Allegri: "Ramsey eredményes lehet a védelem előtt"

allegri_press_in_monza.jpgA Juventus a tegnap este folyamán előszezonbeli második összecsapásán Filippo Ranocchia és Dejan Kulusevski találataival 1-2-es győzelmet aratott a Serie B-ben szereplő AC Monza alakulata ellen, mellyel elhódította a 2015 után ismételten átadásra kerülő Luigi Berlusconi trófeát. A mérkőzést követően az ilyenkor szokott módon a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, ahol visszatérését követően első alkalommal nyilatkozott közvetlenül egy találkozó után, ezen alkalmat megragadva pedig többek között szót ejtett a Zebrák svéd csillagáról, ezen felül pedig Paulo Dybaláról, valamint Miralem Pjanićról is. 

Az Öreg Hölgy szakembereként a korábbiakban sorozatban öt bajnoki aranyérmet szerző mester mindenekelőtt a Juve második gólját szerző Kulusevskiről beszélt, leszögezve, hogy a huszonegy esztendős labdarúgó hatalmas potenciállal rendelkezik, ugyanakkor még rengeteget kell fejlődnie ahhoz, hogy ezen képességeit kamatoztatni is tudja. 

"Mindenekelőtt kijelenthetem, hogy még nem sikerült visszaszoknom a meccs utáni nyilatkozatok világába" – kezdte nevetve Allegri. "Elsőként talán Dejan Kulusevskiről ejtenék szót, aki, mint korábban említettem, hatalmas potenciált tudhat magáénak, ugyanakkor még legalább ugyanekkorát kell fejlődnie ahhoz, hogy képességeit kamatoztatni is tudja. Nem feledhetjük, hogy egy huszonegy esztendős srácról beszélünk, akinek sokkal határozottabbá kell válnia a kapu előterében, s a jelenleginél jóval hatékonyabbnak kell lennie a támadások során" – fogalmazott a SportMediaset munkatársának. 

"Dejannak meg kell értenie, hogy nem lehet minden alkalommal bal lába felé cseleznie, mivel olykor kénytelen lesz gyengébbik lábával elvállalni a lövéseket, máskülönben élesebb helyzetekben fontos gólokat és pontokat bukhatunk el ehhez hasonló szituációk miatt. Természetesen mindennek ellenére Kulsevski hihetetlenül jó kvalitásokkal van megáldva, s megítélésem szerint fontos alkotóeleme lehet majd együttesünknek, mindazonáltal sokat kell dolgoznia a fent említettekhez hasonló apróságokon, melyre korából fakadóan rengeteg ideje van."

A Juve egyik legnagyobb tehetségének tartott Nicolò Fagioli a Cesena ellen kimaradt a keretből nevelési célzattal, mivel a már távozott Gianluca Frabottával és Alessandro Di Pardóval késtek. Tegnap azonban csereként pályára lépve kapott esélyt a mestertől, aki továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint az ifjú középpályásban igen nagy lehetőségek rejlenek. 

"Fagioli csereként futott ki a gyepre a második félidőben, a neki jutó idő alatt pedig igen jól, letisztultan, s aktívan futballozott, egyértelműen láttam rajta a fejlődést. Úgy vélem, hogy szinte minden tekintetben elérte pályafutásának következő szintjét, ennek alapján pedig most az a legfontosabb feladatom, hogy a klub vezetőségével összhangban kiértékeljem helyzetét, s meghatározzam a vele kapcsolatos további tennivalókat. 

A Nicolòhoz hasonló fiatal srácok még igen tapasztalatlannak számítanak a legmagasabb színvonalú találkozókat illetően, ez pedig igen szembetűnő volt a mérkőzés utolsó tíz percében, mikor a körülmények ellenére továbbra is jófiúk módjára futballoztak, kínosan ügyelve arra, hogy ne kövessenek el kisebb-nagyobb szabálytalanságokat. Észrevettem, hogy klubunk ifjú labdarúgói bizonyos helyzetekben egyszerűen szégyenlik kirúgni a pályáról a játékszert, még akkor is, ha a szükség éppen ezt diktálja, mivel mindenképpen a szemnek is tetsző módon kívánják megoldani az esetlegesen felmerülő gondokat, ami azonban nem kifejezetten célszerű egy éles bajnoki találkozón, vagy nemzetközi megmérettetésen. 

Az ehhez hasonló hibákért, valamint a találkozó folyamán bemutatott számos, indokolatlan labdavesztésért érzek magamban némi dühöt és elégedetlenséget, ugyanakkor tudatosítanom kell magamban, hogy huszonhárom év alatti, igen csekély tapasztalattal bíró játékosokat kellett vezényelnem e pillanatban, akikbe bele kell ültetni a meccsek megnyeréséhez vezető győztes szellemiséget, valamint meg kell tanítani számukra a futball apróbb trükkjeit, hogy a következő alkalommal már magabiztosabban és rutinosabban futhassanak ki a gyepre."

A mester természetesen a találkozó keretéből kimaradó Cristiano Ronaldóról, valamint a továbbra is pihenésre szoruló Paulo Dybaláról is beszélt, kijelentve, hogy a két klasszis tekintetében semmi ok nincsen a különösebb aggodalomra, mivel az augusztus 8-i, Barcelona elleni barátságos összecsapáson már mindketten ott lehetnek az alakulattal. 

"Cristiano jól érzi magát, s nagy lelkesedéssel tért vissza a Continassára, majd vetette bele magát a közös munkába, ahogy az rajta kívül minden egyes játékosunkról elmondható. Paulo Dybala némi izomproblémával bajlódik bal, tehát erősebbik lábában, ahol egy kisebb rúgást kellett elszenvednie, azonban aggodalomra semmi ok, mivel minden bizonnyal rendelkezésünkre áll majd a Barcelona elleni találkozón, mely mérkőzés időpontjára jelen pillanatban még szabadságukat töltő labdarúgóink is csatlakoznak keretünkhöz, hogy az előszezon utolsó húsz napját együttes tevékenykedéssel, teljes létszám mellett tölthessük."

Az utóbbi hetekben számos pletyka látott napvilágot a jelenleg a katalán alakulatnál futballozó Miralem Pjanić esetleges visszatérésével kapcsolatban, ugyanakkor Allegri a bosnyák középpályás méltatásán felül nem kívánt foglalkozni ezen értesülésekkel, leszögezve, hogy az átigazolásokkal kapcsolatos ügyek a vezetőségre tartoznak, ahogy a korábbiak folyamán is. 

"A transzferpiac tekintetében a klub vezetősége hozza meg a döntéseket, azonban természetesen minden nap párbeszédet folytatok velük az esetleges igazolásokról, valamint a folyamatban lévő értékesítésekről is. Úgy vélem, hogy Aaron Ramsey a mai nap folyamán kiválóan futballozott a védelem előterében, melynek alapján megítélésem szerint a későbbiekben igen fontos szerep hárulhat rá a szóban forgó poszt tekintetében, ahol óriási segítséget nyújthat majd alakulatunknak. 

A Pjanićot illető találgatásokra nem kívánok érdemben reagálni, azonban szívélyesen üdvözlöm Miralemet, akivel négy csodálatos esztendőt töltöttünk el egymás oldalán a Juve sikereiért dolgozva, s akit személyes tekintetben is büszkén sorolhatok barátaim közé. Mire jelen pillanatban a Barcelona futballistája, azonban úgy vélem, hogy a Bianconeri hozzá hasonló remek labdarúgókkal rendelkezik, ha pedig képesek leszünk meggyőzni Aaront a védelem előtt való szereplés kifizetődő mivoltáról, máris egy igen fontos igazolást fogunk nyélbe ütni az átigazolási szezonban.

Meggyőződésem, hogy Ramsey valóban képes lehet kimagasló produkciót nyújtani e poszton, ugyanis meglehetősen fejlett játékintelligenciájának köszönhetően képes felfedezni az üresen álló passzsávokat, nagyszerűen érzékeli a futballpályán zajló események sajátosságait, emellett pedig eredményesen juttatja előre a labdát, mely tulajdonságok alapvetőnek számítanak egy mélységi irányító esetében" – összegezte tapasztalatait Allegri.