Allegri:"Nagyon boldog vagyok, hogy elértem a 400. mérkőzésemet a Juventusszal"

max-allegri-thumb-juventus.jpgA hétvégén a Juventus hatalmasat küzdve, egy héten belül másodjára is felülkerekedett a Salernitana csapatán, de nincs pihenés, következik egy újabb hétközi forduló, ezúttal megint a Coppa Italia sorozatában. A Frosinone ellen esély mutatkozik arra – megint -, hogy az elődöntőbe juthasson a zebramezes alakulat, mellyel az előző küzdelmes szezon után a mostani már-már álomszerű évad során tovább lehetne dédelgetni az ábrándot. Mindemellett az edző is jubileumot ül majd a kispadon, mellyel, ha eddig még nem tette volna meg, akkor csütörtök este végképp illusztris társaságban újfent beírja a nevét a klub történelmébe.

„Ez egy nagyon fontos mérföldkő az életemben, nagyon boldog vagyok, hogy elértem a 400. mérkőzésemet a Juventusszal és hogy csatlakozhattam két olyan edző fenoménhoz a rangsorban, mint Trapattoni, aki az edzőm volt a Cagliarinél, és Lippi – akihez személyes kötelékek is fűznek. Hatalmas megtiszteltetés ez számomra. Öregebb vagy bölcsebb lennék? Futball bölcsesség tekintetében mondhatjuk, hogy öregebb lettem. Mikor először léphettem a Continassa területére, álmomban nem gondoltam volna, hogy nyolc évet tölthetek ennél a csapatnál. Felesleges kiemelni bizonyos meccseket ebből a nyolc évből, mert mindegyik a maga módján egy különleges kihívást jelentett, és ezek mindegyikére örömmel emlékszek vissza. Még a rosszakra is, mint arra például, amikor 27 perc után már három gólos vereségre álltunk a Genoa ellen. De ennek ellenére nem szabad azzal foglalkozni, ami már elmúlt, akkor sem, ha nem pusztán örömteli dolgok ezek, hanem büszkeséggel is töltenek el. Csak a holnapra szabad összpontosítani és a holnap adta lehetőségekre. A holnapi nap folyamán az a legfontosabb, hogy nyerjünk, ezzel tovább jussunk ebből a körből, egyben elérve az elődöntőt is.” – kezdte mondandóját Massimiliano Allegri.

„Chiesa sajnos nem lesz bevethető állapotban, ezért ő nem kapott meghívót a keretbe. A térde jobban van, ha minden jól alakul, úgy ahogy eddig is, akkor kedden már a segítségünkre lehet. Cambiaso felépült és jól van, de Rabiot, valamint De Sciglio egyéni edzésmunkát végeztek, csakúgy, mint Kean. Rajtuk kívül mindenki elérhető lesz. Vlahovic lázzal küszködött, de már rendben van, így a holnapi nap folyamán fogok dönteni arról, hogy melyik csatárpárossal fusson ki a csapat a pályára. Lehet, hogy a Milik-Vlahovic párosnak szavazok bizalmat, de az is lehet, hogy Yildiz lép pályára. Meglátjuk holnap.

Gatti kezdeni fog, Bremer szintúgy, azt azonban még nem tudom, hogy Danilo vagy Rugani fog mellettük szerepelni. Ami viszont biztos, hogy Perin visszatér a kapuba és Locatelli is a pályán segítheti a csapatot.”

„Nem kívánok az átigazolási piacról beszélni, nem pusztán azért, mert holnap mérkőzésünk lesz, hanem mert ez Giuntoli és Manna dolga. Nem én döntök afelett, hogy Kean megy vagy marad. Jelen pillanatban Ő a Juventus játékosa. Elégedett vagyok a szezon első felében nyújtott teljesítményével, akkor is, ha most épp nem áll a rendelkezésünkre.” – folytatta a gondolatait a mercato kapcsán a Mister.

„Továbbra is dolgoznunk kell a védekezésünkön. Nem szabad hagynunk, hogy a koncentrációnk alábbhagyjon, vissza kell térnünk ahhoz a felfogáshoz, hogy el akarjuk kerülni a bekapott gólt, mert nem lehetünk hanyagok, ha a védekezésről van szó. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy ebben javuljunk."

„A holnapi összecsapás kifejezetten nehéznek ígérkezik. Vasárnap, még akkor is, mikor 3-0-s vereségre állt a Frosinone, sikerült nekik két gólt szerezni és visszajönni a mérkőzésbe, és attól sem álltak messze, hogy a végén pontot mentsenek. Ez a csapat nem pusztán szeret játszani, hanem minden teher nélkül tehetik ezt meg, elvégre számukra ez egy egyedülálló lehetőség. Nem mindennapos dolognak számít, hogy a Juventust búcsúztatva juthasson valaki elődöntőbe. Azonban ez számunkra is egy fontos mérkőzés, győzni akarunk és az elődöntőbe jutni. Tisztelettel kell viseltetnünk az ellenfelünk iránt, mert ők egy olyan csapat, akik minden meccsükön képesek veszélyes szituációkat kialakítani, gólokat szerezni, de ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy jól és a magunk játékát játsszuk. Az természetes dolog, hogy gólt kap egy csapat, ezek elkerülhetetlen dolgok, azonban úgy, ahogy mi a Salernitana ellen, vagy korábban a Genoa, esetleg maga a Frosinone ellen, úgy egészen egyszerűen nem lehet. Nem véthetünk ilyen technikai hibákat."

„A formáció tekintetében majd holnap döntök, mikor kiderül, hogy a srácok milyen állapotban vannak. Szerencsére kellemes gondjaim akadnak az összeállítás tekintetében, játszhat akár Weah, akár Kostic, de Iling-Junior is. Cambiaso pedig a középpályán is szerepet kaphat. Az a fontos, hogy mindannyian jól legyenek. Salernóban a változtatások kényszerűek voltak.”

„Fizikai szempontból egyértelműen jobbak vagyunk, a csapat képes a mérkőzések végső szakaszaiban is növelni a játék intenzitását. Ez még a Bajnokok Ligája során hasznos lesz a számunkra a következő évben. Ebben a szezonban nincsenek nemzetközi kupameccsek, ami bizonyos értelemben egy teljesen új szituációt teremtettek számunkra, de nem kesereghetünk ezen, vagy azon, hogy mennyire hiányoznak a szerdai mérkőzések.”

„Amikor a Juventus mezét viseled, mindig nyomás alatt kell játszanod, és azzal a tudattal, hogy folyamatosan a legjobbadat kell nyújtanod. Egy valami egészen fantasztikus dolog elején járunk. A Juve tíz éven át uralkodott Olaszországban, ami nem egy magától értetődő eredmény ám. És most, két évvel később, a csapat megannyi változáson ment keresztül, megfiatalodott. Rendelkezünk a szükséges ambíciókkal, mindig rendelkeztünk velük. De most koncentráljunk az ellenfelünkre és a Coppa Italiára, ahol egy győzelem az elődöntőbe juttatna minket, hogy aztán meg se álljunk egészen a döntőig.” – zárta gondolatait Allegri.