megszólalt Torinóba igazolásával kapcsolatban, s pár mondatban mindenki számára egyértelművé tette, hogy csak és kizárólag a Bianconerit akarta, mivel élete legnagyobb álma vált valóra azzal, hogy az Öreg Hölgy labdarúgója lett. 

A rövid nyilatkozatban, melyet a klub hivatalos csatornájának számító Juventus TV YouTube-csatornáján publikáltak, a Sassuolótól érkező, huszonhárom esztendős futballista kijelentette, hogy alig várja, hogy csatlakozhasson új együttesének keretéhez, mivel mindig is arra vágyott, hogy az Allianz Stadiumban szerepelhessen, s a Zebrák szurkolóiért harcolhasson a pályán. 

"A mai nap folyamán egy álom vált valóra. Egy olyan gyermek álma, aki élete során rendkívül keményen dolgozott, minden tőle telhetőt megadott a futballpályán, s aki ma végre megérkezett a Juventushoz, azzal a kívánsággal szívében, hogy harcba szállhasson a szurkolókért, tűkön ülve várva, hogy lába megérinthesse a stadion zöld gyepét – s mindez még csak a kezdet!" – szögezte le Locatelli. 

Ugyan az olasz rekordbajnok legfrissebb igazolása a közeljövőben minden bizonnyal megrendezendő bemutató sajtótájékoztatójára való tekintettel egyelőre csupán ennyit üzent a Juventus drukkereinek, a Neroverdi rajongóitól, valamint a karrierjét igazán elindító Sassuolótól ennél jóval terjedelmesebb szövegben mondott köszönetet személyes Instagram-fiókján keresztül, utalást téve arra, hogy e pillanatban nagy valószínűséggel nem lehetne Torinóban, ha a zöld-feketéknél nem lelte volna meg számításait. 

"Sassuolo. Mit is mondhatnék. A csapattól való tegnapi búcsúm közben kicsorduló könnyeim bizonyítják, hogy szívem egyik legmélyebb pontján vagy, s örökké bennem élsz majd, mivel jobb játékossá, s ami ennél is fontosabb, jobb emberré tettél engem. Az élet döntések sorozatából áll, én pedig úgy vélem, hogy e pillanat számít a megfelelő alkalomnak az elválásra, miután egymás oldalán jártuk végig ezt a csodálatos utat. 

E közösen megtett útvonal egyáltalán nem volt bonyodalmaktól mentes, azonban tudod: ha egyszer legyőződ a nehézségeket, melyekkel szembesülsz, rendkívüli eredményeket érhetsz el. Te voltál a családom, s elsősorban Neked köszönhetem, hogy Európa-bajnokká válhattam. Mindig is szeretni foglak, s örökké a legmélyebbről fakadó szeretettel fogok gondolni a Squinzi-családra is, akik bizalmat fektettek belém, s tanúsítottak irántam közös utazásunk ideje alatt. 

Külön köszönet illeti minden egyes csapattársamat, akik tanácsaik, valamint egymással folytatott tartalmas beszélgetéseink révén férfit faragtak belőlem. Köszönöm Giovanni Carnevali vezérigazgatónak, Giovanni Rossi sportigazgatónak, valamint Roberto De Zerbi mesternek, akik különleges benyomásokat és tapasztalatokat adtak át számomra, s akik iránt mindig különösen nagy hálával fogok viseltetni. Köszönetet szeretnék mondani továbbá a Fofo minden egyes alkalmazottjának, kik ebben a hatalmas örömoázisban tevékenykednek. Nagyon szeretlek Benneteket. Isten veled, Sassuolo!" – zárta mondanivalóját Manuel Locatelli.