HIVATALOS: Frabotta a Hellas Veronában folytatja

20210730_215958.jpgImmár bizonyossá vált, amit eddig is sejteni lehetett, ugyanis a Juventus olasz balhátvédje, Gianluca Frabotta hosszas huzavonát követően végül új klubot talált magának, mivel a Bianconeri hivatalos bejelentésének értelmében a huszonkét esztendős labdarúgó a Hellas Verona kötelékében folytatja pályafutását, mely együtteshez az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon való átesését követően egy kölcsön + vételi opciót tartalmazó konstrukció keretein belül csatlakozik, azonban a veronai gárda közlése szerint az olasz rekordbajnoknak visszavásárlási opciója lesz a játékosra. 

A Juventus közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Gianluca Frabotta a Hellas Verona szerelését fogja viselni a következő szezonban. 

A Juventus Football Club S.p.A ezennel hivatalosan is bejelenti, hogy a klub labdarúgója a következő idényt ideiglenesen a Gialloblu kötelékében tölti majd, ugyanis a veronai együttessel kötött szerződése 2022. június 30-ig új alakulatához köti őt. 

A római születésű védő játékjoga két esztendeje képezi a Juventus tulajdonát, mivel Frabotta 2019-ben érkezett Torinóba, ahol első ízben a klub U23-as gárdájában szerepelt, mely együttessel megnyerte a Coppa Italia Serie C küzdelmeit, ezt követően pedig felkerült a Bianconeri első csapatának keretébe, ahol a 2019/2020-as szezon utolsó bajnoki fordulójában debütálhatott. 

Gianluca a Scudetto, a Supercoppa Italiana, valamint a Coppa Italia elhódítását, s egy, az utóbbi versenysorozat SPAL elleni negyeddöntős megmérettetésén szerzett remek találatot követően int búcsút a Juventusnak, mely gól az első volt, melyet fekete-fehér mezben lőtt az ellenfeleknek. 

Sok sikert kívánunk a következő kalandodhoz, Gianluca!"

Mint ismert, a 2019 augusztusában a Bologna U19-es alakulatától szerződtetett Frabotta Andrea Pirlo kezei alatt került fel tartósan az Öreg Hölgy első csapatához, ahol az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve összesen 18 találkozón futhatott ki a gyepre, mely alkalmakkor 1 találatot szerzett, s 1 gólpasszt osztott ki, miközben piaci értéke 2,5 millió euróra emelkedett. 

Ugyan a megbízható források elmúlt hetekben közzétett híreinek értelmében Frabotta korábban a Genoa, illetve az Atalanta alakulatához is igen közel állt (ezen együttesek mellett pedig török gárdákat, valamint a Basel csapatát is emlegették vele kapcsolatban) végül a Serie A előző idényében a tabella 10. helyén végző Hellas Verona lett a befutó a játékjogának megszerzéséért folyó versenyfutásban.