HIVATALOS: Manuel Locatelli a Juventus labdarúgója

locatelli_hivatalos.pngKözel egy esztendőt kitevő huzavonát, rengeteg könnyet, vért, verítéket, valamint szenvedést követően végre pont került a nyár egyik leghosszabb átigazolási szappanoperájának végére, mivel a Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy a Sassuolo huszonhárom esztendős labdarúgója, az önmagát a Bianconeri elkötelezett szurkolójának tartó, s mindvégig az Öreg Hölgyre vágyó Manuel Locatelli immár a fekete-fehérek játékosának számít, miután legnagyobb álmát beteljesítve 2026-ig tartó szerződést kötött a torinói klubbal. 

Ahogy arról a klub beszámolt, a játékos két éves kölcsönben, 25 milliót kitevő, kötelező vételi opcióval, emellett 12,5 millió euróra rúgó bónuszokkal (azaz mindösszesen 37,5 milliónyi ellenérték fejében) csatlakozik a Zebrákhoz, mely opció a 2022/2023-as idény végén fog aktiválódni, bizonyos teljesítménybéli célok elérésének esetén. A közlemény értelmében  Juventus három pénzügyi év alatt fogja kifizetni a transzferdíjat.

A Juve bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"A Juventus középpályája megerősítésre került egy újabb fiatal névvel, akinek tehetsége kétségkívül megkérdőjelezhetetlen: A 23 éves Manuel Locatellivel, aki 1998. január 8-án született Leccóban, a Juventushoz csatlakozik a Sassuolo együttesétől.

Manuel érkezésével tovább növekszik azon olasz bianconerók száma, akik részt vettek az Azzurri elképesztő EURO 2020-as menetelésében, Federico Bernardeschivel, Leonardo Bonuccival, Giorgio Chiellinivel és Federico Chiesával együtt ez a szám már ötre emelkedik. Hozzájuk hasonlóan Locatelli is főszerepet játszott a torna alatt, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a Svájc elleni teljesítménye.

Góljain túl Manuel olyan minőséget és biztonságot jelent a középpályán, melyet csak igen kevesen tudnak, ezt bizonyítja az is, milyen nagy lépésekben mászta a ranglétrákat az Atalanta, majd a Milan ifjúsági csapatainál. A Serie A-ban történt debütálása óta, melyre a Milan felnőttcsapatában került sor (2016. április 21.), ő a legfiatalabb mezőnyjátékos, akinek legalább 100 pályára lépése van az olasz elsőosztályban (144 pályára lépés, 8 gól, 11 gólpassz). A Sassuolóban töltött tavalyi szezonja során (ahová 2019-ben szerződött a Milantól) Locatelli hajtotta végre a legtöbb passzt, egész pontosan 2749-et, ebből 1358-at az ellenfél térfelén. Ez azonban még nem minden, a statisztikákból kiderül, hogy az ő nevéhez fűződik a legtöbb sikeres szerelés is, egész pontosan 81.

Ha az Európa-bajnokságon szerzett aranyérme nem beszélne önmagáért, akkor érdekességképp itt van még néhány adat róla: a válogatottban való debütálása óta (2020. szeptember 7.) azon játékosok között van, aki a legtöbb pályára lépéssel rendelkezik (15), emellé 3 szerzett gól párosul (ezek közül 2 az EB-n). A korábban említett Svájc elleni mérkőzésen szerzett duplájának köszönhetően ő a harmadik játékos, aki két gólt lőtt egy találkozon az Európa-bajnokságokon Pierluigi Casiraghi (1996) és Mario Balotelli (2012) után.

Röviden összegezve, számait tekintve fiatal kora ellenére már most olyan olyan mentalitással és számokkal rendelkezik, amivel a veteránok szoktak. Mindez egy olyan személyről tanúsodik, aki már most letette a névjegyét, és biztosak vagyunk benne, hogy ezt ugyanígy folytatni fogja fekete-fehérben.

Üdvözlünk, Loca!"

Mint ismert, az AC Milan nevelésének számító, idén nyártól pedig magát Európa-bajnoknak is mondható futballista 2018-ban csatlakozott kölcsön keretében a zöld-feketékhez (2019-ben véglegesítették) a Rossoneri együttesétől, mely alakulatnál négy esztendő alatt mindösszesen 99 találkozón jutott lehetőséghez, mely mérkőzéseken 7 találatot szerzett, illetve 11 gólpasszt osztott ki, miközben paci értéke 35 millióra emelkedett a mértékadó Transfermarkt szerint.