Két egykori mestere is megszólalt Kaio Jorgéről

kaio_arrive.jpgMint ismert, a Juventus legújabb igazolása, Kaio Jorge a mai nap folyamán megérkezett Torinóba, ahol jelen pillanatban is orvosi vizsgálatokon vesz részt, mielőtt a Santost követően a Bianconeri is bejelentené a brazil labdarúgó szerződtetésének megtörténtét. Ennek apropóján az elmúlt órákban a futballista két korábbi mestere is nyilatkozatot adott az olasz sportsajtó különböző képviselőinek, melynek keretein belül elsősorban a támadó stílusának meghatározására, valamint a benne rejlő hatalmas potenciálra igyekezték fektetni a hangsúlyt. 

A csatártalentum pályafutásának első ifjúsági edzője, a Kaio Jorgét egészen tizenhat esztendős koráig irányító Luciano még néhány nappal ezelőtt tette meg értékelését egykori pártfogoltjával kapcsolatban, melynek keretein belül kifejtette, hogy megítélése alapján a tizenkilencedik életévében járó játékosért szinte egész Európa érdeklődött az elmúlt idényekben, ami egyáltalán nem lehet véletlen a piacon megtalálható számos más opció ellenére. 

"Úgy vélem, hogy Kaio Jorge az elmúlt esztendők során szinte minden jelentősebb európai topcsapat illetékeseinek érdeklődését felkeltette, némely alakulat vezetősége ezen klubok közül pedig egyenesen megőrült érte tudomásom szerint. Ez nem is megy csodaszámba annak fényében, hogy egy rendkívül fiatal, kiváló technikai képességekkel megáldott, s igen hasznos mezőnymunkát végző futballistáról beszélünk, aki előtt minden bizonnyal elképesztő karrier áll, erről pedig egyértelmű tanúbizonyságot ad, hogy az elkövetkezendő hetekben már a világ egyik legerősebb bajnokságának számító Serie A-ban fog szerepelni" – szögezte le a Transfermarketweb számára. 

"Kaio egy igazi center, aki képes hatékonyan befejezni az akciókat, azonban ez nem azt jelenti, hogy egy statikus labdarúgóról beszélnénk, mivel meglehetősen szereti kivenni a részét alakulatának támadásaiból, s elvégezni a neki jutó mezőnymunkát. Véleményem szerint nagyszerűen olvassa a játékot, emellett pedig ügyesen bánik a labdával, s jól mozog be az üres területekre is, összességében tehát egy kivételesen intelligens futballistával van dolgunk, aki megítélésem alapján leginkább Roberto Firminóhoz hasonlítható stílusának tekintetében.

Kaio Jorge a Liverpool csatárához hasonlóan általában nem a büntetőterületen belülről, hanem némileg hátrébb vont pozícióból tör a kapu irányába, ennek révén pedig úgy gondolom, hogy tökéletesen alkalmazkodna egy ahhoz hasonló futballhoz, mint melynek nyomán Jürgen Klopp együttese szerepel.

Természetesen ismerem azon véleményeket, melyek Ronaldo Nazarióhoz igyekszenek mérni őt, azonban ha egy napon el is éri majd a Fenomeno által képviselt szintet, az egészen biztosan nem az előttünk álló évad során fog végbemenni. Annak ellenére, hogy Kaio megállja majd a helyét Olaszországban, nem feledkezhetünk meg róla, hogy nagy elődje már érett, kiforrott futballistaként érkezett meg az Inter kötelékébe, míg egykori pártfogoltam egy ígéretes, továbbá nagy potenciállal bíró, ugyanakkor tapasztalatlan labdarúgó, akinek elsősorban türelemre és bátorításra lesz szüksége a Juventusnál" – összegzett a szakember. 

A brazil center pályafutásának másik meghatározó trénere, a Seleção U17-es gárdájával 2019-ben világbajnokságot nyerő Guilherme Dalla Dea ezzel szemben minden kétséget kizáróan kijelentette, hogy a szóban forgó torna döntőjében is gólt szerző Kaio Jorge bizonyos tekintetben igencsak hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a többek között a Real Madrid, az Inter, valamint az FC Barcelona kötelékében is megforduló Ronaldo, a Juve pedig óriási igazolást hajtott végre azzal, hogy szerződtette Brazília ifjú nemzedékeinek egyik legnagyobb reménységét. 

"A Juve egy toptehetséget igazolt le az elmúlt napokban, ehhez semmi kétség nem férhet. Úgy vélem, hogy Kaio bizonyos szempontból erősen hasonlít Brazília történelmének valaha volt talán legkiemelkedőbb csatárára, Ronaldóra, mivel gyorsasága és technikai képzettsége mellett halálos pontossággal fejezi be az akciókat. Egyértelműen rendelkezik azzal a karakterrel, melynek segítségével helytállhat az Öreg Hölgy szerelésében" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Biztos vagyok benne, hogy Kaio megfelelően kamatoztatja majd ezen képességeit a Bianconeri szerelésében, valamint a Serie A összecsapásain. A Juve nagyszerű, s rendkívül okos transzfert hajtott végre, mivel egy hatalmas tehetséggel biztosította jövőjét az elkövetkezendő évekre, az üzlet alacsony átigazolási díjából kifolyólag pedig ez a művelet leginkább egy gyorsan megejtett puccsként értelmezendő az én olvasatomban" – állapította meg Guilherme Dalla Dea rövid mondanivalójának lezárásaként.