FRISSÍTVE 17:10-kor – Mercato-hírek (augusztus 1.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2021. augusztus 1-jének legfontosabb hírei. 

  • Giovanni Albanese: A Juventus tegnapi ellenfelének számító AC Monza alakulata éles figyelemmel kíséri Félix Correia helyzetét, akit a Serie B-ben szereplő alakulat mindenképpen szeretne leigazolni. A Bianconeri játék- és ebből fakadóan fejlődési lehetőséghez kívánja juttatni a portugált, ennek érdekében pedig minden egyes lehetőséget kiértékel, ugyanakkor annyi bizonyos, hogy a fiatal támadó kizárólag kölcsönben hagyhatja el Torinót. 

  • Pavel Nedvěd, a Juventus alelnöke a Berlusconi-trófea keretein belül megrendezésre kerülő, Monza elleni összecsapás előtt adott nyilatkozatot az olasz sportsajtónak Manuel Locatellivel kapcsolatban: "Manuel Locatelli ügyében az elmúlt hetekben számtalan megbeszélést folytattunk a Sassuolo együttesével, emellett pedig ajánlatot is tettünk a középpályásért a neroverde klubnak, mely megkeresés álláspontunk szerint minden tekintetben megfelelőnek, elfogadhatónak, illetve méltányosnak mondható, kiváltképp a jelenlegi, koronavírus által sújtott gazdasági helyzetben, ennek alapján pedig joggal reménykedhetünk a transzfer mihamarabbi lezárásában. A Juventus mindig is egy magabiztos alakulatnak számított, ekképp természetes, hogy most is ezen tulajdonság jellemez bennünket. Magától értetődő, hogy az ehhez hasonló tárgyalássorozatok során felmerülnek egyes nézeteltérések, melyek tisztázásra és megoldásra szorulnak, ugyanakkor mikor szeretnél leigazolni egy futballistát, s a játékos is hozzád kíván szerződni, véleményem szerint egyértelmű helyzetről beszélhetünk."
  • Nedvěd ezen felül a nyár másik forró témájáról, azaz Cristiano Ronaldo immár eldőlni látszó helyzetéről is szót ejtett: "Ronaldo az Öreg Hölgy futballistája, kinek jelenléte továbbra is hatalmas boldogsággal tölt el bennünket, s kinek  klubbal fennálló szerződéséből továbbra is egy esztendő van hátra. Cristiano mindig is garanciát jelentett a gólokra, melynek alapján leszögezhetjük, hogy ő az egyik legfontosabb játékosunk, akire változatlanul számíthatunk majd az elkövetkezendő évad során."
  • Fabrizio Romano: A Liverpool semmilyen szinten nincs versenyben Locatelli leigazolásáért. 
  • Romeo Agresti: Kaio Jorge egy lépésre van a Juventustól. A következő napok döntő fontosságúak lesznek a játékos tekintetében, mivel a Bianconeri arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb megkösse a Santosszal való megállapodást. A jelek szerint a két klub immár az egyeztetések végső szakaszában tart, ha pedig sikerül lezárniuk a tárgyalásokat, a támadó akár már a jövő hét közepén Olaszországba utazhat. A teljes transzferdíj előreláthatólag 4 millió eurót tesz majd ki (ideértve a későbbi, 1 millió euró értékű bónuszokat is), mely összegből a Juve idén 1,5 millió eurót, míg 2022-ben ugyanekkora hányadot fog kifizetni. A jelek szerint a Santos kiharcolta, hogy amennyiben a Zebrák a későbbiek folytán 3 millió eurót meghaladó összegért cserébe eladják a játékost, akkor jelenlegi gárdája 5%-os részesedést fog kapni az átigazolási díjból.
  • 09:49 – Fabrizio Romano: A Juventus közel áll a Kaio Jorge-üzlet lezárásához. A brazil támadó 3 millió eurót kitevő ellenérték fejében csatlakozik majd a torinóiakhoz, akiknek sikerült megállapodást kötniük a Santos elnökével, Rudeával. Az Öreg Hölgy most azon munkálkodik, hogy a következő napokban minden szükséges részletet meghatározzon, s minden papírmunkát elvégezzen a tizenkilenc esztendős labdarúgó leigazolásához, akivel előreláthatólag 2026-ig kötnek majd szerződést. 
  • 09:49 – Gianluca Di Marzio: A Juve lezárta a Santosszal folytatott tárgyalásokat, melynek nyomán immáron egyedül Kaio Jorge Olaszországba utazása hiányzik a hivatalos bejelentéshez. A felek az elmúlt órákban felgyorsították a megbeszéléseket, és teljes körű megállapodást kötöttek a tehetség klubváltását illetően, akiért alapvetően 1,5 millió eurót fizet majd a Bianconeri, mely összeg a Bajnokok Ligája megnyerése, illetve Kaio Jorge megfelelő számú pályára lépéseinek esetén 1 + 1 millió eurót kitevő bónuszokkal emelkedhet. A teljes transzferdíj 4 millió euró körül alakul majd. A támadó 2026-ig köt majd szerződést az olasz rekordbajnokkal, ha pedig a jövőben a Juve dél-amerikai alakulatnak értékesítené a futballistát, a Santos elővételi joggal fog rendelkezni a center szerződtetésére, kinek későbbi eladásából egyébként is 5%-os részesedést kapna. 
  • 09:49 – Romeo Agresti: Megszületett a megállapodás, Kaio Jorge csatlakozni fog a Juventushoz. A brazil átigazolása befejezett műveletnek, kész üzletnek tekinthető. 
  • 09:49 –  Mirko Di Natale: Kaio Jorge jövő hét közepén vesz majd részt az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon a Juventusnál, ahol évi 1,5 millió eurót fog majd keresni. 
  • 10:15 – Daniele Longo: Kaio Jorge 2 millió eurót fog keresni évente a Bianconeri kötelékében. 
  • 10:15 – Giovanni Albanese: Max Allegri tegnapi nyilatkozata megnyitotta az utat Ramsey maradása, Fagioli kölcsönadása, illetve Pjanić visszatérése felé. A tréner szavai alapján egyértelmű, hogy immár jóval nagyobb beleszólása van a mercato alakulásába, mint első torinói ciklusában, ez pedig minden bizonnyal a későbbiekben is döntő befolyást gyakorolhat majd a Juventus átigazolási politikájára. 
  • 12:17 – Fabrizio Romano: A Juventus mindenben megegyezett a Santosszal (here-we-go), Kaio Jorge pedig a következő héten Olaszországban lesz. Az Öreg Hölgy összesen 3 millió eurót ad a brazilért, mely összegből 1,5 millió eurót azonnali átutaláskén fizet ki, 1,5 millió eurót pedig a jövő év során juttat el a játékos nevelőegyesületéhez, ám ez már a BL-ben való induláshoz van kötve. A transzferdíjhoz 1 millió eurót kitevő, pályára lépések számához kötött bónuszok is kapcsolódnak, míg a Santosnak elővételi joga lesz a támadóra egy jövőbeli értékesítés esetén. A szerződés 2026-ig szól majd. 
  • 14:10 – La Gazzetta dello Sport: A Juventus csak akkor próbálná meg leigazolni Nikola Milenkovićot, ha Merih Demiral és Daniele Rugani elhagynák a klubot, mely esetben a szerb egyértelműen első számú kiszemeltté válna a védelem tekintetében. A török és az olasz labdarúgók iránt számos együttes érdeklődik. 
  • 14:10  – La Gazzetta dello Sport: A Juve mellett az Inter is érdekelt lehet Miralem Pjanić szerződtetésében, aki mindenképpen el szeretné hagyni a Barcelona alakulatát. A bosnyák középpályást a katalánok sem marasztalnák, amennyiben egy másik klub érdemi lépéseket tenne leigazolásának érdekében. 
  • 17:10 – Romeo Agresti: A Juventus legújabb ajánlata egy két évre szóló kölcsön + 20 millió euró értékű kötelező vételi opciós konstrukció volt Manuel Locatelliért, melynek keretein belül a Bianconeri azonnal kifizetne 5 millió eurót a Sassuolónak. A Neroverdi hajlik arra, hogy egy idényre kölcsönadja a középpályást, ugyanakkor Giovanni Carnevali 5 + 30 millió eurót követel a fent említett formátumban. A Juve nagyon erősen bízik abban, hogy hamarosan végleg lezárhatja az üzletet. 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat a Hírözönben található.

 

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. augusztus 1-jén, 17:10-kor.